to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:40 | 17.08.2022

Κοινωνία

«Μαλαματίνα»: Συνέλαβαν τον πρόεδρο των εργαζομένων για να σπάσει η απεργία

Συνεχίζουν την απεργία τους οι εργαζόμενοι στην Μαλαματίνα ζητώντας ανάκληση των απολύσεων και διεκδικώντας ΣΣΕ - Σε δύο συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία, ενώ από νωρίς το πρωί στο σημείο βρίσκονται ΜΑΤ και ΟΠΚΕ


(φωτ. Alterthess)

Κλίμα αστυνομοκρατίας επικρατεί από νωρίς σήμερα έξω από τις εγκαταστάσεις της «Μαλαματίνα» στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης. Από νωρίς το πρωί ΜΑΤ και ΟΠΚΕ βρέθηκαν στο σημείο, με τους εργαζομένους να παραμένου ενωμένοι σε απεργιακό κλοιό, ενώ αργότερα ακολούθησαν συλλήεις. Συγκεκριμένα, η αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη του προέδρου του σωματείου των εργαζομένων και επικεφαλής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών καθώς και του αναπληρωτή γραμματέα της ίδιας Ομοσπονδίας και μέλους της διοίκησης της ΓΣΕΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του alterthess.gr, η σύλληψη του προέδρου έγινε με εντολή εισαγγελέα με την κατηγορία της παράνομης βίας, αν και κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης δεν ασκήθηκε η παραμικρή βία σε διευθυντικά στελέχη που προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ένταση για να επέμβουν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον αγώνα τους για ανάκληση των απολύσεων και για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Στο πλευρό τους βρίσκονται μέλη εργατικών σωματείων, πολιτικών οργανώσεων εκπρόσωποι του εργατικού κέντρου, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Δελλής. 

«Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων της ποτοποιίας Μαλαματίνα, οι οποίοι υπερασπίζονται το απεργιακό τους δικαίωμα. Η επιχείρηση με εκβιαστικές και αυταρχικές κινήσεις κατά των εργαζομένων και των σωματείων τους, παραβιάζει δικαστικές αποφάσεις και την υποχρέωση της να διατηρήσει τα τμήματα της επιχείρησης και να προχωρήσει σε επενδύσεις αυξάνοντας και όχι μειώνοντας τις θέσεις εργασίας!» δήλωσε η Κατερίνα Νοτοπούλου.

«Η σύλληψη του προέδρου αποτελεί πρόκληση και ζητάμε την απόσυρση των κατηγοριών και την ανάκληση των απολύσεων. Ο αντεργατικός οδοστρωτήρας της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει μετατρέψει σε ζούγκλα το εργασιακό τοπίο. Υποστηρίζουμε το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων και των σωματείων τους για εργασία με αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη!» υπογράμμισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ κατήγγειλε τις συλλήψεις, ζήτησε την άμεση απελευθέρωσή τους, κάλεσε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων στην επιχείρηση. Την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων ζητά και η ΓΣΕΕ, υπογραμμίζοντας «είναι αδιανόητο να συλλαμβάνονται εκπρόσωποι των εργαζομένων επειδή διεκδικούν δικαιώματα». Οι εργαζόμενοι στην «Μαλαματίνα» βρίσκονται σε 24ωρες κυλιόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις τις τελευταίες εβδομάδες ζητώντας την ανάκληση απολύσεων και την υπογραφή νέας επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία μέσω των απολύσεων έχει καταργήσει ουσιαστικά το τμήμα Οδηγών-Διανομέων ενώ παράλληλα έχουν απολυθεί και εργαζόμενοι στην παραγωγή. Παράλληλα και εν μέσω απεργίας, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι έχουν προσληφθεί εφτά εργαζόμενοι με ατομικές συμβάσεις.

Φωτογραφικό υλικό του alterthess

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)