to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:37 | 02.08.2016

Κοινωνία

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Λίμνη Ευβοίας - Τεράστια η οικολογική καταστροφή

Υπό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά στη Λίμνη της βόρειας Ευβοίας, που ξέσπασε το Σάββατο και κατέκαψε χιλιάδες στρέμματα στην ευρύτερη περιοχή.


Συνεχίστηκε για τρίτη ημέρα η σκληρή μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες στη βόρεια Εύβοια.

Το απόγευμα της Δευτέρας τέθηκε υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά στη Λίμνη της βόρειας Ευβοίας, που ξέσπασε το Σάββατο και κατέκαψε χιλιάδες στρέμματα στην ευρύτερη περιοχή.

Ισχυρές δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, αποτελούμενη από πυροσβέστες, δασοφύλακες, στρατιώτες, δίνουν τη μάχη για την κατασκευή δύο αντιπυρικών ζωνών στο όρος Καντήλι, η μία στη μονή Γαλατάκη και άλλη στο χωριό Τρούπη, ώστε να ελεγχθεί το πύρινο μέτωπο στη βόρεια Εύβοια.

 

Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τόνισαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η προσπάθεια των δυνάμεων κατάσβεσης είναι υπεράνθρωπη, για να επωφεληθούν από την άπνοια και να κατασκευάσουν τις αντιπυρικές ζώνες, ώστε σήμερα το πρωί, με το πρώτο φως της ημέρας που θα πετάξουν τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα, να έχει πλήρως ελεγχθεί η πυργκαγιά.

 

Ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας ήταν σε εγρήγορση, με οχήματα της Πυροσβεστικής να πραγματοποιούν όλη τη νύχτα περιπολίες, για να αντιμετωπιστούν πιθανές μικροεστίες και αναζωπυρώσεις.

 

Από τις 6 το πρωί της Δευτέρας είχαν ξεκινήσει οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα. Από το μεσημέρι μάλιστα είχαν ενισχυθεί με έξι ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη. Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν και 140 πυροσβέστες με 58 οχήματα, 74 άτομα πεζοπόρου τμήματος, 30 στρατιώτες, 27 υδροφόρα οχήματα (ΟΤΑ και ιδιωτικά) και 12 χωματουργικά μηχανήματα.


Η περιοχή της Λίμνης Ευβοίας κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να ενισχυθεί η παροχή άμεσης βοήθειας για την αποκατάσταση των ζημιών από την πύρινη λαίλαπα.

Δεκάδες άτομα είχαν εγκλωβιστεί το Σάββατο στις παραλίες Αγίου Γεωργίου και Γαλατάκη Λίμνης Ευβοίας, εξαιτίας της πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή. Συνολικά 44 άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν από τις Λιμενικές Αρχές και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Λίμνης.

Η Λιμενική Αρχή Αιδηψού ενημερώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου για την ύπαρξη εγκλωβισμένων. Στις παραλίες έπλευσαν τέσσερα περιπολικά σκάφη του Λιμενικού - της Ακτοφυλακής και άλλα ιδιωτικά σκάφη, εντόπισαν, απεγκλώβισαν και μετέφεραν με ασφάλεια τους εγκλωβισμένους στο λιμάνι της Λίμνης.
 

Επίσης, το μεσημέρι της Κυριακής, λόγω επέκτασης της πυρκαγιάς, μεταφέρθηκαν για λόγους ασφαλείας, έξι μοναχές της Ιεράς Μονής Αγ. Νικολάου Γαλατάκη Ευβοίας στο λιμένα Λίμνης.


Σύμφωνα με στοιχεία της Πυροσβεστικής, κατά τη διάρκεια του τελευταίου 12ωρου (06:00 – 18:00) εκδηλώθηκαν συνολικά 28 αγροτοδασικές πυρκαγιές.

 
Βίντεο τοπικής ιστοσελίδας:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)