to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:20 | 21.09.2020

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Μακεδονικό: 158 συγγνώμες

Τον Ιούνιο του 2018 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκανε το ιστορικό βήμα να κλείσει μια και καλή το κεφάλαιο που ονομαζόταν «Μακεδονικό».


Ενα κεφάλαιο στην εξωτερική πολιτική της χώρας, που αμαύρωνε την εικόνα της στη διεθνή διπλωματία, αναδείκνυε καθημερινά την υποκρισία του μεγάλου ελληνικού κεφαλαίου και των πολιτικών του υπηρετών και συνέχιζε να σιτίζει απίθανες φιγούρες «ειδικών» και «μακεδονομάχων».

Όλος ο πραγματικά προοδευτικός κόσμος στήριξε την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα και τις άοκνες προσπάθειες των υπουργών του εκείνη την περίοδο. Επρόκειτο για έναν συμβιβασμό εξαιρετικά επωφελή για την Ελλάδα και τα συμφέροντά της στην περιοχή, ήταν δε και ένα ρεαλιστικό βήμα για να αντικρίσουμε τι πραγματικά είναι η γείτονα χώρα και ποιο είναι ιτο επιθυμητό μέλλον για τους κατοίκους της.

Εκείνες τις ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, άξιος γόνος της πολιτικής του καιροσκοπισμού και της συνεργασίας με την ακροδεξιά, ύψωνε τα λάβαρα του «αγώνα» ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών. Έστελνε μηνύματα πως δεν πρόκειται να ψηφίσει τη συμφωνία, λέγοντας τη μία πως αυτή είναι προβληματική και την άλλη πως αποτελεί σχεδόν εθνική προδοσία.

Ύστερα έβαζε δημοσιολογούντες και «παπαγαλάκια» να επαναλαμβάνουν τις δηλώσεις του πως ανταλλάχθηκαν οι συντάξεις με τη Μακεδονία. Άφηνε δε λεύτερα τα ακροδεξιά μπουμπούκια του να αλωνίζουν στους δρόμους και να συναγελάζονται με φασίζουσες και ακροδεξιές υπάρξεις, μόνο και μόνο για να αλιεύσουν εκλογική πελατεία.

Το πιο χυδαίο στοιχείο στην πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν ήταν όμως η εθνικο-λαϊκιστική του ρητορεία, ούτε οι γελοιότητες των κάθε λογής ακροδεξιών που μάζεψε στην ηγετική ομάδα του κόμματός του. Η απόλυτη χυδαιότητά του είχε τη μορφή της σιωπής.

Εκείνη την εποχή οι ομογάλακτοί του φασίστες έστελναν σφαίρες σε υπουργούς, έβαζαν φωτιές στα σπίτια βουλευτών, προπηλάκιζαν όσους μιλούσαν υπέρ της Συμφωνίας, χυδαιολογούσαν στα κανάλια με ψεύδη. Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης σιωπούσε. Ούτε μια λέξη δεν είχε βρει να πει ενάντια στους συνοδοιπόρους του. Μόνο επαναλάμβανε πως «Ο Τσίπρας δεν θα μπορεί να κυκλοφορήσει στη Μακεδονία».

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε από τη Θεσσαλονίκη, όπου ο κόσμος τον υποδέχτηκε θερμά, πως στην επικείμενη ονομαστική ψηφοφορία για μια σειρά συμφωνίες με την Βόρεια Μακεδονία (μια εξ αυτών την υπογράφει ο Άδωνις Γεωργιάδης!) περιμένει 158 συγγνώμες, κάθε μια από τους κυβερνητικούς βουλευτές. Συγγνώμες στο λαό που εξαπάτησαν με τη ρητορική τους και τις ανεδαφικές τοποθετήσεις του αρχηγού τους.

Εμείς δεν περιμένουμε πως θα πει κάποιος από αυτούς τους αυλοκόλακες του Μητσοτάκη ή τα ορφανά του Σαμαρά συγγνώμη. Δεν έχουν τσίπα. Δεν είχαν ποτέ.

Άλλωστε είναι γνωστό, πως οι «πατριώτες» πουλάνε πρώτοι τη χώρα τους και το λαό της.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)