Αν πιστέψουμε τα συστημικά ΜΜΕ, ξαφνικά άρχισε να βρέχει χρήμα για όλους! Το Μνημόνιο φεύγει, τα επιδόματα αποκαθίστανται, η ελληνική οικονομία βγαίνει στη διεθνή αγορά για δανεισμό, οι επενδυτές έρχονται, για "πρώτη φορά από την ψήφιση του Μνημονίου δίνονται χρήματα". Προφανώς πρόκειται για άλλη μια επικοινωνιακή καταιγίδα γεμάτη ψέματα, που όμως δεν μπορεί να ξεγελάσει τους πολίτες. Η σκληρή πραγματικότητα συνεχίζεται και επιτείνεται. Χθες ανακοινώθηκε ότι θα προκαταβάλλονται φόροι επί ανυπάρκτου εισοδήματος! Η ψευδώνυμη εισφορά κοινωνικής αλληλεγγύης επεκτείνεται ώς το 2016 και βλέπουμε! Δίπλα στην απομείωση του εισοδήματος υπάρχει η διάλυση του κοινωνικού κράτους. Χθες το ψευδώνυμο σύστημα πρωτοβάθμιας Υγείας είχε πρεμιέρα... χωρίς γιατρούς, ενώ οι ασθενείς επιβαρύνονται με μεγαλύτερη δαπάνη για τα φάρμακά τους.

Οι "επενδυτές" συνιστούν σμήνη που απαρτίζονται είτε από κερδοσκοπικά funds, που συμπράττουν με το αζημίωτο για να δημιουργηθεί "μαγική εικόνα" κερδών στις χρεοκοπημένες τράπεζες, είτε από αρπακτικά της εγχώριας διαπλοκής, που ορέγονται νέα "μεγάλα έργα" και "φιλέτα" της δημόσιας περιουσίας.

Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις ότι το Μνημόνιο τελειώνει. Την ίδια ώρα υπογράφουν νέα συμφωνία που οδηγεί σε νέο, σκληρότερο και μονιμότερο Μνημόνιο. Νέα ή ισοδύναμα δημοσιονομικά μέτρα θα επιβληθούν. Το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης εγκαταλείπεται από το κράτος, με προφανές αποτέλεσμα τη μετατροπή των συντάξεων σε φιλανθρωπικά επιδόματα. Οι μισθοί ισοπεδώνονται στα 586 ευρώ μεικτά. Πόσο ισχυρή έλξη μπορεί να διαδραματίσει η προεκλογική διανομή των επιδομάτων - ψιχίων, και μάλιστα με προφανή ψηφοθηρική στόχευση την ανάκτηση των παραδοσιακών εκλογικών ακροατηρίων της Δεξιάς; Πόσο μπορεί να αποπροσανατολίσει η υιοθέτηση της χρυσαυγίτικης ατζέντας, με αιχμή και πάλι την ξενοφοβία και την αντιμεταναστευτική ρητορική;

Παρά την προπαγανδιστική καταιγίδα των μνημονιακών ΜΜΕ, η ζωή συνεχίζεται... κανονικά! Δηλαδή η κοινωνία πάει από το κακό στο χειρότερο. Μόλις προχθές διεθνής έρευνα πιστοποιεί ότι ένας στους πέντε Έλληνες δεν έχει χρήματα για τη διατροφή του. Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες ζουν ανασφάλιστοι. Τα ψιχία των 20 εκατ. ευρώ από το περιβόητο πρωτογενές πλεόνασμα δεν επαρκούν για να καλύψουν τόσο πρωταρχικές κοινωνικές ανάγκες. Αντιθέτως το πλεόνασμα, που δημιουργήθηκε μέσα από την αιματηρή υπερφορολόγηση των πολιτών και τη διάλυση των κοινωνικών παροχών, κατευθύνεται κατά 80% στην εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους, δηλαδή στις τσέπες των δανειστών, και στην κάλυψη καθυστερημένων υποχρεώσεων του Δημοσίου, συνήθως σε μεγαλοπρομηθευτές και μεγαλοκατασκευαστές.

Με αυτή την πραγματικότητα θα έρθουν αντιμέτωποι οι κυβερνητικοί βουλευτές, όταν την επόμενη εβδομάδα θα κληθούν "αδιάβαστοι" να ψηφίσουν τη νέα συμφωνία - Μνημόνιο. Δεν θα έχουν όμως τώρα κανένα άλλοθι. Είναι ώρα προσωπικής ευθύνης για τη συλλογική πορεία της κοινωνίας. Πόσοι από αυτούς που διαμηνύουν ότι διαφωνούν με τις ρυθμίσεις για τις τράπεζες και το γάλα θα κάνουν το καθοριστικό βήμα; Σε κάθε περίπτωση η κοινωνία θα τους κρίνει. Ας μην αυταπατώνται ότι έχει εξανεμιστεί η λαϊκή οργή. Θα διαψευστούν οδυνηρά!