to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:49 | 12.01.2018

Πολιτική

Μαρία Τριανταφύλλου: Αναλάβαμε την ευθύνη να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια και αυτό θα κάνουμε

«Μετά από οκτώ χρόνια φαίνεται πως ο Αύγουστος του 2018 θα σηματοδοτήσει το τέλος των μνημονίων ,το τέλος της σκληρής επιτροπείας» τόνισε η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ επί του Πολυνομοσχεδίου για την τρίτη αξιολόγηση, Μαρία Τριανταφύλλου, και σημείωσε πως όσο επιτυγχάνεται η δημοσιονομική σταθερότητα τόσο πιο κοντά βρισκόμαστε στο παραγωγικό μετασχηματισμό και τη βιώσιμη ανάπτυξη.


Ασκώντας κριτική στις προηγούμενες κυβερνήσεις έκανε λόγο για λεηλάτηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας, που οδήγησαν στην αποβιομηχάνιση και την απαξίωση της αγροτικής παραγωγής με ταυτόχρονη ανάπτυξη της παρασιτικής οικονομίας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να ανακόψει την καθοδική πορεία και αυτό ο λαός το αναγνωρίζει», είπε η βουλευτής και όσον αφορά το Πολυνομοσχέδιο δήλωσε, ότι αυτό δεν περιλαμβάνει δημοσιονομικά μέτρα, ενώ εμπεριέχει απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, που αφορούν τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας ,όπως το Κτηματολόγιο, το Λατομικό κώδικα, το Χρηματιστήριο ενέργειας, το  νέο πλαίσιο χορήγησης προνοιακών επιδομάτων και επιδομάτων τέκνων, καθώς και  το νέο καθεστώς αδειοδότησης ραδιοφωνικών σταθμών.

Για το ζήτημα των απεργιών και των σωματείων η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ,πως οι διατάξεις του Πολυνομοσχεδίου δεν είναι απαγορευτικές για την απεργία, όμως τα «σωματεία  πάσχουν από ουσιαστική συμμετοχή και νομιμοποίηση από τα ίδια τα μέλη τους», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Αναλάβαμε την ευθύνη να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια και αυτό θα κάνουμε. Σε αυτόν τον στόχο μας δεν θα κάνουμε ποτέ πίσω. Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση  να γίνουμε απολειφάδι του παρελθόντος, η Αριστερά δεν θα γίνει ποτέ ξανά απολειφάδι του παρελθόντος και ο ΣΥΡΙΖΑ θα περιφρουρήσει όσο μπορεί αυτήν τη διαδικασία».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)