to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:18 | 29.08.2018

Διεθνή

Μαρόκο: Δώδεκα άνδρες συνελήφθησαν για τον ομαδικό βιασμό και τα βασανιστήρια 17χρονης

Δώδεκα Μαροκινοί ηλικίας 18 με 27 ετών προφυλακίστηκαν καθώς κατηγορούνται για τον ομαδικό βιασμό και τον βασανισμό επί δύο μήνες μιας 17χρονης κοπέλας, έγινε γνωστό από δικαστική πηγή.


Η Χαντίζα Οκάρου κατήγγειλε ότι δεκαπέντε άνδρες την απήγαγαν τον Ιούνιο και επί δύο μήνες την κρατούσαν στο χωριό Ούλαντ Αγιάντ όπου τη βίαζαν και την βασάνιζαν.

«Δεν θα τους συγχωρήσω ποτέ, με κατέστρεψαν», δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης στο τηλεοπτικό δίκτυο Chouf TV. Μάλιστα η νεαρή έδειξε τα σημάδια από εγκαύματα από τσιγάρα που έχει στο σώμα της, αλλά και τα τατουάζ με σβάστικες που της έκαναν οι άνδρες.

Η υπόθεση αυτή έχει προκαλέσει αγανάκτηση στο Μαρόκο αλλά και στην έναρξη μιας διαδικτυακής εκστρατείας για να βοηθήσουν την Χαντίζα.

Ο γενικός εισαγγελέας της Μπένι Μελάλ ερευνά την υπόθεση και έχει θέσει υπό κράτηση δώδεκα υπόπτους.

Ο βασικός ύποπτος, ένας άνδρας 20 ετών, κατηγορείται για βιασμό, βασανιστήρια, απαγωγή, σύσταση συμμορίας και απειλές κατά της ζωής, σύμφωνα με δικαστική πηγή. Τρεις ακόμη ύποπτοι διαφεύγουν της σύλληψης.

Η Χαντίζα «είναι ακόμη σε κατάσταση σοκ αν και προσπαθεί να φανεί δυνατή, τα χέρια της τρέμουν όταν μιλά», δήλωσε η Λούμπνα ελ Τζουντ, μέλος της ένωσης NSAT του Μαρακές που προσφέρει βοήθεια σε γυναίκες θύματα βίας.

«Πολλοί εθελοντές γιατροί έχουν προσφερθεί να αφαιρέσουν τα τατουάζ», πρόσθεσε.

«Προσπάθησα να ξεφύγω πολλές φορές, όμως με έπιασαν και με χτύπησαν», δήλωσε η Χαντίζα. «Με βασάνιζαν, δεν μου έδιναν νερό και τροφή, δεν με άφηναν καν να κάνω ντους».

Μετά την τηλεοπτική συνέντευξη της νεαρής χιλιάδες υπέγραψαν διαδικτυακή αίτηση χρησιμοποιώντας το hashtag #ΔικαιοσύνηΓιαΤη Χαντίζα.

Ωστόσο και οι συγγενείς των φερόμενων δραστών έχουν αντιδράσει κατηγορώντας τη Χαντίζα ότι λέει ψέματα και ότι ζει «έκλυτη» ζωή.

Πολλές γυναίκες στο Μαρόκο πέφτουν θύματα βίας σε αυτή τη βαθιά συντηρητική κοινωνία, όπως καταγγέλλουν ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Περισσότερο από το 20% των γυναικών στη χώρα έχουν υποστεί σεξουαλική βία τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους, είχε αναφέρει το 2015 σε έκθεσή του το Εθνικό Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Μαρόκο.

Εξάλλου το 2014 τροποποιήθηκε από το κοινοβούλιο άρθρο του ποινικού κώδικα που επέτρεπε στους δράστες βιασμών να αποφεύγουν τη δίωξη εφόσον παντρευτούν το θύμα τους.

AΠΕ-ΜΠΕ

tags: Μαρόκο

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)