to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:06 | 27.12.2022

Πολιτική

Μάκης Βορίδης: Προκλητικές δηλώσεις για τις διαμαρτυρίες των καλλιτεχνών (βίντεο)

Ωμή παραδοχή της υποβάθμισής τους από τον υπουργό Εσωτερικών και προσπάθεια υποτίμησης των κινητοποιήσεων των καλλιτεχνών - «Διαμαρτύρεται μια ομάδα ηθοποιών» υποστήριξε, η οποία εντάσσεται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση καθώς δεν έχουν πανεπιστημιακή εκπαίδευση - Και πάλι, φταίει ο... ΣΥΡΙΖΑ


Σε υποτίμηση ακόμα και των κινητοποιήσεων των καλλιτεχνών προχώρησε ο Μάκης Βορίδης στην προσπάθειά του να υποστηρίξει την πρωτοφανή υποτίμηση των σπουδών τους με το Προεδρικό Διάταγμα που υπέγραψε η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ο υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε ότι «διαμαρτύρεται μια ομάδα ηθοποιών» η οποία όπως υποστήριξε εντάσσονται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση καθώς δεν έχουν πανεπιστημιακή εκπαίδευση. Προφανώς, ο υπουργός αποκρύπτει ότι η μεγάλη πλειονότητα των ηθοποιών και αντιστοίχως άλλων καλλιτεχνών, δηλαδή χορευτών, μουσικών και κινηματογραφιστών, προέρχεται από ιδιωτικές σχολές αλλά και κάποιες δημόσιες (όπως οι δραματικές σχολές του Εθνικού και του ΚΘΒΕ ή το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης) και σημαντικά λιγότεροι είναι εκείνοι που προέρχονται από πανεπιστημιακές σχολές σε όλους τους παραπάνω κλάδους. 

Ο Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, υποστήριξε ακόμα ότι δεν αλλάζει τίποτα για όσους προσλαμβάνονται στο δημόσιο και ότι ενώ ο νόμος του υπουργείου Παιδείας είναι παλαιότερος διαμαρτύρονται τώρα που έγινε το προσοντολόγιο. Δεδομένου ότι αυτή είναι η απάντηση και άλλων κυβερνητικών στελεχών, αναρωτιέται κανείς ποια ακριβώς είναι τα αποτελέσματα που παράγει το εν λόγω προεδρικό διάταγμα και για ποιο λόγο ορίζονται ως ΔΕ (δηλαδή απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) οι καλλιτέχνες που έχουν ολοκληρώσει τη φοίτησή τους σε σχολές για τις οποίες κατ' αρχάς απαιτείται το απολυτήριο λυκείου, ενώ λειτουργούν υπό την εποπτεία του υπουργείου Πολιτισμού, τόσο για τις εισαγωγικές όσο και για τις πτυχιακές τους εξετάσεις. 

Ο υπουργός Εσωτερικών στη συνέχεια κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για υποκρισία, υπαινισσόμενος (οποία έκπληξις!!!) ότι οι κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών είναι υποκινούμενες από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάτι που αμφισβήτησαν και οι δημοσιογράφοι της εκπομπής. Υποστήριξε επίσης ότι υπήρχαν 2.500 κλάδοι στις τέσσερις εκπαιδευτικές κατηγορίες για να γίνονται προσλήψεις και μετά από μεγάλη προσπάθεια μείωσαν τους κλάδους σε 500.

Δείτε τις δηλώσεις του Μάκη Βορίδη από το λεπτό 18:14 και μετά.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)