to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:43 | 10.09.2019

Πολιτική

Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Οι κίνδυνοι πίσω από την παραπληροφόρηση Μητσοτάκη

Η προπαγανδιστική πολιτική της ΝΔ προεκλογικά, στην οποία συμμετείχε και ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας κ. Στουρνάρας και όλοι αυτοί οι θεσμικοί και εξωθεσμικοί παράγοντες, έχει καταρρεύσει πλήρως, η νέα κυβέρνηση μέσα σε δύο μήνες εάν κάπου έχει ένα σχέδιο είναι για τον πλήρη έλεγχο του κράτους, τόνισε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, «Στο Κόκκινο».


Εργολαβικά συμφέροντα πίσω από τις εξαγγελίες για το μετρό Θεσσαλονίκης, προκλητικό μπλόκο στις πλήρως δρομολογημένες 10.500 προσλήψεις στην Παιδεία και τις 10.000 στην Υγεία με... αντάλλαγμα 2.000 συμβάσεις γιατρών, προετοιμασία για επίθεση στο Δημόσιο με ψεύδη για την κινητικότητα, συνθέτουν ένα πολύ ανησυχητικό τοπίο, είπε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, «Στο Κόκκινο».


Η Μ. Ξενογιαννακοπούλου περιέγραψε τα τρία βασικά στοιχεία της παρουσίας του Κ. Μητσοτάκη στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης:

  • έχει τρωθεί το βασικό προεκλογικό αφήγημα Μητσοτάκη και ΝΔ, η καταστροφολογία ότι η χώρα δεν είχε βγει από τα μνημόνια, πλέον έχει προσγειωθεί στην πραγματικότητα … και μετατρέπει την καταστροφολογία σε οικειοποίηση … «τρώγοντας από τα έτοιμα» να τα παρουσιάσει ως έργο μίας κυβέρνησης δύο μηνών
  • εγκατέλειψε το δεύτερο σκέλος του προεκλογικού του αφηγήματος, τα περί «μεγάλης διαπραγμάτευσης για τα πρωτογενή πλεονάσματα … είναι η πρώτη φορά που ακούω πρωθυπουργό να λέει ότι δεν τον αφορά η άμεση διαπραγμάτευση αλλά το αφήνει στην καλή διάθεση των άλλων, ως επιβράβευση, για να είμαστε “καλά παιδιά” … τα παραπέμπει ουσιαστικά μετά το 2022 που βάσει την συμφωνίας ούτως ή άλλως πέφτουν τα πλεονάσματα, στο 2,2%
  • χτίζει το άλλοθι, μέσω της ματαίωσης της διαπραγμάτευσης για τα πλεονάσματα, για να μπορέσει να εφαρμόσει την νεοφιλελεύθερη αντίληψή του με μνημονιακά μέτρα τόσο καιρό εισηγούντο θεσμοί όπως το ΔΝΤ και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αρνείτο, όπως στα εργασιακά

Η προπαγανδιστική πολιτική της ΝΔ προεκλογικά, στην οποία συμμετείχε και ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας κ. Στουρνάρας και όλοι αυτοί οι θεσμικοί και εξωθεσμικοί παράγοντες, έχει καταρρεύσει πλήρως.Η νέα κυβέρνηση μέσα σε δύο μήνες εάν κάπου έχει ένα σχέδιο είναι για τον πλήρη έλεγχο του κράτους, την άλωση των θεσμών, την κομματικοποίηση και τον πλήρη έλεγχο από τον πρωθυπουργό, τόνισε η ίδια.

Για τις εξαγγελίες που έγιναν για το μετρό της Θεσσαλονίκης και φαίνεται να ευνοούν σαφώς τα συμφέροντα των εργολάβων, η κ. Ξενογιαννακοπούλου χαρακτήρισε «σαφές» ότι υπάρχει πισωγύρισμα στην περίοδο που οδήγησε στην χρεοκοπία της χώρας. «Είναι η δική τους αντίληψη της ανάπτυξης, που δεν σέβεται τον πολιτισμό, δεν επιθυμεί κανόνες και ρυθμίσεις, ελέγχους στα εργασιακά και το περιβάλλον».

Επίσης, συνέχισε, «το άσπρο γίνεται μαύρο, λέει ο κ. Μητσοτάκης ότι στηρίζει την Υγεία και την Παιδεία, αλλά ακυρώνει τις 10.500 τακτικές προσλήψεις καθηγητών που είχε δρομολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για το 2020 και το 2021, πλήρως κοστολογημένες, με ενημέρωση των θεσμών και εντός του κανόνα 1 προς 1 και συνυπολογισμό στο Μεσοπρόθεσμο … και λέει προκλητικά και παραπληροφορώντας ότι δεν βρήκε χρήματα. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα … είπε ότι θα κάνει 2.000 προσλήψεις γιατρών στην πρωτοβάθμια Υγεία, ενώ πάλι καταργεί την προοπτική που είχε δρομολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για 10.000 στην Υγεία την επόμενη τετραετία, 1.000 γιατρούς και 1.500 νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό κάθε χρόνο. Τι κρύβεται πίσω από αυτό; Ότι αυτές οι 2.000 θα είναι συμβάσεις με ιδιώτες, όχι προσλήψεις. Όπως και την Παιδεία προτιμά να συνεχίσει με τους αναπληρωτές, που με πατριωτισμό κρατούν τα σχολεία ανοιχτά…».

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου συνέχισε τονίζοντας ότι επί ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε γεωμετρική αύξηση της κινητικότητας στο Δημόσιο, με 7.000 αιτήσεις μόνο το τελευταίο εξάμηνο, σε μία διαδικασία που «παλιά ήταν το μεγαλύτερο ρουσφέτι, οι υπάλληλοι ήταν όμηροι, ενώ τώρα έχουν την δυνατότητα βάσει των αναγκών των υπηρεσιών και με μία απόλυτα θεσμική και διαφανή προκήρυξη να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για οικογενειακούς ή επαγγελματικούς λόγους και να κρίνονται από επιτροπή με πρόεδρο αντιπρόεδρου του ΑΣΕΠ … και εδώ ο κ. Μητσοτάκης πάλι παραπληροφορεί, γιατί το σύστημα λειτουργεί … η προσπάθεια να το παραβιάσει έρχεται να μας δημιουργήσει πολύ μεγάλες ανησυχίες, με βάση το παρελθόν και την αντίληψή του για την δημόσια διοίκηση».

Θύμισε επίσης ότι ο Αλέξης Τσίπρας στην περυσινή ΔΕΘ «ό,τι εξήγγειλε ως πρωθυπουργός … τα εφάρμοσε όλα … είχαν ψηφιστεί μέχρι τα Χριστούγεννα».

«Τώρα είμαστε αντιπολίτευση, αλλά με πολύ ισχυρό ποσοστό», σημείωσε η κ. Ξενογιαννακοπούλου και στην ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ «θα γίνει και αποτίμηση της πορείας της Ελλάδας, που οφείλεται στις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα κοιτάξουμε και μπροστά … ο πρόεδρος θα μιλήσει για το πρόγραμμα, τις βασικές κατευθύνσεις που χρειάζεται να έχει η χώρα μας, σε ένα δύσκολο οικονομικό και γεωπολιτικό περιβάλλον».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)