to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:47 | 28.01.2022

Κοινωνία

Wolt: Απέλυσε εργαζόμενο γιατί είπε σε συναδέλφους του να μην δουλέψουν μέσα στα χιόνια

Καλούμε τον Υπουργό Εργασίας να παρέμβει άμεσα προκειμένου να ελεγχθεί η εταιρεία και να αποκαταστήσει τη σχέση συνεργασίας με τον εξωτερικό συνεργάτη της που με απαράδεκτο τρόπο απομάκρυνε.


Για απόλυση συνδικαλιστή διανομέα, που δεν ήθελε να εργαστεί ο ίδιος και οι συνάδελφοί του στη χιονοθύελλα, κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Επισιτισμού Τουρισμού και ζητάει την παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Η Ομοσπονδία μας δέχθηκε την καταγγελία του συναδέλφου Χανιωτάκη Εμμανουήλ, αντιπροέδρου του συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού ν. Ηρακλείου που εργάζεται ως εξωτερικός συνεργάτης στην WOLT πως ενημερώθηκε από την εταιρεία την διακοπή της συνεργασίας τους γιατί άραγε;

Γιατί ζήτησε ο εν λόγω συνάδελφος και συνδικαλιστής να εφαρμοστούν τα μέτρα προστασίας που είχε εξαγγείλει η ίδια η Κυβέρνηση και συγκεκριμένα την διακοπή διανομής λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων!
Η διοίκηση της ομοσπονδίας μας δεν πρόκειται να δεχθεί τέτοιου είδους πρακτικές και καλεί την εταιρεία να πάρει πίσω την απόλυση!
Άμεσα κινούμε την διαδικασία μέσω υπουργείου εργασίας για να δοθεί λύση!».

Η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως «καταγγέλλει την εταιρεία διανομών WOLT η οποία παράνομα και καταχρηστικά προχώρησε στην απόλυση συνδικαλιστή εργαζόμενου επειδή κάλεσε τους συναδέλφους του να μην κάνουν διανομές λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών.

Ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου Επισιτισμού και Τουρισμού Ηρακλείου, ο οποίος και απολύθηκε, έπραξε το αυτονόητο. Λειτούργησε σύμφωνα με το νόμο αφού είχε εκδοθεί σχετικό ΦΕΚ για καθεστώς αργίας στο χώρο των διανομέων. Η ΓΣΕΕ  απαιτεί από την εταιρεία WOLT να πάρει πίσω εδώ και τώρα την απόλυση του συναδέλφου, αλλιώς θα βρει απέναντί της σύσσωμο το συνδικαλιστικό κίνημα.

Το αρμόδιο Υπουργείο πρέπει να παρέμβει άμεσα όπως και η Επιθεώρηση Εργασίας και να επιβάλουν τις προβλεπόμενες κυρώσεις».

Μαρλίζα Ξενογιαννακοπούλου: Καλούμε τον Υπουργό Εργασίας να παρέμβει άμεσα

Η Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Μαρλίζα Ξενογιαννακοπούλου τονίζει σε σχετική δήλωση:

«Ο αντιπρόεδρος του συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού Ηρακλείου Μανώλης Χανιωτάκης, που εργάζεται ως εξωτερικός συνεργάτης στην WOLT, ενημερώθηκε από την εταιρεία για την διακοπή της συνεργασίας τους επειδή ζήτησε να εφαρμοστούν τα μέτρα προστασίας για την διακοπή διανομής λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, όπως υπήρχε σχετική πρόβλεψη από το Υπουργείο Εργασίας.

Αυτές είναι οι συνέπειες των αντεργατικών ρυθμίσεων της κυβέρνησης της ΝΔ και του νόμου Χατζηδάκη, που οδηγούν σε εργοδοτική ασυδοσία των εταιρειών στις πλατφόρμες, απαξίωση των ελεγκτικών μηχανισμών και διώξεις συνδικαλιστών!

Καλούμε τον Υπουργό Εργασίας να παρέμβει άμεσα προκειμένου να ελεγχθεί η εταιρεία και να αποκαταστήσει τη σχέση συνεργασίας με τον εξωτερικό συνεργάτη της που με απαράδεκτο τρόπο απομάκρυνε».

Η WOLT διαψεύδει

Από την πλευρά της η WOLT με αφορμή τις ανακοινώσεις που έχουν δημοσιοποιηθεί, αναφέρει: «Με κατάπληξη βλέπουμε δημοσιεύματα αναφορικά με τη λειτουργία της εταιρίας μας κατά τη διάρκεια των πρόσφατων ακραίων καιρικών φαινομένων, στα οποία γίνεται αναφορά για λήξη συνεργασίας της εταιρείας με συγκεκριμένο συνεργάτη διανομέα λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών και της συνδικαλιστικής του ιδιότητας.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και την ορθή ενημέρωσή του κοινού, θεωρούμε απαραίτητο να σας ενημερώσουμε σχετικά με το ζήτημα παραθέτοντας τα γεγονότα:

Από την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου έχουμε ανακοινώσει προς τους πελάτες μας -τόσο μέσα από την εφαρμογή όσο και από τα ΜΜΕ- ότι θα αναστέλλουμε προληπτικά τη λειτουργία της εφαρμογής ανάλογα με την εξέλιξη του φαινομένου «Ελπίς» στις περιοχές που δραστηριοποιούμαστε. Προχωρήσαμε σε αυτή την κίνηση, αποτρέποντας τη δυνατότητα εισαγωγής νέων παραγγελιών στο σύστημά μας με αποκλειστικό σκοπό την προστασία των συνεργατών διανομέων μας.

Επιπλέον, από τις πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Δευτέρας 24 Ιανουαρίου, διακόψαμε σε εθελοντική βάση τις διανομές σταδιακά σε Αττική και Κρήτη για να προστατεύσουμε την ασφάλεια των συνεργατών διανομέων. Στη συνέχεια και σε συμμόρφωση με τις αποφάσεις της Πολιτείας, διακόψαμε την λειτουργία των παραδόσεων σε Αττική και Κρήτη από την Τρίτη 25 Ιανουαρίου έως και σήμερα.

Οι παραπάνω ενέργειές μας διαψεύδουν στην πράξη οποιαδήποτε συσχέτιση της λήξης της συνεργασίας μας με τον εν λόγω συνεργάτη διανομέα με τις καιρικές συνθήκες και την προστασία των συνεργατών διανομέων από αυτές. Βασική μας μέριμνα ήταν και παραμένει η προστασία των συνεργατών διανομέων και η ασφαλής εξυπηρέτηση των πελατών που μας εμπιστεύονται. Ο εν λόγω διανομέας δεν υπήρξε ποτέ εργαζόμενος της Wolt, άρα δεν τίθεται ζήτημα απόλυσής του. Συνεργάστηκε με την πλατφόρμα μας ως ελεύθερος επαγγελματίας και η συνεργασία μας ολοκληρώθηκε για λόγους επιχειρησιακούς, στο πλαίσιο της διαχείρισης της εμπορικής μας παρουσίας στην Κρήτη, που δε συσχετίζονται με τη συνδικαλιστική του ιδιότητα».

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)