to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:08 | 05.11.2014

Πολιτική

Μακριά οι εισαγγελείς από τα σχολεία!

Η καταστολή του μαθητικού κινήματος κινείται στον αντίποδα των δημοκρατικών κανόνων και των αρχών της παιδαγωγικής.


Το νέο μνημονιακό λύκειο των Λοβέρδου-Σαμαρά είναι μια εκπαιδευτική παράγκα. Κλείσιμο σχολείων, υποχρηματοδότηση που οδηγεί στην ασφυξία, χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών, ξεχαρβαλωμένες υποδομές. Όποια πρόοδος σημειώθηκε στην εκπαίδευση της τελευταίες δεκαετίες, αναιρέθηκε στα χρόνια του Μνημονίου.

Την κατάσταση διάλυσης έρχεται να παροξύνει η πολιτική της σκλήρυνσης του εξεταστικού συστήματος. Η εντατικοποίηση της προετοιμασίας για τις εξετάσεις δεν κάνει καλύτερο το σχολείο, αλλά το μετατρέπει σε εξεταστικό κέντρο. Σχολείο-εξεταστικό κέντρο σημαίνει ενίσχυση των ταξικών φραγμών και υποβάθμιση του πραγματικού εκπαιδευτικού έργου.

Το αυθόρμητο κίνημα των μαθητικών καταλήψεων έρχεται σαν απάντηση στη διάλυση του σχολείου και την εντατικοποίηση των εξετάσεων. Αποτελεί φυσική αντίδραση της νέας γενιάς στην υπονόμευση του μέλλοντος της. Και δείχνει τη ζωντάνια των νέων ανθρώπων που συστηματικά απαξιώνονται από τα ΜΜΕ και τους οργανικούς διανοούμενους του συστήματος.

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την κραυγή αγανάκτησης των μαθητών με ακραίο αυταρχισμό, Την ώρα που ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Παιδείας μιλάνε σαν οργισμένοι παιδονόμοι της δεκαετίας του ’50, οι εισαγγελείς ασκούν διώξεις, η αστυνομία εισβάλλει στα σχολεία, και βλέπουμε μαθητές να οδηγούνται στα αστυνομικά τμήματα. Η καταστολή του μαθητικού κινήματος κινείται στον αντίποδα των δημοκρατικών κανόνων και των αρχών της παιδαγωγικής.

Η πρωτοφανής διόγκωση της διαφθοράς ανοίγει στους εισαγγελείς πεδίο δόξης λαμπρό για να παρέμβουν. Ας μείνουν μακριά από τα σχολεία!

tags: editorial

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)