to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:40 | 08.05.2018

Πολιτική

Μαδρίτη: Επαφές του ΣΥΡΙΖΑ με τα κόμματα της ισπανικής Αριστεράς

Στις συναντήσεις παρουσιάστηκε η κατάσταση στην Ελλάδα και η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ και της ελληνικής κυβέρνησης για καθαρή έξοδο από το Μνημόνιο τον προσεχή Αύγουστο και αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και του κατώτατου μισθού


(η φωτογραφία είναι από τη συνάντηση με το ΚΚ Ισπανίας και την Ενωμένη Αριστερά)

 

Επαφές με τα κόμματα της ισπανικής Αριστεράς είχε τη Δευτέρα 7/5 στη Μαδρίτη ο Γιάννης Μπουρνούς, μέλος της ΠΓ και υπεύθυνος Ευρωπαϊκών & Διεθνών Υποθέσεων του Κόμματος.

Ο Γ. Μπουρνούς, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με το βουλευτή και υπεύθυνο διεθνών σχέσεων του Podemos, Πάμπλο Μπουστίντουι, το νέο Γενικό Γραμματέα του ΚΚ Ισπανίας, Ενρίκε Σαντιάγο, καθώς και τον υπεύθυνο διεθνών σχέσεων της Ενωμένης Αριστεράς, Φραν Πέρεθ.

Στις συναντήσεις παρουσιάστηκε η κατάσταση στην Ελλάδα και η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ και της ελληνικής κυβέρνησης για καθαρή έξοδο από το Μνημόνιο τον προσεχή Αύγουστο και αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και του κατώτατου μισθού. Από τους εκπροσώπους της ισπανικής Αριστεράς παρουσιάστηκαν οι εκτιμήσεις των κομμάτων τους για την πολιτική κατάσταση στην Ισπανία. Ανταλλάχθηκαν απόψεις για τα φλέγοντα ζητήματα ευρωπαϊκής και διεθνούς πολιτικής, με ιδιαίτερη έμφαση στις επερχόμενες Ευρωεκλογές του 2019.

Κοινή εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ και των δυνάμεων της ισπανικής Αριστεράς είναι ότι οι αριστερές  δυνάμεις της Ευρώπης, παρόλες τις διαφορετικές τους προσεγγίσεις, οφείλουν να εργαστούν από κοινού για μια προοδευτική εναλλακτική πρόταση, με στόχο την ανατροπη της νεοφιλελεύθερης κυριαρχίας, αλλά και την απόκρουση του κινδύνου της ανόδου της ακροδεξιάς.

Στην Ισπανία αυτή η στρατηγική στόχευση αναμένεται να αποκρυσταλλωθεί στις Ευρωεκλογές με την ενωτική εκλογική κάθοδο του Podemos, της Ενωμένης Αριστεράς, των Πρασίνων, καθώς και τοπικών αριστερών και πράσινων κομμάτων από τις ισπανικές Αυτονομίες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, συνεχίζει τις διμερείς και πολυμερείς συναντήσεις με τις πολύμορφες αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης, με στόχο την ενότητα της Αριστεράς και τη διεύρυνση της πολιτικής επιρροής της μέσα από τη συνεργασία με σοσιαλιστικές και οικολογικές, αντινεοφιλελεύθερες δυναμεις.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)