to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:52 | 28.05.2017

πηγή: documentonews.gr

Πολιτική

Μαρτίνης στο «Documento» κατά Άδωνι, Μηταράκη, Βορίδη, Λοβέρδου και Χατζηδάκη

Ο Ανδρέας Μαρτίνης σε συνέντευξή του στο «Documento» δίνει πέντε υπουργούς για το σκάνδαλο στο Ερρίκος Ντυνάν.


Mήνυμα προς πάσα κατεύθυνση και κυρίως προς την αξιωματική αντιπολίτευση στέλνει σε συνέντευξή του στο «Documento» ο πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» και προφυλακισμένος σήμερα Ανδρέας Μαρτίνης λίγο πριν από την κλήτευση του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την Υγεία. Ο κ. Μαρτίνης βάζει στο κάδρο των ευθυνών τουλάχιστον πέντε υπουργούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζει ότι το περιβάλλον του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ήταν ενήμερο για όλα, ενώ ξεκαθαρίζει πως μόνο δύο πολιτικά πρόσωπα δεν τον ενόχλησαν ποτέ και για τίποτα, «ο Κώστας Καραμανλής και ο Αλέξης Τσίπρας».
Σε ερώτηση για το αν υπήρξε κάποιο σύμφωνο με τον κ. Γεωργιάδη για την πώληση του «Ντυνάν» όταν ήταν υπουργός Υγείας, ο Α. Μαρτίνης απάντησε: «Ναι, βέβαια, υπήρξε και δεν ήταν σύμφωνο αλλά μνημόνιο και μάλιστα τριμερές, δηλαδή μεταξύ του κ. Γεωργιάδη, εκπροσώπων της Τράπεζας Πειραιώς και εκπροσώπων των διορισμένων από τον ίδιο τον κ. Γεωργιάδη.” Η Βουλή στην περίπτωση του «Ντυνάν» θα πρέπει να εξετάσει «το ακριβές ποσό με το οποίο εξαγόρασε η Τράπεζα Πειραιώς το δάνειο που είχαμε από την Τράπεζα Κύπρου. Τότε θα τιναχτούν όλα στον αέρα. Ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης μου είχε εκμυστηρευτεί ένα ποσό που δεν τολμώ να πω» ανέφερε.

Είχαν και άλλοι υπουργοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ενεργά ρόλο

«Ο Κώστας Χατζηδάκης και ο Νότης Μηταράκης είχαν επίσης ενεργό ρόλο. Διότι ο τότε υφυπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος παρενέβη ως υπουργός και με αγνόησε τελείως στο συμβούλιο. Συζητούσε «Δέχτηκα να ρίξω το συμβούλιο ακούγοντας μια φωνή στο τηλέφωνο να μου λέει: Ναι,Ανδρέα, κάνε έτσι για να σωθεί το "Ντυνάν". Αυτός που μου το είπε ήταν πιο πάνω από υπουργό» μόνο με τον Χαραμή, τον Μηταράκη και τον Χατζηδάκη. Εδώ όμως θέλω να σας πω το εξής: Πολλές φορές και με διάφορους τρόπους πολιτικοί -και όχι μόνο- εσκύλεψαν το "Ντυνάν"»αναφέρει ο Α. Μαρτίνης.


Οι τροπολογίες Λοβέρδου

Ο πρώην πρόεδρος του «Ντυνάν» στέκεται επίσης σε δύο τροπολογίες που ψηφίστηκαν επί των ημερών του κ. Λοβέρδου και μία του κ. Βορίδη. Οι δύο πρώτες ψηφίστηκαν λίγο προτού αποχωρήσει ο κ. Λοβέρδος από το υπουργείο. Με αυτές, σύμφωνα με την κατάθεση Μαρτίνη, αποσύρθηκε η θεσμοθετημένη εκπροσώπηση του υπουργείου από το KIEN. Επίσης επανήλθε το καθεστώς διαχωρισμού του διορισμού του συμβουλίου αμιγώς από τον Ερυθρό Σταυρό και παρεχόταν η δυνατότητα πώλησης του νοσοκομείου. Το τελευταίο ήταν κάτι που αρχικά αμφισβητούσε ο κ. Λοβέρδος, στη συνέχεια όμως το επέτρεψε. Σύμφωνα με τον κ. Μαρτίνη αυτό «είχε ως αποτέλεσμα να απολεσθούν μεγάλες οικονομικές προσφορές αγοράς του και μπορεί βάσιμα πλέον να υποστηριχθεί ότι αποτέλεσε την απαρχή του σχεδίου εκχωρήσεως-παράδοσης του νοσοκομείου».


Ο Βορίδης και μία ακόμη τροπολογία

Τον Σεπτέμβριο του 2014 n Τράπεζα Πειραιώς κατήγγειλε τα δάνεια και το «Ντυνάν» βγήκε σε πλειστηριασμό, για να περάσει στη συνέχεια στην Ημιθέα ΑΕ. Οι τότε διοικήσεις του «Ντυνάν» αμέλησαν να υποβάλουν ισολογισμό για το 2013. Το αποτέλεσμα ήταν να«μην αναγγελθεί το δημόσιο για οφειλόμενους φόρους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ». Πέντε μέρες πριν από τον πλειστηριασμό, όπως καταγγέλλει ο κ. Μαρτίνης, ο κ. Βορίδης πέρασε μία τροπολογία η οποία «κάλυψε με επιπλέον ασυλία όχι μόνο για τυχόν σφάλματα ή παρατυπίες προηγουμένων αιρετών διοικήσεων αλλά σκανδαλωδώς και για πράξεις και παραλείψεις και επί των ημερών τους, προφανώς για να αδρανήσουν στον πλειστηριασμό υπέρ της τράπεζας και εις βάρος του ΕΕΣ και του ελληνικού δημοσίου». Ο έλεγχος της εφορίας, ο οποίος άργησε δύο χρόνια, είχε αποτέλεσμα να δεσμευτεί η προσωπική περιουσία του κ. Μαρτίνη και δύο ακόμη προσώπων. Ωστόσο, όπως κατήγγειλε ο κ. Μαρτίνης, «αν και η διοίκηση και ειδικότερα οι φορολογικές αρχές γνώριζαν στο ακέραιο τις έναντι αυτών οφειλές του KIEN, δεν προέβησαν στις προσήκουσες ενέργειες εισπράξεως με αποτέλεσμα να μην αποκτήσει το ελληνικό δημόσιο νόμιμο τίτλο εισπράξεως και να υποστεί αντίστοιχη ισόποση ζημιά η οποία δεν θα συνέβαινε εάν η αρμόδια φορολογική αρχή αναγγελλόταν εγκαίρως στον πλειστηριασμό που πραγματοποιήθηκε 10 μήνες αργότερα ύστερα από επίσπευση της Πειραιώς, όπου το νοσοκομείο κατακυρώθηκε στην "ΗΜΙΘΕΑ ΑΕ" έναντι τιμής 115.135.251 ευρώ».


.......................
Υπενθυμίζεται ότι προχτές, με μια πολύ σκληρή δήλωση μέσα από τις φυλακές, όπου είναι προφυλακισμένος, ο πρώην διοικητής του Ερρίκο​ς Ντυνάν Ανδρέας Μαρτίνης επιτέθηκε στον Άδωνι Γεωργιάδη αφήνει δε υπονοούμενα για τους Μηταράκη, Βορίδη, Λοβέρδο και Χατζηδάκη.

Αφορμή για την πρωτοφανή σε ύφος ανακοίνωση ήταν η συνέντευξη του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιαδη στο κανάλι ΑΡΤ στην οποία χαρακτήρισε "κλέφτη"  τον Ανδρέα Μαρτίνη.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του κ. Μαρτίνη:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΡΤΙΝΗ

«Πληροφορήθηκα ότι στο βραδινό δελτίο του ΑΡΤ ο κ.Γεωργιάδης οργίλος με αποκάλεσε "κλέφτη".

Δεν με θίγει και ως γιατρός κατανοώ υποσυνείδητους συνειρμούς.

ΜΕ αυτή τη λογική δεν θα με εξέπληττε αν ο κ.Μηταράκης με χαρακτηρίσει "μηχανορράφο" ,ο κ.Βορίδης "υπηρέτη συμφερόντων",ο κ.Λοβέρδο"ψεύτη"η ο κ.Χατζηδάκης "γκεϊ" κ.ά.

Η αλήθεια στην επιτροπή.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)