to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:06 | 13.02.2017

Αθλητισμός

Μαραντόνα: Οι παίκτες να πάρουν τα ηνία του αθλήματος

«Θέλω οι παίκτες να πάρουν μια για πάντα τα ηνία του ποδοσφαίρου» εξήγησε. «Θα κάνω την έκθεσή μου στη Ζυρίχη στα κεντρικά γραφεία της FIFA και θα μιλήσω με τον Ινφαντίνο (σ.σ.: πρόεδρος της διεθνούς ομοσπονδίας), διότι θεωρώ ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά στην Αργεντινή» προειδοποίησε ο «Ντιεγκίτο».


Ο θρύλος του ποδοσφαίρου, Ντιέγκο Μαραντόνα, επέκρινε με δηλώσεις του την κακή κατάσταση που έχει οδηγηθεί το άθλημα στην Αργεντινή, το οποίο κλονίζεται από οικονομικά και ηθικά ζητήματα, και κάλεσε τους παίκτες να πάρουν τον έλεγχο του σπορ στα χέρια τους.

Το άθλημα έχει περιέλθει εδώ και μήνες σε βαθιά κρίση, εξαιτίας της οποίας η ομοσπονδία της χώρας έχει τεθεί υπό την κηδεμονία της FIFA, μετά από δεκαετίες διαφθοράς υπό την ηγεσία του Χούλιο Γκροντόνα, ο οποίος απεβίωσε το 2014 και το ονομά του είχε εμπλακεί στο "FifaGate". Η εντολή διαχείρισης που έχει η επιτροπή της FIFA στα διοικητικά της ομοσπονδίας λήγει στις 30 Ιουνίου. Η ομοσπονδία θα κληθεί να εκλέξει νέο πρόεδρο στις 28 Απριλίου.

Ο Μαραντόνα επέκρινε επίσης την απόφαση της νυν κυβέρνησης της χώρας να μην επιχορηγούνται οικονομικά οι σύλλογοι που μετέχουν στο πρωτάθλημα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων. Η πρώην Πρόεδρος της Αργεντινής, Κριστίνα Κίρσνερ, υιοθέτησε το διάστημα της θητείας της το πρόγραμμα «Ποδόσφαιρο για Όλους», ώστε να έχουν το δικαίωμα να παρακολουθούν ελεύθερα τους αγώνες όλοι οι κάτοικοι της χώρας, σε αντίθεση με ό,τι γινόταν παλαιότερα (από το 1992 μέχρι το 2009), όταν τα δικαιώματα είχαν συνδρομητικά κανάλια. Αυτό όμως έχει οικονομικές συνέπειες για τους συλλόγους.

Ο παλαίμαχος άσος, ο οποίος θα ανακηρυχθεί σύντομα πρεσβευτής του ποδοσφαίρου από την FIFA, διαβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος της διεθνούς ομοσπονδίας, Τζιάνι Ινφαντίνο, επιθυμεί οι εν ενεργεία, καθώς και οι παλαιμαχοι παίκτες να παίζουν μεγαλύτερο ρόλο στο άθλημα.

«Θέλω οι παίκτες να πάρουν μια για πάντα τα ηνία του ποδοσφαίρου» εξήγησε. «Θα κάνω την έκθεσή μου στη Ζυρίχη στα κεντρικά γραφεία της FIFA και θα μιλήσω με τον Ινφαντίνο, διότι θεωρώ ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά στην Αργεντινή» προειδοποίησε ο «Ντιεγκίτο».

(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)