to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:12 | 26.01.2013

Διεθνή

Μάλι: Κατάληψη της πόλης Γκάο από δυνάμεις του στρατού και Γάλλους στρατιώτες

Γάλλοι στρατιώτες και άνδρες του στρατού του Μάλι κατέλαβαν σήμερα την πόλη Γκάο, οχυρό των ισλαμιστών.




Γάλλοι στρατιώτες και άνδρες του στρατού του Μάλι κατέλαβαν σήμερα το Γκάο, οχυρό των ισλαμιστών, την κύρια πόλη στο βόρειο Μαλί, πετυχαίνοντας ένα σημείο καμπής στον αγώνα κατά των ένοπλων ισλαμιστικών ομάδων, κατά την δέκατη έκτη ημέρα της γαλλικής στρατιωτικής επέμβασης στη χώρα.

"Οι δυνάμεις του Μάλι και τις Γαλλίας απελευθέρωσαν το Γκάο», αναφέρει το γαλλικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοινωσή του, διευκρινίζοντας ότι οι ειδικές δυνάμεις είχαν καταλάβει τη νύχτα το αεροδρόμιο και μια στρατηγικής σημασίας γέφυρα του Γκάο 1.200 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Μπαμακό.

"Από απόψε, ο Σαντού Ντιαλό, ο Δήμαρχος του Γκάο που είχε καταφύγει στο Μπαμακό, θα μπορέσει να επιστρέψει στην πόλη του συνοδευόμενος από τον συνταγματάρχη Ντιντιέ Ντακό» διοικητή των στρατευμάτων του Μαλί στην περιοχή, διευκρίνισε το υπουργείο.

Το Παρίσι δήλωσε ότι αφρικανικά εκστρατευτικά σώματα, που αποτελούνται από στρατιωτικούς από τη Νιγηρία και το Τσάντ, έφθασαν στην περιοχή για να διαδεχθούν τις γαλλικές δυνάμεις.

"Οι γαλλικές και οι αφρικανικές δυνάμεις ελέγχουν κατά 100% την πόλη του Γκάο. Υπάρχει μια αγαλλίαση στον κόσμο, όλοι είναι ευχαριστημένοι», δήλωσε μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας του Μάλι. Όμως οι πρώτες μαρτυρίες κάνουν λόγο για λεηλασίες.

"Δεν γίνονται πλέον μάχες» στην περιοχή του Γκάο, «αλλά σποραδικά επιχειρήσεις παρενόχλησης από τρομοκρατικά στοιχεία που ανοίγουν πυρ εναντίον των θέσεων μας και μετά καταφεύγουν σε αστικές περιοχές», δήλωσε από την πλευρά του ένας εκπρόσωπος του γαλλικού γενικού επιτελείου

Πηγή: ΑΜΠΕ
tags: Γαλλία

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)