to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Μαλώνεις, ρε; Μαλώνεις;

Το ΚΙΝ.ΑΛΛ. δεν επιδιώκει, όπως δηλώνει, να είναι η «τρίτη δύναμη» σε έναν νέο δικομματισμό. Πιστεύει ότι ακόμα είναι η δεύτερη δύναμη του πάλαι ποτέ δικομματισμού.


Ένας μεγάλος αγώνας συντελείται από το ΚΙΝ.ΑΛΛ., πρώην ΔΗ.ΣΥ., πρώην ΕΛΙΑ, πρώην ΠΑΣΟΚ. Προσπαθούν να παρουσιάσουν τον τελευταίο καιρό τις συγκλίσεις ως αποκλίσεις... τη συμφωνία ως διαφωνία και επιδιώκουν να ανάγουν την κάθε συζήτηση σε κόντρα, διαξιφισμούς θέσεων και αντιπαράθεση δήθεν διαφορετικών απόψεων.

Όταν ετέθη το θέμα των συντάξεων στα κανάλια και περιμέναμε όλοι να ακούσουμε τις απόψεις του ΚΙΝ.ΑΛΛ., ο κ. Μαλέλης ανέβασε τόσο πολύ τους τόνους προσπαθώντας να δείξει την αντίθεσή του με τον ΣΥΡΙΖΑ, για να κερδίσει τα εύσημα του αντισύριζα μπλοκ -που απεργάζεται η Ν.Δ.- ώστε έχασε στα σημεία.

Το μόνο που κατάφερε ήταν να παρουσιαστεί ως ο Άδωνις του ΚΙΝ.ΑΛΛ. χρεώνοντας στην κυβέρνηση των 3,5 χρόνων τις περικοπές στις συντάξεις όλων των μνημονιακών χρόνων. Στο διά ταύτα, κανείς δεν θέλει να κοπούν οι συντάξεις, ούτε προασπιζόμαστε ένα ασφαλιστικό Πινοσέτ, αλλά... εμείς τα κάναμε καλύτερα. Τέλος, θέλοντας να υπερασπιστεί τη συγκυβέρνηση με τον ΛΑΟΣ, κάλυψε απόλυτα και απροκάλυπτα την πραγματική Ακροδεξιά με την οποία συγκυβέρνησε το ΠΑΣΟΚ.

Στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών κατακεραυνώνουν τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι, όπως λένε, θα ήθελαν μια καλύτερη συμφωνία. Επαναλαμβάνουν το πρόσφατο εύρημα της Ν.Δ. για «εθνότητα και γλώσσα» συμπάσχοντας προφανώς στις σοβαρές δυσκολίες που της προκαλεί το να μιλά δημόσια για «το όνομα».

Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. συντάσσονται σε όλα, κατά του Νόμου Κατρούγκαλου, κατά του Νόμου Παρασκευόπουλου, στην πολεμική κατά της ΕΡΤ και της ΔΕΗ, στην «επικίνδυνη κυβέρνηση», στο κοινό αίτημα για εκλογές... Ό,τι γραμμή βγάλει η Ν.Δ., σπεύδει το ΚΙΝ.ΑΛΛ. να την επιβεβαιώσει.

Την ίδια ώρα στα κανάλια «κάνουν ότι διαφωνούν» και ότι δήθεν κρατούν «ίσες αποστάσεις», μια τακτική που υποτιμά στο έπακρο τους πολίτες. Μια επιτηδευμένη διαφωνία σε μια εν τοις πράγμασι συμφωνία με τη Ν.Δ. και μια προγραμματισμένη, ως φαίνεται, μετεκλογική συνεργασία, αν φυσικά επιβεβαιωθούν οι διακαείς πόθοι τους.

Το ΚΙΝ.ΑΛΛ. δεν επιδιώκει, όπως δηλώνει, να είναι η «τρίτη δύναμη» σε έναν νέο δικομματισμό. Πιστεύει ότι ακόμα είναι η δεύτερη δύναμη του πάλαι ποτέ δικομματισμού.

Αποκρύπτουν ότι η συνεργασία με τη Ν.Δ. είναι ήδη συμφωνημένη και πίσω από τα πυροτεχνήματα των στημένων τσακωμών στα τηλεπαράθυρα κρύβεται η συμπόρευση με τη σημερινή Ν.Δ., που καθοδηγείται από τον Σαμαρά και χειραγωγείται από τον Βορίδη και τον Άδωνι.

Θόρυβο δημιουργούν για να φαίνονται πρωταγωνιστές, και ας είναι οι κομπάρσοι. Όσο «μαλώνουν» τόσο φιλιώνουν, αναμένοντας με αγωνία να επανέλθουν στο προσκήνιο. Πίσω από το σόου στα κανάλια, όπου η πολιτική αντιπαράθεση γίνεται με την «ατάκα», τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς και το υβρεολόγιο, κρύβεται μια δεδομένη συμφωνία στον ακραίο νεοφιλελευθερισμό και την εξουσία των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Αλήθεια, ποιον νομίζουν ότι κοροϊδεύουν;

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)