to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:27 | 21.07.2022

Κοινωνία

Ηλεία: Ως τα σπίτια έφτασε η πυρκαγιά στα Άγναντα, τραυματίες 2 πυροσβέστες - Καλύτερη εικόνα, 3ο μέτωπο στη Βάρδα

Στα Άγναντα της Πηνείας η πυρκαγιά είχε λάβει τεράστιες διαστάσεις ενώ οι πυροσβέστες έδιναν υπεράνθρωπο αγώνα για να προστατέψουν το χωριό αλλά και το χωριό Λουκάς, που απειλήθηκε από άλλο πύρινο μέτωπο - Καλύτερη η κατάσταση στα δύο μέτωπα λίγο πριν πέσει η νύχτα, ενώ υπάρχει και 3ο μέτωπο στη Βάρδα - Βίντεο από την περιοχή της πυρκαγιάς - Tραυματίστηκε και δεύτερος πυροσβέστης


Kaναντέρ σε ρίψη νερού στην Ηλεία - Φωτ. από το patrisnews

Πραγματική «μάχη» με τον πύρινο εφιάλτη δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νομού Ηλείας, ενισχυμένες με εναέρια αλλά και δυνάμεις από ολόκληρη την Περιφέρεια. Τουλάχιστον, λίγο πριν πέσει η νύχτα, η κατάσταση στα μέτωπα της φωτιάς στις περιοχές 'Αγναντα και Τραγανό της Ηλείας μοιάζει να είναι καλύτερη, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από την πυροσβεστική, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος.

Φωτ. από το patrisnews

Όσον αφορά στο τρίτο πύρινο μέτωπο στην περιοχή της Βάρδας, ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι εκεί επιχειρούν συνεχώς τα εναέρια μέσα, ώστε μέχρι την δύση του ήλιου να έχει περιοριστεί η φωτιά, αφού μόλις νυχτώσει θα μπορούν να επιχειρούν μόνο οι επίγειες δυνάμεις.

Υπενθυμίζεται πως Νωρίς το απόγευμα ξέσπασε νέα μεγάλη πυρκαγιά στον κάμπο, ανάμεσα στη Σίμιζα και στον Μπόρσι. Στο σημείο κατευθύνθηκαν πυροσβεστικές δυνάμεις ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή των εναέριων μέσων.

Στα Άγναντα της Πηνείας η πυρκαγιά είχε λάβει τεράστιες διαστάσεις ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδιναν υπεράνθρωπο αγώνα για να προστατέψουν το χωριό αλλά και το χωριό Λουκάς, που απειλήθηκε από άλλο πύρινο μέτωπο.

Λίγο  μετά τις 7 στάλθηκε μήνυμα, μέσω της υπηρεσίας επικοινωνιών έκτακτης ανάγκης 112, σε όσους βρίσκονται στον οικισμό Πηγάδι - Κόκλα, ώστε να τον εκκενώσουν προληπτικά και να κινηθούν προς την περιοχή Σίμιζα, λόγω της φωτιάς στη γειτονική δασική έκταση.

Εγκαύματα υπέστη υπαρχιπυροσβέστης

Τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν την ώρα που συμμετείχαν στην επιχείρηση κατάσβεσης. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ένας υπαρχιπυροσβέστης υπέστη εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της φωτιάς. Ο υπαρχιπυροσβέστης διακομίστηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, «Άγιος Ανδρέας», της Πάτρας. Ενας άλλος πυροσβέστης βρέθηκε στην ζώνη ρίψης νερού και τραυματίστηκε ελαφρά. Έχασε προς στιγμήν τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με την βοήθεια των συναδέλφων του. Τρίτος πυροσβέστης που έκανε χρέη οδηγού, ένιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε εκτός της ζώνης επιχειρήσεων.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα τέθηκαν σε ετοιμότητα να εκκενώσουν τον οικισμό Άγναντα η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Αστυνομία και η Πολιτική Προστασία του δήμου Ήλιδας, με την τελευταία να ζητά νωρίτερα λεωφορεία για την απομάκρυνση των κατοίκων.

Οι πυροσβέστες δίνουν υπεράνθρωπη μάχη στα δύσβατα σημεία που καίει η πυρκαγιά προσπαθώντας να ανακόψουν την πορεία της και να την απομακρύνουν από το χωριό.

Η Πυροσβεστική χαρακτηρίζει τη φωτιά αρκετά δύσκολη και είναι σε εξέλιξη μεγάλη κινητοποίηση από επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Στα Άγναντα επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 41 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα από την Πάτρα, ένα ελικόπτερο Erickson, ένα ελικόπτερο ΑΒ214, 2 Canadair L 215 και 2 Canadair 415).

Διαβάστε ακόμη: Τρία ακόμη πύρινα μέτωπα σε Αταλάντη, Λύρα Σουφλίου και Λίμνη Δασίου

Τα Άγναντα είναι ορεινός οικισμός της Ηλείας και βρίσκεται κτισμένος σε υψόμετρο περίπου 490 μέτρων, εγγύς των δυτικών παρυφών του πεδινού δρυοδάσους της Κάπελης.

H χιλιομετρική διαφορά των δύο σημείων όπου έχουν εκδηλωθεί πυρκαγιές σήμερα στην Ηλεία

Πληροφορίες από ilianews, Αυγή, patrisnews

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)