Ας το περιγράψουμε επιστημονικά:
Το μαλλί της γριάς είναι ένα προϊόν το οποίο αποτελείται από νήματα ζάχαρης και το οποίο διατίθεται από πλανόδιους πωλητές. Παρασκευάζεται από ποσότητα κρυσταλλικής ζάχαρης 5-6 γραμμαρίων. Η ζάχαρη θερμαίνεται ως το σημείο τήξεως στους 150 βαθμούς C και κατόπιν με φυγοκέντριση απομακρύνεται από το κέντρο της συσκευής μέσα από μικρές τρύπες που έχει το περιστρεφόμενο δοχείο. Κατά την απομάκρυνση δημιουργούνται ίνες, οι οποίες πλέκονται γύρω από το καλαμάκι. Έχει γλυκιά γεύση και όταν κάποιος το τρώει, όπου ακουμπήσει, κολλάει από τη ζάχαρη.
Ανθυγιεινότατο!
Αλλά ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Αρκετές φορές πληρώνεις ένα κάποιο τίμημα για τις απολαύσεις…