to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:31 | 27.01.2023

Πολιτική

Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Θορυβήθηκε ο κ. Χατζηδάκης και τάζει επανεξέταση αδικιών

«Μετά από τριάμισι χρόνια εμπαιγμού, οι συνταξιούχοι θα δώσουν την απάντησή τους στις εκλογές» επισημαίνει στον υπουργό Εργασίας η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και βουλεύτρια Βόρειου Τομέα Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


Σχόλιο για τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας αναφορικά με την «αντιμετώπιση προβλημάτων ή αδικιών» σε βάρος συνταξιούχων έκανε η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και βουλεύτρια Βόρειας Αθήνας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου:

«Προφανώς θορυβημένος από τον θετικό αντίκτυπο που έχουν στους συνταξιούχους οι σαφείς δεσμεύσεις του Αλέξη Τσίπρα για την επαναφορά της 13ης σύνταξης, την απόδοση των αναδρομικών τους και την αποκατάσταση της αδικίας της προσωπικής διαφοράς, ο κ.Χατζηδάκης έσπευσε σήμερα να δηλώσει ότι εξετάζει τις αδικίες και το θέμα της προσωπικής διαφοράς!

Μάταια καλλιεργεί προεκλογικές προσδοκίες. Οι συνταξιούχοι που έχουν υποστεί τριάμισι χρόνια εμπαιγμού από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και δραματική μείωση της αγοραστικής τους δύναμης θα δώσουν την απάντησή τους στις εκλογές!»

Σήμερα ο κ. Χατζηδάκης σε ερώτηση από το ΑΠΕ για τον μεγάλο αριθμό συνταξιούχων που δεν θα δει αυξήσεις, αλλά θα «ροκανίσουν» την προσωπική τους διαφορά, απάντησε το εξής, προαναγγέλλοντας την επανεξέταση των «αδικιών»: «Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής επιλογής, η κυβέρνηση - πάντοτε στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων - θα εξετάσει πρόσθετη παρέμβαση για την αντιμετώπιση προβλημάτων ή αδικιών, όπως αυτό των συνταξιούχων με προσωπική διαφορά, οι οποίοι δεν καλύπτονται επαρκώς από τις τελευταίες αυξήσεις των συντάξεων. Η πίεση, άλλωστε, που δημιουργεί η διεθνής ενεργειακή κρίση και ο πληθωρισμός, θα δικαιολογούσε απόλυτα μια τέτοια παρέμβαση, αν αυτή καταστεί δυνατή, με βάση τα δημοσιονομικά περιθώρια.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)