to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Mάχη μέσα κι έξω από τη Βουλή

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει να κατατεθούν αμέσως στη Βουλή όλα τα κείμενα, ακόμη και αυτά που δεν θα έρθουν τώρα για ψήφιση, αλλά αποτελούν μέρος ενός νέου μνημονιακού συμπλέγματος και προκαταλαμβάνουν πολιτική δέσμευση της χώρας έναντι των πιστωτών.


Με αντιδημοκρατική μεθόδευση επιχειρεί η κυβέρνηση να υφαρπάξει την ψήφο των βουλευτών της για τη νέα συμφωνία - Μνημόνιο. Η κοινοβουλευτική συζήτηση στριμώχνεται στο Σαββατοκύριακο, παρ' ότι αφορά κρίσιμα ζητήματα, όπως η τραπεζική αναδιάρθρωση και οι περιβόητες διαρθρωτικές αλλαγές, που διαλύουν τα εργασιακά και το ασφαλιστικό, αλλά και την πρωτογενή παραγωγή, όπως προκύπτει από το θέμα του γάλακτος.

Η κυβέρνηση εκβιάζει τους βουλευτές της, προσφέροντάς τους ως άλλοθι την κατεπείγουσα διαδικασία της ψηφοφορίας, δηλαδή τους σύρει και πάλι "αδιάβαστους" σε ψηφοφορία. Πανικόβλητο το κυβερνητικό επιτελείο ποντάρει στην ανοικτή υποστήριξη -ακριβέστερα συστράτευση- των "μεγάλων αφεντικών", καθώς και στις πλάτες της Μέρκελ εν όψει ευρωεκλογών. Όλοι οι μεγαλοσχήμονες εκπρόσωποι του κεφαλαίου, οι οποίοι ορέγονται τις τράπεζες, την ενέργεια και φιλέτα της δημόσιας περιουσίας, μαζί με τους χρεοκοπημένους μιντιάρχες, μπαίνουν μέσα στην "Κιβωτό του Νώε", εμφανιζόμενοι και πάλι ως "εθνικοί πρωταθλητές" για τη διαιώνιση της διαπλοκής και των μεγάλων συμφερόντων τους. Επιχειρείται δηλαδή η ανασυγκρότηση του πολιτικού - οικονομικού συστήματος εναντίον των κοινωνικών αναγκών και της δημοκρατικής πορείας της χώρας.

Η άλλη όψη της αδηφάγου συμπεριφοράς των ισχυρών ταξικών συμφερόντων και της λιτότητας είναι ο αυταρχισμός. Σκηνές απαγορευμένης πόλης έζησε χθες η Αθήνα, με αφορμή τον αστυνομικό δακτύλιο που είχε επιβληθεί στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης. Οι ίδιες σκηνές θα επαναληφθούν κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup την άλλη εβδομάδα στην πρωτεύουσα. Νωρίτερα, η Βουλή θα κληθεί να ψηφίσει τα νέα μέτρα με διαδικασίες κοινοβουλευτικού fast track. Πρόκειται για άλλο ένα παράδειγμα ευτελισμού της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, που αποτελεί κρίκο στην αλυσίδα του μνημονιακού αυταρχισμού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει να κατατεθούν αμέσως στη Βουλή όλα τα κείμενα, ακόμη και αυτά που δεν θα έρθουν τώρα για ψήφιση, αλλά αποτελούν μέρος ενός νέου μνημονιακού συμπλέγματος και προκαταλαμβάνουν πολιτική δέσμευση της χώρας έναντι των πιστωτών. Το σφυροκόπημα των νέων μέτρων στη Βουλή, η πρωτοβουλία να μη μείνει τίποτα κρυφό και η ανάπτυξη μαζικών κινητοποιήσεων αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο κινήσεων, ώστε να αποκαλυφθεί η κυβερνητική επιχείρηση εξαπάτησης και χάλκευσης νέων δεσμών για τη μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας. Για να σπάσει η απαγόρευση.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)