to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:56 | 14.09.2020

πηγή: documentonews

Κοινωνία

Μάνα τσακώνεται με το γιο της on camera για την μάσκα (βίντεο)

Πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς και ξεκίνησαν τα παρατράγουδα αφού αρκετοί γονείς - αρνητές της μάσκας - δε δέχτηκαν να βάλουν στα παιδιά τους μάσκα, με αποτέλεσμα να μην επιτραπεί η είσοδος σε αυτά.


Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο που δείχνει μια μητέρα να τσακώνεται με το γιο της μπροστά στην κάμερα επειδή εκείνος ήθελε να βάλει η μάσκα και η μητέρα του αρνιόταν.

Η μητέρα, όπως θα δείτε στο βίντεο του GrTimes, υποστήριζε ότι με τη μάσκα θα δημιουργηθούν προβλήματα στην υγεία του και του ζήτησε να την πετάξει, ενώ αμέσως μετά μπήκε στο σχολείο για να ζητήσει εξηγήσεις από τον διευθυντή για το θέμα της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας. «Εγώ αυτό το μπουρδ@λ@ δεν το θέλω» είπε η μητέρα, και άρπαξε την μάσκα από τα χέρια του γιου της, πετώντας την στο δρόμο.

Αν και ο γιος της ήταν θετικός στο να βάλλει την μάσκα και να πάει στο σχολείο, η μητέρα του ήταν κάθετη με αποτέλεσμα τελικά να την υπακούσει.

Την ίδια ώρα, στην Θεσσαλονίκη πάλι, ένας πατέρας επίσης αρνήθηκε να βάλει στο παιδί του μάσκα. Ερωτηθείς σύμφωνα με το thestival.gr, γιατί πήρε την απόφαση αυτή ενώ πρόκειται για θέμα δημόσιας υγείας εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, ο πατέρας απάντησε «αν υπήρχε πανδημία θα έπρεπε να σωριαζόμασταν όλοι κάτω».

«Είμαστε η μοναδική χώρα που γίνεται αυτό, 9 χρονών παιδάκια να τα υποχρεώσουμε να φορέσουν μάσκα» συνέχισε με τα επιχειρήματά του.

«Τα παιδιά το πολύ-πολύ να μην πάνε έναν χρόνο σχολείο. Σε έναν χρόνο θα δούμε τα άλλα τα παιδάκια τι συμπτώματα θα έχουν» κατέληξε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο πατέρας των δύο παιδιών.

Ευτράπελα και στην Κρήτη
Ίδιες σκηνές επικράτησαν και σε ορισμένα σχολεία της Κρήτης. Συγκεκριμένα σύμφωνα με το flashnews.gr στο Δημοτικό Σχολείο Γουρνών μια μικρή ομάδα γονέων δεν επέτρεψαν στα παιδιά τους να πάνε στις σχολικές αίθουσες λόγω της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας.

Μάλιστα διαδήλωσαν έξω από το σχολείο κρατώντας μάσκες που είχαν πάνω αναγεγραμμένα διάφορα συνθήματα.

Στη συνέχεια πήραν τα βιβλία και αποχώρησαν από το δημοτικό σχολείο Γουρνών.

Χωρίς μάσκες και στην Πάτρα
Αρνητές της μάσκας υπήρξαν και στην Πάτρα. Στο σχολικό συγκρότημα που στεγάζεται το 55ο Δημοτικό Σχολείο, ανήλικοι μαθητές συνοδευόμενοι από γονέα προσήλθαν στο χώρο, χωρίς μάσκα και σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, δεν του επετράπη η είσοδος.

Σε άλλο σχολείο, το 25ο Δημοτικό σχολείο Πατρών δεν επετράπη η είσοδος σε 4 μαθητές που πήγαν χωρίς μάσκα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)