to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:50 | 16.01.2023

Πολιτική

Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Ο κ. Φλώρος δεν διέψευσε την παρακολούθηση - δεν αμφισβήτησε το δημοσίευμα

Σημεία συνέντευξης τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και βουλευτή Β1 Βόρειας Αθήνας στην εκπομπή της ΕΡΤ “ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ” και τους δημοσιογράφους Κώστα Παπαχλιμίντζο και Χριστίνα Βίδου


«Υπάρχει αναταραχή στο εσωτερικό της Ν.Δ. Η δήλωση Σαμαρά ήταν ευθεία αμφισβήτηση της απόφασης του κ. Μητσοτάκη. Μιά σειρά βουλευτών προέτρεξαν να κάνουν δηλώσεις ή να συμμετάσχουν στην κηδεία, στην ουσία πιέσανε τον κ. Μητσοτάκη να διολισθήσει από την απόφαση της ιδιωτικής κηδείας. Αυτές οι δηλώσεις γίνονται προς άγραν ψήφων ενός τμήματος της δεξιάς παράταξης.

-Τίθενται κρίσιμα ζητήματα που απαιτούν απαντήσεις: Γιατί η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, και όχι για λόγους εθνικού συμφέροντος, αλλά για θέματα μαύρου χρήματος; Για ποιόν λόγο υπήρχαν αυτές οι υπόνοιες για έναν Αρχηγό. Από όλα αυτά συνάγεται ότι ο Α/ΓΕΕΘΑ είναι εκβιαζόμενος, δεν υπάρχει σχέση εμπιστοσύνης με την κυβέρνηση, πρόκειται για μία κατάσταση εθνικά επιζήμια.

-Είναι κρίσιμο, όπως έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ο κ. Ράμμος να φέρει το πόρισμα της ΑΔΑΕ σχετικά με τις παρακολουθήσεις στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπως έχει αρμοδιότητα από το Σύνταγμα. Μεθοδεύσεις συγκάλυψης, όπως η γνωμάτευση Ντογιάκου, δεν είναι ανεκτές».

1. Το πολιτειακό θέμα έχει κλείσει οριστικά και αμετάκλητα με το δημοψήφισμα του 1974. Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος έχει κριθεί αυστηρά από την ιστορία και πάνω απ’ όλα από τον ελληνικό λαό για τον μοιραίο ρόλο του σε μία μαύρη περίοδο από την αποστασία μέχρι το πραξικόπημα που οδήγησαν και στην εθνική τραγωδία της Κύπρου. Σε ανθρώπινο επίπεδο συλλυπούμαστε την οικογένειά του. Είναι μία ιδιωτική κηδεία, είναι μία αυτονόητη απόφαση αυτή. Υπάρχει αναταραχή στο εσωτερικό της Ν.Δ. Η δήλωση Σαμαρά ήταν ευθεία αμφισβήτηση της απόφασης του κ. Μητσοτάκη. Μιά σειρά βουλευτών προέτρεξαν να κάνουν δηλώσεις ή να συμμετάσχουν στην κηδεία, στην ουσία πιέσανε τον κ. Μητσοτάκη να διολισθήσει από την αρχική απόφαση της ιδιωτικής κηδείας είτε με την αναβάθμιση της εκπροσώπησης με τον κ. Πικραμένο, είτε συνολικά με τον τρόπο διεξαγωγής της κηδείας.

Δεν πρέπει μια ανθρώπινη στιγμή απώλειας και μία ιδιωτική κηδεία να αποτελέσει ευκαιρία αναθεωρητισμού της ιστορίας. Ο ελληνικός λαός έχει μνήμη και δεν αποδέχεται προσπάθειες αναθεωρητισμού. Προκαλούν αρνητική εντύπωση οι δηλώσεις του κ. Χατζηδάκη και του κ. Κουμουτσάκου, οι οποίοι προσπαθούν να εκτονώσουν ένα εσωτερικό πρόβλημα της Ν.Δ αναφερόμενοι στην αντιπολίτευση. Ο κ. Χατζηδάκης στην ουσία είπε ότι η κυβερνητική απόφαση για ιδιωτική κηδεία ελήφθη όχι από θέση αρχής αλλά για να μην αντιδράσει η αντιπολίτευση. Ο δε κ. Κουμουτσάκος δήλωσε ότι θα πάει στην κηδεία από αντίδραση απέναντι στην Αριστερά. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Είναι φανερό ότι αυτές οι δηλώσεις γίνονται προς άγραν ψήφων ενός μέρους των ψηφοφόρων της δεξιάς παράταξης.

2. Ο κ. Φλώρος δεν διέψευσε την παρακολούθηση του ούτε αμφισβήτησε την αξιοπιστία του δημοσιεύματος. Τίθενται κρίσιμα ζητήματα που απαιτούν απαντήσεις: Γιατί η ΕΥΠ παρακολουθούσε αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων και μάλιστα τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, όχι για λόγους εθνικού συμφέροντος, αλλά, όπως φαίνεται, για οικονομικά θέματα μαύρου χρήματος; Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να απαντήσει στον ελληνικό λαό αν όντως υπήρξε αυτή η παρακολούθηση, για την οποία επίσης δεν υπήρξε καμία επίσημη διάψευση από την κυβέρνηση. Για ποιόν λόγο υπήρχαν αυτές οι υπόνοιες για έναν Αρχηγό, ο οποίος μάλιστα μιλούσε υποτιμητικά για τον πολιτικό του προϊστάμενο, τον κ. Παναγιωτόπουλο. Από όλα αυτά συνάγεται ότι ο Α/ΓΕΕΘΑ είναι εκβιαζόμενος, δεν υπάρχει σχέση εμπιστοσύνης με την κυβέρνηση, πρόκειται για μία κατάσταση εθνικά επιζήμια.

Είναι κρίσιμο, όπως έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ο κ. Ράμμος να φέρει το πόρισμα της ΑΔΑΕ σχετικά με τις παρακολουθήσεις στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπως έχει αρμοδιότητα από το Σύνταγμα. Μεθοδεύσεις συγκάλυψης, όπως η γνωμάτευση Ντογιάκου, σε καμία περίπτωση δεν είναι ανεκτές.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)