to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:46 | 14.03.2019

Πολιτική

Μάρτιος 2019: Το μήνυμα της ευρωομάδας ΣΥΡΙΖΑ για την Ολομέλεια (βίντεο)

Θυμίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η GUE/NGL διοργανώνουν διήμερο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για το μέλλον της ΕΕ στην Αθήνα (Παρασκευή και Σάββατο, 15-16/3)


Το μήνυμα της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για την Ολομέλεια Μαρτίου 2019:

  • Παπαδημούλης: «Να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό κοινό μέτωπο δράσης, υπεράσπισης της δημοκρατίας»

  • Κούνεβα: «Οι συντηρητικές δυνάμεις του Κοινοβουλίου καταψήφισαν προοδευτικές τροπολογίες για την Ευρωπαϊκή Πράξη Προσβασιμότητας»

  • Κούλογλου: «Συζητάμε τη Δευτέρα (18/3) με τον Αλέξη Τσίπρα για το μέλλον της νεολαίας»

  • Ο ΣΥΡΙΖΑ και η GUE/NGL διοργανώνουν διήμερο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για το μέλλον της ΕΕ στην Αθήνα - Παρασκευή & Σάββατο (15-16/3)

Παρακάτω ολόκληρη η απομαγνητοφώνηση:

Βασίλης Κατσαρδής:

«80 σχεδόν μέρες πριν από τις ευρωεκλογές, θα περίμενε κανείς ότι όλοι οι ευρωβουλευτές θα είναι στις περιφέρειές τους και θα κάνουν καμπάνια. Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα. Οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ, στο Στρασβούργο, γιατί τα θέματα και οι εκθέσεις τρέχουν. Πάμε να τα δούμε αναλυτικά.»

«Το θέμα που απασχόλησε περισσότερο ήταν ίσως το θέμα του Brexit, καθώς πηγαίνουμε μάλλον για πιθανή αναβολή του. Το Ευρωκοινοβούλιο επισκέφθηκε ο Σλοβάκος Πρωθυπουργός Πέτερ Πελεγκρίνι, ενώ είχαμε και μια ευχάριστη έκπληξη - την παρουσία νεαρών ακτιβιστών για το κλίμα στην Ευρωομάδα της Αριστεράς.»

«Περνώντας στις ομιλίες των ευρωβουλευτών μας, η Κωνσταντίνα Κούνεβα έκανε παρέμβαση για την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών, τονίζοντας ότι πρόκειται για εργαλείο Άμεσης Δημοκρατίας.»  

Κωνσταντίνα Κούνεβα:

«Είναι απαράδεκτο για την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών να έχουμε τόσες διαφωνίες και τόσες μεθοδεύσεις από ορισμένες πολιτικές ομάδες. Οι λίγες προοδευτικές δυνάμεις, δεν αρκούν για να ανατρέψουν το αποτέλεσμα. Να είστε σίγουροι, κάποιοι από εμάς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε. Και αυτό μπορώ να σας το εγγυηθώ προσωπικά.»

Βασίλης Κατσαρδής:

«Ο Δημήτρης Παπαδημούλης μίλησε στη συζήτηση που αναφέραμε προηγουμένως, με τον Σλοβάκο πρωθυπουργό (Π. Πελεγκρίνι), τονίζοντας ότι... η πολιτική του, μοιάζει πολύ στο προσφυγικό με την πολιτική του Βίκτορ Όρμπαν!»  

Δημήτρης Παπαδημούλης:

«Τον Βίκτορ Όρμπαν, σε λίγες μέρες, συζητάει να τον αποκλείσει από τις τάξεις του ακόμη και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), που είναι πολύ πιο δεξιά από το κόμμα σας. Εσείς, ως Προεδρεύων των χωρών του Βίζεγκραντ, σκοπεύετε να βοηθήσετε το Ευρωκοινοβούλιο και την Κομισιόν, έτσι ώστε αυτή η μεταρρύθμιση των πολιτικών ασύλου και μια δίκαιη κατανομή ευθυνών ανάμεσα σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη, στο προσφυγικό, επιτέλους να υπάρξει;»

Βασίλης Κατσαρδής:

«Τέλος, η Κωνσταντίνα Κούνεβα δεν έμεινε ικανοποιημένη από την Οδηγία της Ευρωπαϊκής Πράξης Προσβασιμότητας, καταγγέλλοντας την αποδυνάμωσή της.»

Κωνσταντίνα Κούνεβα:

«Προσπαθήσαμε να ενσωματώσουμε τις προτάσεις του αναπηρικού κινήματος μέσα από εκατοντάδες τροπολογίες, αλλά οι συντηρητικές δυνάμεις του Κοινοβουλίου τις καταψήφισαν. Έτσι, δεν έχουμε προσβάσιμο δομημένο περιβάλλον ούτε διευρυμένο πεδίο εφαρμογής της Οδηγίας. Το χειρότερο; Θα χρειαστούμε τουλάχιστον άλλα 6 χρόνια μέχρι να δούμε την Οδηγία να εφαρμόζεται!»

Βασίλης Κατσαρδής:

«Σε άλλα νέα, Ο ΣΥΡΙΖΑ και η GUE/NGL διοργανώνουν διήμερο συνέδριο στην Αθήνα, την Παρασκευή και το Σάββατο (15-16 Μαρτίου, στο κεντρικό ξενοδοχείο Wyndham με θέμα τις προκλήσεις για το μέλλον και τις ευρωπαϊκές προοδευτικές απαντήσεις σε αυτές.»

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.syriza.gr/article/id/79390/To-mellon-ths-EE:-proklhseis-kai-proodeytikes-enallaktikes-lyseis.html

Βασίλης Κατσαρδής:

«Ο Δημήτρης Παπαδημούλης μίλησε στην εκδήλωση του ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη προς τιμήν του Γρηγόρη Λαμπράκη. Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου τόνισε ότι το παράδειγμα του Γρηγόρη Λαμπράκη οφείλει να εμπνέει όλους τους Έλληνες δημοκράτες.»

Δημήτρης Παπαδημούλης:

«Πιστεύω ότι η πρόκληση αυτή τη στιγμή, ενόψει και των ευρωεκλογών, που έχουμε σε λιγότερο από τρεις μήνες, είναι, παρά τις ιδεολογικές μας διαφορές, παρά τις πολιτικές και προγραμματικές μας διαφορές, όλοι οι δημοκράτες ολόκληρου του πολιτικού φάσματος να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό κοινό μέτωπο δράσης, υπεράσπισης της δημοκρατίας.»  

Βασίλης Κατσαρδής:

«Επίσης, ο Στέλιος Κούλογλου διοργανώνει μια πρωτότυπη εκδήλωση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, την επόμενη εβδομάδα.»

Στέλιος Κούλογλου:

«Δουλεύω τώρα εντατικά για την εκδήλωση της Δευτέρας. Είναι μια εκδήλωση που διοργανώνω με καλεσμένο τον Αλέξη Τσίπρα από τη μία μεριά και τέσσερις νέους, δύο νέους και δύο νέες, απ’ όλη την Ελλάδα, από διάφορα επαγγέλματα, που θα συζητήσουμε μαζί και θα υποβάλουν ερωτήσεις στον πρωθυπουργό και θα συζητήσουμε για το μέλλον το δικό τους, αλλά και το μέλλον της Ευρώπης, και το μέλλον της Ελλάδας.»

Βασίλης Κατσαρδής:

«Αυτό ήταν το μήνυμά μας από το Στρασβούργο κυρίες και κύριοι. Ραντεβού ξανά σε 2 εβδομάδες, όταν κι ελπίζουμε ότι θα έχει μπει για τα καλά η άνοιξη. Από εμένα το Βασίλη Κατσαρδή, κι από όλους εμάς που εργαζόμαστε στο Ευρωκοινοβούλιο, να είστε καλά και καλή συνέχεια.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)