to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:13 | 19.04.2021

Πολιτική

Μ. Ξενογιαννακοπούλου - Θ. Φωτίου: Παράνομη και αντεργατική η μετακίνηση δύο συνδικαλιστών των ΕΑΣ

«Η παράνομη, αιφνίδια, αντεργατική και αντισυνδικαλιστική απόφαση της διοίκησης είναι προάγγελος των συνεπειών του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη και δεν θα μείνει αναπάντητη», υπογραμμίζουν στην κοινή ανακοίνωσή τους η Θ. Φωτίου και η Μ. Ξενογιαννακοπούλου


Η κοινή δήλωση της Τομεάρχη Εργασίας και της Αναπλ. Τομεάρχη για την Κοινωνική Αλληλεγγύη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και Θεανώς Φωτίου:

«Σήμερα μετακινούνται αιφνιδιαστικά δύο εκ των συνδικαλιστών των ΕΑΣ - από τις εγκαταστάσεις της ΠΥΡΚΑΛ στον Υμηττό στο εργοστάσιο της Μάνδρας. Προφανώς η διοίκηση δεν τους συγχώρεσε ότι, εκπροσωπώντας τους συναδέλφους τους, συμμετείχαν στη μεγάλη κινητοποίηση εργαζομένων και δημοτών στις 3 Απριλίου κατά την επίσκεψη και τις εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη για την μετεγκατάσταση 7 υπουργείων στο χώρο της ΠΥΡΚΑΛ, αντί του πάρκου που απαιτούν οι κάτοικοι. Μόνο συγκυριακή δεν μπορεί να είναι η απομάκρυνση από τον χώρο εργασίας τους και συνδικαλιστικής τους δράσης - και η βλαπτική εργασιακή μεταβολή (ωραρίου και ειδικότητας). Το γεγονός ότι τους ανακοινώθηκε απλώς ότι Δευτέρα πρωί, μετά από 25-35 χρόνια εργασίας τους στον Υμηττό, παρουσιάζονται στη Μάνδρα, χωρίς τήρηση των νόμιμων διαδικασιών και παρακάμπτοντας κάθε προβλεπόμενη συνδικαλιστική προστασία, ξεπερνά κάθε όριο!

Η διορισμένη από τη ΝΔ διοίκηση των ΕΑΣ παρανομεί , εξαντλώντας την εκδικητικότητά της προς τους εργαζόμενους και την συνδικαλιστική τους ηγεσία, επειδή αντιδρούν στις μεθοδεύσεις της για πλήρη απαξίωση και ιδιωτικοποίηση της κρίσιμης για την ασφάλεια της χώρας αμυντικής βιομηχανίας. Ισχυρίζεται παράλληλα ότι δεν υπάρχει αντικείμενο εργασιών στο εργοστάσιο του Υμηττού την ίδια στιγμή που εκεί εργάζονται 49 εργολαβικοί εργαζόμενοι!

Η μετακίνηση των 2 μελών της διοίκησης του Σωματείου & Συμβουλίου Εργαζομένων ΕΑΣ Υμηττού χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του σωματείου συνιστά παράβαση του άρθρου 14 παρ. 9 του συνδικαλιστικού νόμου 1264/82.

Η παράνομη, αιφνίδια, αντεργατική και αντισυνδικαλιστική απόφαση της διοίκησης είναι προάγγελος των συνεπειών του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη και δεν θα μείνει αναπάντητη».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)