to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:36 | 31.03.2021

Διεθνή

Μαλαισία: Τον Ιούνιο οι πρώτες 600 χιλιάδες δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca

Πέραν του εμβολίου της AstraZeneca, η Μαλαισία έχει εξασφαλίσει συνολικά 66,7 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων από την αμερικανική εταιρεία φαρμάκων Pfizer-BioNTech, το ρωσικό Ινστιτούτο Gamaleya και τις κινεζικές εταιρείες Sinovac Biotech και CanSino Biologics.


Η Μαλαισία θα παραλάβει τον Ιούνιο τις πρώτες 600.000 δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19 της παρασκευάστριας εταιρείας AstraZeneca, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Επιστημών της χώρας.

Η χώρα αυτή της νοτιοανατολικής Ασίας, η οποία ξεκίνησε τον περασμένο μήνα το εθνικό της πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της COVID-19, έχει εξασφαλίσει 12,8 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca, οι μισές εκ των οποίων θα παραδοθούν μέσω του μηχανισμού παγκόσμιας πρόσβασης σε εμβόλιο κατά της COVID-19, COVAX.

Η πρώτη παρτίδα εμβολίων της AstraZeneca στη Μαλαισία θα αποτελεί τμήμα της ποσότητας που θα προμηθευτεί η χώρα απευθείας από την εταιρεία, είπε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Χαΐρι Τζαμαλουντίν.

Ο ίδιος εξήγησε ότι η Μαλαισία δεν αναμένεται να επηρεαστεί από την απόφαση της Ινδίας να παγώσει προσωρινά τις εξαγωγές των εμβολίων της AstraZeneca που παρασκευάζονται στο ινδικό Ινστιτούτο Serum, στις οποίες περιλαμβάνονται προμήθειες προς τις εγκαταστάσεις της COVAX.

"Παρότι εξακολουθούμε να αναμένουμε τις λεπτομέρειες για τις παραδόσεις από την COVAX...δεν θεωρώ ότι η απαγόρευση από την Ινδία θα μας επηρεάσει", είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι οι προμήθεις εμβολίων της AstraZeneca από το πρόγραμμα COVAX στη Μαλαισία αναμένεται να παρασκευαστούν από την νοτιοκορεατική εταιρεία SK Bioscience.

Πηγές δήλωσαν στο Reuters την περασμένη εβδομάδα ότι η Ινδία διέκοψε προσωρινά τις εξαγωγές των εμβολίων της AstraZeneca για να ικανοποιήσει την εγχώρια ζήτηση εν μέσω της αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων.

Η Μαλαισία σχεδιάζει να εμβολιάσει τουλάχιστον το 80% των 32 εκατομμυρίων κατοίκων της μέχρι τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Πέραν του εμβολίου της AstraZeneca, η Μαλαισία έχει εξασφαλίσει συνολικά 66,7 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων από την αμερικανική εταιρεία φαρμάκων Pfizer-BioNTech, το ρωσικό Ινστιτούτο Gamaleya και τις κινεζικές εταιρείες Sinovac Biotech και CanSino Biologics.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)