to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:20 | 07.01.2015

Κοινωνία

Μαίνεται η κακοκαιρία στην Ανατολική Κρήτη - Χιόνια και παγετός σε πολλές περιοχές της χώρας

Μαίνεται η κακοκαιρία στην Ανατ. Κρήτη, ένας αγρότης νεκρός από αναθυμιάσεις. Χιονοπτώσεις στα νότια τμήματα της χώρας και ισχυρός παγετός -κυρίως στα βόρεια- είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού και την Τετάρτη. Το νέο κύμα κακοκαιρίας έχει προκαλέσει αρκετά προβλήματα, όπως διακοπές ηλεκτροδότησης, βλάβες στο οδικό δίκτυο, ενώ σε πολλά σημεία η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται μόνο με αλυσίδες. .


 

Η κατάσταση στην Ανατολική Κρήτη

Μαίνεται στην ανατολική Κρήτη η κακοκαιρία με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις, τις ισχυρές, κατά τόπους βροχές, τις χαμηλές θερμοκρασίες και τον παγετό, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και στην πόλη του Ηρακλείου πέφτει κατά διαστήματα χιόνι και χαλάζι.

-> Νεκρός ένας αγρότης στην Ανατ. Κρήτη από αναθυμιάσεις

Εξαιτίας της κακοκαιρίας πολλά χωριά παραμένουν αποκλεισμένα, αφού το χιόνι φθάνει το μισό μέτρο, ενώ σε αρκετές περιοχές τα προβλήματα εντείνονται από τη διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Στην ανατολική Κρήτη, αποκλεισμένα είναι χωριά, όπως το Πανόραμα και ο Στείρωνας, το Μηλιαράδο, το Κατωφύγι και το Αφρατί, ενώ ο δρόμος από τους Αγίους Δέκα ως την Αγία Βαρβάρα είναι κλειστός, με τα μηχανήματα των δήμων να επιχειρούν τη διάνοιξη.

Όλη νύχτα και από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης επιχειρούσαν τα μηχανήματα των δήμων Χερσονήσου και Οροπεδίου προκειμένου να κρατήσουν ανοικτό το οδικό δίκτυο στην περιοχή. 

Επίσης, από το πρωί μηχανήματα του δήμου Βιάννου έχουν ξεκινήσει τον εκχιονισμό για να ανοίξουν το επαρχιακό οδικό δίκτυο. 

Παράλληλα, στην περιοχή της Βιάννου έχει στηθεί επιχείρηση για τη διάσωση εγκλωβισμένου κτηνοτρόφου στο ποιμνιοστάσιό του. Έτσι, ένα όχημα και τέσσερις άνδρες της 3ης ΕΜΑΚ προσπαθούν να προσεγγίσουν το σημείο προκειμένου να καταφέρουν να εντοπίσουν και να διασώσουν τον κτηνοτρόφο.

Χιονισμένος είναι ο δρόμος από τον Άγιο Νικόλαο προς τη Σητεία και τα ορεινά όλου του Λασιθίου, ενώ με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής ξεκόλλησε τράκτορας νταλίκας στο ύψος των Λιμνών.

Στην περιοχή του δήμου Ηρακλείου τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται σε χωριά του δημοτικού διαμερίσματος Γοργολαΐνι όπου το χιόνι σε ορισμένες περιοχές έχει φτάσει το μισό μέτρο.

Η κυκλοφορία των οχημάτων από τον Άγιο Μύρωνα προς τις Ασίτες είναι εξαιρετικά δύσκολη και ήδη εκχιονιστικό μηχάνημα έχει ξεκινήσει το έργο του αποχιονισμού του δρόμου.

Παρόμοια προβλήματα υπάρχουν και στα χωριά Καρκαδιώτισσα και Ρουκάνι, σε Αυγενική, Βενεράτο και Δαφνές, όπου και εκεί μηχανήματα του δήμου βρίσκονται στις περιοχές προκειμένου να αποκατασταθεί η κυκλοφορία και μεταξύ των χωριών.

Το βράδυ υπήρξε εγκλωβισμός οχημάτων στον δρόμο προς Άγιο Μύρωνα και Ασίτες, καθώς και στον δρόμο Ηράκλειο-Μεσαρά στο ύψος του Βενεράτου. Αμέσως μηχανήματα του δήμου έσπευσαν στην περιοχή και απεγκλώβισαν οδηγούς και οχήματα.

Επίσης, εξαιτίας των ισχυρών βόρειων ανέμων σημειώθηκαν πτώσεις δένδρων και μεγάλων κλαδιών, τα οποία απομακρύνονται από συνεργεία του δήμου. 

Την Τετάρτη παραμένουν κλειστά τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης του δήμου Ηρακλείου λόγω της κακοκαιρίας.

Την ίδια ώρα χιονόπτωση και χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν και στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Μινώα Πεδιάδας, με όλους σχεδόν τους οικισμούς να ντύνονται στα λευκά. Άμεση ήταν από την πρώτη στιγμή η κινητοποίηση της δημοτικής Αρχής. 

Μηχανήματα του δήμου με τη συμβολή μηχανήματος της 133ης Σμηναρχίας Μάχης Καστελλίου κράτησαν ανοιχτούς τους κεντρικούς δρόμους των οικισμών για την ασφαλή διέλευση των οχημάτων. 

Εξαιτίας του παγετού, με απόφαση του δημάρχου Μινώα Πεδιάδας, κλειστοί παραμένουν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί. 

Την Πέμπτη, κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί στην ευρύτερη περιοχή του δήμου.

Τέλος, τα τμήματα Πολιτικής Προστασίας των δήμων ενημερώνουν τους δημότες ότι σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και σήμερα, οπότε πρέπει να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Χωρίς ρεύμα η Τήνος

Χωρίς ρεύμα έμεινε πάλι από το πρωί η Τήνος, λόγω βλάβης στο δίκτυο διανομής που προκλήθηκε από την κακοκαιρία. Η παροχή ενέργειας είχε διακοπεί και την Τρίτη λόγω βλάβης στο δίκτυο μεταφοράς Αλιβέρι- Κάρυστος, που επίσης οφείλεται στην κακοκαιρία.

Η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε τις νυχτερινές ώρες αλλά διακόπηκε πάλι το πρωί από νέα βλάβη στο δίκτυο του νησιού. Σύμφωνα με τον Διαχειριστή του Δικτύου Διανομής, ήδη στο νησί έχει μεταφερθεί ειδικό όχημα που θα επιτρέψει την πρόσβαση των τεχνικών στο σημείο της βλάβης, το οποίο είναι αποκλεισμένο λόγω χιονιού.

Χιόνια στα βόρεια προάστια της Αττικής

Στα λευκά είναι ντυμένα τα βόρεια προάστεια της Αττικής, όπου νωρίς το πρωί η θερμοκρασία ήταν κάτω από το μηδέν. Ταλαιπωρία για τους οδηγούς μέχρι να βγουν σε κεντρικές αρτηρίες, (Κηφισιάς στο ύψος του Αμαρουσίου ή Μεσογείων στην Αγία Παρασκευή), λόγω του παγετού.

Λόγω των καιρικών συνθηκών, σε πολλούς δρόμους η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε αρκετούς δήμους.

Δεν διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθας από το τελεφερίκ έως το καζίνο, στην περιφερειακή οδό Πεντέλης - Ν. Μάκρης, από το στρατιωτικό νοσοκομείο Πεντέλης «414» έως τη διασταύρωση του Αγίου Πέτρου, στη λεωφόρο Χασιάς - Δερβενοχωρίων, στο ύψος της Μονής Κλειστών, στο ρεύμα προς Δερβενοχώρια και στην Καισαριανή, επί της Ανωνύμου οδού, θέση «ΚΑΛΟΠΟΥΛΑ», από το τέρμα της οδού Εθν. Αντιστάσεως.

Οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στην περιφερειακή οδό Βαρυμπόμπης - Κατσιμιδίου, σε σημείο της λεωφόρου Διονύσου, στο ρεύμα προς Μαραθώνα και στην είσοδο των Θρακομακεδόνων από το Ολυμπιακό Χωριό.

Δεκάδες βλάβες μικρής εμβέλειας σημειώνονται στη ΔΕΗ από αργά το βράδυ της Τρίτης σε περιοχές της βορειανατολικής Αττικής, όπου η κακοκαιρία ήταν σφοδρότερη. Η συνηθέστερη αιτία είναι η κοπή καλωδίων από κλαδιά δέντρων. Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται  για την αποκατάσταση των βλαβών.

Οι λεωφορειακές γραμμές με προβλήματα

Προβλήματα παρατηρούνται και στην κίνηση των λεωφορείων στα βόρεια προάστεια για αυτό και ο ΟΑΣΑ καλεί το επιβατικό κοινό να επικοινωνεί με το 11185 για περισσότερες πληροφορίες.  

Συμφωνα με τον ΟΑΣΑ, οι λεωφορειακές γραμμές που παρουσιάζουν προβλήματα είναι: 503 Μέχρι Τατοΐου, 507 Μέχρι πλατεία Αγίου Στεφάνου, 509 Μέχρι πλατεία Αγίου Στεφάνου, 535 Μέχρι πλατεία Αγίου Στεφάνου, 536 Μέχρι στάση Φούρνος, 530 Μέχρι γέφυρα Βαρυμπόμπης, 410 Μέχρι νοσοκομείο Φλέμινγκ, 724 Μέχρι Μεσονύχι, 405 Μέχρι νοσοκομείο Φλέμινγκ, 501 Εκτός  λειτουργίας, 527 Εκτός λειτουργίας, 522 Μέχρι πλατεία Ελαίων (όπως η Γραμμή 523), 523 Μέχρι πλατεία Ελαίων, 524 Μέχρι πλατεία Πολιτείας, 504 Από Μεσονύχι έως Κηφισιά, 526 Μέχρι πλατεία Πολιτείας, 721 Από Λεωφόρο Κύμης, όχι Χελιδονούς, Α8 Από Νέα Ιωνία - Κηφισίας, εκτός Πεύκη και Μαρούσι, 307 Οχι Φουρεσι, όχι Γλυκά Νερά, 314 Οχι Πανόραμα και όχι Γέρακα, 301 Οχι Ντράφι, 861 Μέχρι Μάνδρα, 855 Μέχρι προαστιακό Ασπρόπυργου, Β9 Μέχρι την Αγία Βαρβάρα Μεταμόρφωσης, Ε14 Μέχρι ΟΑΚΑ, όχι στο MALL, 450 Εκτός λειτουργίας, 729 Μέχρι Μεσονύχι,

446 Από Λεωφόρο Κηφισίας, 642 Μέχρι Πλαπούτα. 

Συννεφιά και χαμηλές θερμοκρασίες σε Μακεδονία και Θράκη, ενώ ασθενείς χιονοπτώσεις αναμένονται στη Χαλκιδική. 

Βοριάδες 5-7 μποφόρ στα πελάγη και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, από -13 έως 1 βαθμό στη Δυτική Μακεδονία, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Οι χαμηλές θερμοκρασίες θα κυριαρχήσουν και τις επόμενες μέρες και θα σημειωθεί παγετός.

Στη Θεσσαλονίκη, θα επικρατήσουν νεφώσεις, άνεμοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 3 βαθμούς Κελσίου.

Στη Φλώρινα, με απόφαση του δημάρχου, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας, θα παραμείνουν κλειστά αύριο, Πέμπτη, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

Επίσης, την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Άργους Ορεστικού έως την Παρασκευή, οπότε και θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης και θα υπάρξει νέα ενημέρωση- ανακοίνωσε ο δήμος Άργους Ορεστικού στο νομό Καστοριάς.

Διακοπές κυκλοφορίας

Ο παγετός και οι χιονοπτώσεις των προηγούμενων ημερών προκάλεσαν την διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από 22ο έως 28ο χλμ., ενώ η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη στην επαρχιακή οδό Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από 15ο έως 30ο χλμ. και την επαρχιακή οδό Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από 18ο έως 22ο χλμ.

Εξάλλου, διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων ισχύει και σε σημεία των Περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των αστυνομικών διευθύνσεων.

Στην Κεντρική Μακεδονία, διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων ισχύει στην επαρχιακή οδό Άρνισσας - Χ/Κ Βόρρας, από 20o έως 25ο χλμ., στην επαρχιακή οδό Λειψυδρίου - Φαναρίου (διάβαση Ξηρόμερου) λόγω καθίζησης του οδοστρώματος και την επαρχιακή οδό Καστανερής -Λιβάδια (νομός Κιλκίς).

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, λόγω υπερχείλισης υδάτων, διεκόπη η συγκοινωνία στις διαβάσεις των ποταμών, Ποντικόρεμα, Λίσσος ύψος Αρριανών, Έβρενου- Ιασίου, Αετοκορυφής, Διώνης και Στρύμης Λοφαρίου.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στις επαρχιακές οδούς Κερασιάς - Χ/Κ Βόρρας και Βεροίας - Σελίου από 20ο έως 26ο χλμ. (Χ/Κ Σελίου).

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στις επαρχιακές οδούς Καλλιπεύκης - Π.Παντελεήμονα (όρια νομού Πιερίας, δ/ση "Βρύση του Κατή", Καρδίτσας - Άρτας, από 38ο έως 61ο χλμ., θέση "Τύμπανος" και Μουζακίου - Στεφανιάδας, από 10ο έως 22ο χλμ., θέση "Αγ. Νικόλαος".

Στα δύο τελευταία σημεία, κατά τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες η κυκλοφορία των αυτοκινήτων διεξάγεται χωρίς την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Κατά τις βραδινές ώρες, λόγω ύπαρξης παγετού στο οδόστρωμα, η κυκλοφορία διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες.

(πληροφορίες από in.gr)

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες στη Χαλκιδική θα είναι πρόσκαιρα αυξημένες και θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από -6 (μείον 6) έως 4 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από -13 (μείον 13) έως 1 βαθμό.
 
Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος
Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασια: από -5 (μείον 5) έως 10 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο η μεγίστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: τοπικές νεφώσεις και κατά διαστήματα χιονοπτώσεις κυρίως στις βορειότερες περιοχές οι οποίες στην Αττική, τη Βοιωτία, τις Σποράδες και την Εύβοια θα είναι πρόσκαιρες ισχυρές. Εξασθένηση από το βράδυ.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση το απόγευμα.
Θερμοκρασια: από -8 (μείον 8) έως 7 βαθμούς κελσίου.
 
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με χιονόνερο στα παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα κατά διαστήματα θα είναι έντονα. Εξασθένηση από τη νύχτα.
Ανεμοι: βόρειοι 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση στα δυτικά από το μεσημέρι.
Θερμοκρασια: από 1 έως 8 βαθμούς κελσίου.
 
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με χιονόνερο στα νότια και βελτίωση το βράδυ.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 4 έως 9 βαθμούς κελσίου. Στις βορειότερες περιοχές από -1 (μείον 1) έως 6 βαθμούς
 
Αττική
Καιρός: νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού, όπου κατά διαστήματα θα είναι έντονες. Εξασθένηση το βράδυ.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 0 έως 6 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη
 
Θεσσαλονίκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας .
Ανεμοι: βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από -3 (μείον 3) έως 3 βαθμούς κελσίου.

 

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί – Πού χρειάζονται αλυσίδες

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ. η κυκλοφορία έχει διακοπεί λόγω χιονόπτωσης - παγετού στα εξής τμήματα:

Αττική
Λεωφ. Πάρνηθας, από 19ο χλμ. (Τελεφερίκ) έως Καζίνο ’’ΜΟΝΤ PARNES’’ (ρεύμα προς Πάρνηθα).
Περιφ. Οδός Πεντέλης - Ν. Μάκρης, από Σ.Ν. Πεντέλης ’’414’’ έως διασταύρωση Αγίου Πέτρου.
Λεωφ. Χασιάς – Δερβενοχωρίων, στο ύψος Μονής Κλειστών, ρεύμα προς Δερβενοχώρια.
Επ. Ο. Ψάθας – Δερβενοχωρίων, ρεύμα προς Βίλια & Πόρτο Γερμανό.
Π.Ε.Ο. Αθηνών - Θήβας, όλων των φορτηγών αυτ-των άνω των 3,5 τόνων
Καισαριανή, επί της Ανωνύμου οδού, θέση «ΚΑΛΟΠΟΥΛΑ», από το τέρμα της οδού Εθν. Αντιστάσεως
Καστοριά
Επ. Ο. Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από 22ο έως 28ο χλμ.
Αχαΐα
Επ. Ο. Περιστέρας Ακράτας – Χ/Κ Καλαβρύτων.
Αργολίδα
Π.Ε.Ο Άργους – Τριπόλεως, από 17ο έως 37ο χλμ.
Επ. Ο. Άργους – Καρυάς, από 17ο έως 20ο χλμ.
Αρκαδία
Π.Ε.Ο. Άργους – Τρίπολης, από 37ο έως 50ο χλμ.
Βοιωτία
Π.Ε.Ο. Θηβών – Ελευσίνας, για φορτηγά οχήματα μεικτού βάρους πάνω των 3,5 τόνων.
Εύβοια
Ε.Ο. Χαλκίδας-Καρύστου 57 χ/θ (διασταύρωση Λεπουρων) έως πόλη Καρύστου.
Χανιά
Επ. Ο. Χανίων – Ομαλού, από το ύψος του χωριού Φουρνέ.
Επ. Ο Σέμπρωνα – Ομαλού.
Επ. Ο. Σέμπρωνα - Αν. Σέλινου.
Επ. Ο. Βρυσών – Σφακίων, προς τα χωριά και τους οικισμούς του δήμου Σφακίων, από την τοποθεσία Κράπη.
Λασίθι
Στις επαρχιακές οδούς, που συνδέουν το οροπέδιο Λασιθίου.
Ρέθυμνο
Επ. O. Σπηλίου-Γερακάρι, περιοχή Γιούς Κάμπος Δήμου Αγίου Βασιλείου.
Η κυκλοφορία έχει διακοπεί λόγω βροχής - συσσώρευσης υδάτων στα εξής τμήματα:
Ροδόπη
Λόγω υπερχείλισης υδάτων. διεκόπη η συγκοινωνία στις διαβάσεις των ποταμών, Ποντικόρεμα, Λίσσος ύψος Αρριανών, Έβρενου- Ιασίου, Αετοκορυφής-Διώνης και Στρύμης-Λοφαρίου.
Κιλκίς
Επ. Ο Λειψυδρίου – Φαναρίου (διάβαση Ξηρόμερου), λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.

Χρήση Αντιολισθητικών Αλυσίδων

Αττική
Π.Ε.Ο. Αθηνών - Θήβας, από το ύψος της 3ης χ/θ, ρεύμα προς Θήβα.
Επαρχιακό οδικό δίκτυο Δ.Ε Μάνδρας – Ειδυλλίας Αττικής: Βίλια.
Περιφ. Οδός Βαρυμπόμπης – Κατσιμιδίου, από το ύψος της ταβέρνας ¨Θέας¨.
Λεωφ. Διονύσου, από αριθ. 20, ρεύμα προς Μαραθώνα.
Φλώρινα
Ε. Ο. Φλώρινας – Κρυσταλλοπηγής (μέσω Βίγλας) από 6ο έως 25ο χλμ.
Επ. Ο. Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από 20ο έως 30ο χλμ.
Επ. Ο. Αμυνταίου – Νυμφαίου, από 18ο έως 21ο χλμ.
Καστοριά
Επ. Ο. Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από 18ο έως 22ο χλμ.
Πέλλα
Στο Δημοτικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο της Δημοτικής Ενότητας Βεγορίτιδας του Δήμου Έδεσσας, συμπεριλαμβανομένης της Επαρχιακής οδού Άρνισσας – Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρρας.
Στο Επαρχιακό οδικό δίκτυο των Δημοτικών Ενοτήτων Αριδαίας και Εξαπλατάνου του Δήμου Αλμωπίας από την Τ.Κ. Φουστάνης έως τα όρια με το Νομό Κιλκίς.
Επαρχιακή Οδό Κερασιάς – Χιονοδρομικό Κέντρο «Βόρρας».
Ημαθία
Επ. Ο. Βέροιας – Χ/Κ Σελίου, από 20o έως 26ο χλμ.
Κιλκίς
Επαρχιακή οδό Γουμένισσας - Μεγ. Λιβαδιών
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Καρδίτσα
Επ. Ο. Καρδίτσας - Άρτας, από 38ο έως 61ο χλμ. θέση «Τύμπανος».
Επ. Ο. Μουζακίου - Στεφανιάδας, από 10ο έως 22ο χλμ. θέση «Αγ. Νικόλαος».
Λάρισα
Επ. Ο. Καλλιπεύκης – Π. Παντελεήμονα (όρια Νομού Πιερίας) δ/ση «Βρύση του Κατή»
Επ. Ο. Ελάφου – Σκλήθρου.
Εύβοια
Επ. Ο. Στενής – Στροπώνων
Επ. Ο. Αγίου Αθανασίου - Γλυφάδας
Επ. Ο. Σταυρού - Αγίας Σοφίας.
Επ. Ο. Χαλκίδας – Αιδηψού από το 27ο έως 44ο
Φωκίδα
Επ. Ο. Άνω Πολύδροσος – Χ/Κ Παρνασσού.
Επ. Ο. Επτάλοφος - Χ/Κ Παρνασσού.
Βοιωτία
Π.Ε.Ο. Θηβών – Ελευσίνας,
Επαρχιακό οδικό δίκτυο Δ.Ε Δερβενοχωρίων
Επαρχιακό ορεινό οδικό δίκτυο Ελικώνα, προς Επταλόφο και Χ/Κ Παρνασσού.
Αχαΐα
Eπ. O. Καλαβρύτων - Διακοπτού (μέσω Ι.Μ.Ν. Σπηλαίου)
Επ. Ο. Καλαβρύτων - Πατρών (μέσω Χαλανδρίτσας)
Επ. Ο. Καλαβρύτων - Κλειτορίας (μέσω Λουσών)
Επ. Ο. Καλαβρύτων - Κλειτορίας (μέσω Πριόλιθου)
Επ. Ο. Καλαβρύτων - Αιγίου (μέσω Φτέρης)
Επ. Ο. Καλαβρύτων - Χιονοδρομικού κέντρου
Π.Ε.Ο. Κλειτορίας – Αροάνιας έως Ψωφίδα (μέσω αυχένα Πριόλιθου)
Π.Ε.Ο. 111, από 121 χλμ έως Ψωφίδα.
Επ. Ο. Ακράτας – Ζαρούχλας, από 16ο χλμ.
Επ. Ο. Κλειτορίας – Γκούρας (μέσω Λυκουριάς)
Ηλεία
Ε. Ο. Ανδρίτσαινας - Επικούρειο Απόλλωνα, από 7ο έως 15ο χλμ.
Επ. Ο. Πέτρας - Επικούρειο Απόλλωνα
Επ. Ο. Νέδας - Αμπελιώνα - Σκληρού - Επικούρειο Απόλλωνα
Αργολίδα
Επ. Ο. Σκοτεινής - Κανδήλας, από 16ο έως 18ο χλμ.
Αρκαδία
Π.Ε.Ο. Τρίπολης - Λεβιδίου - Νεμέας, από 47ο έως 51ο χλμ.
Π.Ε.Ο. Τρίπολης – Πύργου, από 45ο έως 55ο χλμ.
Επ. Ο. Άστρους – Αγ. Πέτρου, από το 10ο χλμ.
Επ. Ο. Άστρους – Καστανίτσας, από το 10ο χλμ.
Επαρχιακό ορεινό οδικό δίκτυο Μαινάλου – Χρυσοβίτισι –Αλωνίσταινα – Στεμνίτσα – Καρδάρα.
Επαρχιακό ορεινό οδικό δίκτυο Πάρνωνα – Άνω Δολιανά – Δραγούνη – Καστρί – Αγ. Πέτρος – Παλαιοχώρι – Αγ. Βασίλειος – Βασκινά.
Κορινθία
Επ. Ο. Ξυλοκάστρου – Τρικάλων, από το 18ο χλμ.
Επ. Ο. Ξυλοκάστρου – Ζεμενό, από το 10ο χλμ.
Επ. Ο. Τρικάλων – Καρυάς, από το 1ο χλμ.
Επ. Ο. Κιάτου – Γκούρας, από το 7ο χλμ.
Επ. Ο. Δερβενίου - Γκούρας, από το 16ο χλμ.
Επ. Ο. Γκούρας - Κιάτου, από 1ο έως το 16ο χλμ.
Επ. Ο. Γκούρας - Λυκουριάς, από 1ο έως 19ο χλμ.
Επ. Ο. Γκούρας - Δερβενίου, από 1ο έως 16ο χλμ.
Επαρχιακό ορεινό οδικό δίκτυο χωριών Καστράκι - Μποζικά και Τιτάνη Νεμέας.
Μεσσηνία
Ε. Ο. Καλαμάτας – Σπάρτης, από 28ο έως 42ο χλμ.
Ρέθυμνο
Επ. Ο. Πάλε-προς Καλή Συκιά-Άλωνες.
Επ. Ο. Γαρκαδίου-Αμαρίου, από περιοχή χυτά.
Επ. Ο. Γάραζο-Ανώγεια.
Επ. Ο. Ρέθυμνου – Αρκαδίου.
Ηράκλειο
Επ. Ο. Αγία Βαρβάρα-Βενεράτο-Άγιος Μύρωνας, από διασταύρωση Αγίου Θωμά έως Μουλιανό.
Επ. Ο. Πανοράματος – Στείρωνα.
Χανιά
Ν.Ε.Ο. Χανίων- Κισσάμου, στον Κόμβο Κολυμβαρίου, στο ρεύμα προς Κίσσαμο
Λασίθι
Δήμος Οροπεδίου
Δ.Δ. Κρυγίων, Δήμου Σητείας
Δ.Δ. Σελακάνων, Δήμου Ιεράπετρας

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)