to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:04 | 08.09.2019

Πολιτική

Μαρ. Ξενογιαννακοπούλου: Για να μη δεσμευτεί στον κανόνα προσλήψεων 1:1, ο Κυρ. Μητσοτάκης διαστρεβλώνει την πραγματικότητα

«Η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει άλλες προτεραιότητες που δεν τις ομολογεί και κυρίως δεν θέλει να δεσμευτεί ότι θα εφαρμόσει τον κανόνα των προσλήψεων τα επόμενα χρόνια», τονίζει μεταξύ άλλων σε δήλωσή της η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης


Αναλυτικά η δήλωση της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου με αφορμή τις σχετικές δηλώσεις του πρωθυπουργού:

«Ο κ. Μητσοτάκης, προκειμένου να μην δεσμευτεί για τον κανόνα 1:1 στις προσλήψεις του δημοσίου και ειδικά ως προς τις αναγκαίες προσλήψεις για την Παιδεία, διαστρεβλώνει την πραγματικότητα. Οι 4.500 προσλήψεις στην ειδική αγωγή αφορούν το 2019, και η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει καθυστερήσει να τις ολοκληρώσει. Οι 10.500 προσλήψεις της γενικής εκπαίδευσης αφορούν τα έτη 2020 και 2021, στη βάση του κανόνα 1:1 και του πολυετούς προγραμματισμού προσλήψεων, σύμφωνα με τον προγραμματισμό στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει άλλες προτεραιότητες που δεν τις ομολογεί και κυρίως δεν θέλει να δεσμευτεί ότι θα εφαρμόσει τον κανόνα των προσλήψεων τα επόμενα χρόνια».

Σημειώνεται ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 3.30 το μεσημέρι, αρκέστηκε να πει μόνο ότι «θα προχωρήσουμε και σε προσλήψεις τακτικού προσωπικού στην εκπαίδευση δίνοντας μια προτεραιότητα στους αναπληρωτές καθηγητές», προσθέτοντας ότι «δεν θα είμαστε στον κανόνα ένα προς πέντε, για τις προσλήψεις, γιατί μπορούμε να κινηθούμε σε καλύτερα επίπεδα».

Τι απάντησε ο Κυρ. Μητσοτάκης στην ερώτηση της Αυγής

Υπαναχώρηση από την προεκλογική του εξαγγελία για την αλλαγή του κανόνα για τις προσλήψεις στο Δημόσιο από 1:1 που είχε δρομολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε 1:5 πραγματοποίησε ο Κυρ. Μητσοτάκης απαντώντας στην ερώτηση του πολιτικού συντάκτη της ΑΥΓΗΣ, Κωνσταντίνου Σαββόπουλου στην συνέντευξη τύπου στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι επρόκειτο για «προσλήψεις - εξαγγελίες», χρεώνοντας στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα ότι ανακοίνωνε προσλήψεις που δεν υποστηρίζονταν από οικονομικά δεδομένα.

«Προχωράμε άμεσα σε προσλήψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού. Θα προσλάβουμε 800 γιατρούς στον ΕΟΠΥΥ. Θα προχωρήσουν οι προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή από εκεί που τις βρήκαμε. Ήταν σωστή η πρωτοβουλία της προηγούμενης κυβέρνησης και θα ολοκληρωθεί και ανάλογα με τις δημοσιονομικές μας δυνατότητες θα προχωρήσουμε και στις προσλήψεις τακτικού προσωπικού στην εκπαίδευση δίνοντας μια προτεραιότητα στους αναπληρωτές καθηγητές. Θα πρέπει όμως να προηγηθεί μια πλήρη καταγραφή των αναγκών.

«Δεν θα είμαστε στο 1:5 διότι έχουμε την δυνατότητα να κινηθούμε σε καλύτερα επίπεδα από αυτό. Ο κανόνας 1:1 έχει ήδη ξεπεραστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση».

Μ. Κάτσης: Κωλοτούμπα Μητσοτάκη

"Ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε πως ο κανόνας 1 προς 5 στο Δημόσιο δε χρειάζεται, μπορούμε περισσότερες προσλήψεις. Κωλοτούμπα λοιπόν. Καλοδεχούμενη από εμάς, για ενίσχυση του κοινωνικού κράτους. Καλά ξεμπερδέματα με τους νεοφιλελεύθερους στο κόμμα σας." σχολίασε ο τομεαρχής Ψηφιακής Πολιτικής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)