to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:14 | 17.03.2015

B. Γ.

Πολιτική

Μάλλον κάτι δεν καταλάβαμε

Ο θάνατος του Βαγγέλη Γιακουμάκη είναι μια υπόθεση που καλώς έχει απασχολήσει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Ανάμεσα σε όλους είπε και η Χρυσή Αυγή να βγάλει μια ανακοίνωση κατά του bullying. Μάλλον κάτι δεν καταλάβαμε.


"Το bulling είναι μια διαστροφική, σαδιστική μορφή βίας, που εξοντώνει ψυχικά το θύμα, που του αφήνει πληγές ισόβιες, που του προσβάλλει ανεπανόρθωτα την υπόσταση, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια", αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Μάλλον ο συντάκτης δεν πολυκαταλάβαινε τι έγραφε, αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτό που καταδικάζει είναι στην πραγματικότητα η ιδεολογική και πρακτική υπόσταση της ίδιας της Χρυσής Αυγής. 

"Διαστροφική, σαδιστική μορφή βίας": Δεν θα μπορούσαν έτσι να χαρακτηριστούν οι δεκάδες επιθέσεις που έχουν διαπράξει μέλη της Χρυσής Αυγής προς μετανάστες, ομοφυλόφιλους, αντιφασίστες;

Δεν αποτελεί διαστροφή η πίστη σε οποιαδήποτε ψευτοδαρβινική θεωρία περί γενετικής και φυλετικής ανωτερότητας; Πόσο μάλλον αν σκεφτεί κανείς την εφαρμογή που αυτές είχαν στην ναζιστική Γερμανία προκαλώντας τα πιο φρικτά και απάνθρωπα εγκλήματα στην ιστορία της ανθρωπότητας. 

Δεν αποτελεί σαδισμό η στοχοποίηση και ο βασανισμός χιλιάδων ανθρώπων από ναζιστικές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο; Από την τραγωδία του Άουσβιτς μέχρι τους βασανισμούς ομοφυλόφιλων στην Ρωσία και τις επανειλημμένες επιθέσεις κατά μεταναστών στην Ελλάδα η ναζιστική ιδεολογία έρχεται για να καλύψει εσωτερικές ανεπάρκειες στοχοποιώντας πάντα κάποιον εξωτερικό αποδέκτη.

Τέλος, δεν αποτελεί βία και μάλιστα υψίστης μορφής η δολοφονία του Παύλου Φύσσα και του Σεχζάντ Λουκμάν από μέλη της Χρυσής Αυγής;

Για αυτά λοιπόν και για άλλα πολλά παρακαλείται η Χρυσή Αυγή να σταματήσει την υποκρισία και να μην παίζει με την νοημοσύνη μας. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)