to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:51 | 27.09.2017

πηγή: Στο Κόκκινο

Κοινωνία

Μ. Ζέρβας: Αλληλέγγυοι σε εμένα όπως εγώ αλληλέγγυος σε άλλους, θα συνεχίσω

Το κίνημα αλληλεγγύης προς τον ίδιο, που οδήγησε στη δικαίωσή του, είναι αντίστοιχο των κινημάτων όπου συμμετείχε αυτός για τη δικαίωση άλλων ... «όταν αποδεικνύεται δίκαιο και σωστό, πώς θα μπορούσα να αμφισβητήσω αυτή τη δράση;», είπε ο Μάριος Ζέρβας μιλώντας Στο Κόκκινο και την Αλεξάνδρα Χριστακάκη για την μετά από 7 χρόνια αθώωσή του.


Απαντώντας εάν τον εξέπληξε η τοποθέτηση της εισαγγελέα ήδη από την εισαγωγή της πρότασης της («αλοίμονο στους νέους που δεν έχουν μέσα τους την φλόγα, ώστε να συγκρουστούν και ν’ αλλάξουν τον κόσμο, αλλοίμονο στους νέους που δεν θέλησαν να πάνε τον κόσμο λίγο παραπέρα» ο κ. Ζέρβας είπε ότι «θα μπορούσα να πω "ναι", αλλά αυτό που πρέπει να πω μάλλον είναι το "όχι", γιατί αυτό πρέπει να συμβαίνει ... ήταν λόγια που απλά είναι πραγματικότητα, στην καθημερινότητά μας».

Ο ίδιος είπε επίσης ότι δεν έχει προς το παρόν συνειδητοποιήσει πλήρως ότι τελείωσε αυτή η πολύχρονη δοκιμασία, «δεν έχω καταλάβει ακόμη, προσπαθώ κι εγώ να το συνειδητοποιήσω, να το φέρω στην πραγματικότητά μου ... έχει φύγει ένα βάρος, υπάρχει μία ανακούφιση, ένα πιο απελευθερωμένο περπάτημα ... έρχεται, σιγά-σιγά, όλο και περισσότερο, η συνειδητοποίηση του τι σημαίνει αυτό τελικά, αλλά ακόμη δεν το έχω καταλάβει, για να πω την αλήθεια»,

Ο ρόλος που έπαιξε το κίνημα των αλληλέγγυων στην δική του προσωπική δικαίωση ήταν ο ίδιος «που πιστεύω ότι έχει παίξει η δική μου συμμετοχή σε αντίστοιχα κινήματα για την υπεράσπιση διάφορων άλλων που έχουν βρεθεί σε παρόμοια θέση ... Σίγουρα έπαιξε ρόλο στη δική μου, προσωπική δικαίωση και αξιοπρέπεια», τόνισε ο κ. Ζέρβας.


Μάλιστα, έκανε σαφές ότι η περιπέτειά του σε καμία περίπτωση δεν θα τον απομακρύνει στο εξής από τα κινήματα για να αλλάξει η κοινωνία. «Όταν το ίδιο το πράγμα αποδεικνύεται, ακόμη και με άλλων ανθρώπων δεδομένα, δίκαιο και σωστό, πώς θα μπορούσα εγώ να αμφισβητήσω αυτή τη δράση;», είπε χαρακτηριστικά.

Ακούστε στο Κόκκινο

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)