to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:39 | 23.01.2023

Πολιτική

Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρκείται στο “καλάθι του εμπαιγμού” και το περίφημο “market pass”

"Οι πολίτες αποδοκιμάζουν την κοροϊδία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία αντί να κάνει τις απαιτούμενες ρυθμίσεις, αντί να στηρίξει τους μισθούς – είδαμε πάλι μια προεκλογική ανακοίνωση για αύξηση του κατώτατου μισθού, όταν οι εργαζόμενοι έχουν χάσει πάνω από 20% της αγοραστικής τους δύναμης και ένα ζευγάρι εργαζομένων των 800€, έχει χάσει το 40% της αγοραστικής του δύναμης"


Σημεία συνέντευξης της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, Τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτή Β1 Βόρειας Αθήνας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ “ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ” και τους δημοσιογράφους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα:

1. Όσον αφορά τη συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη:

- Πρόκειται για μια ανούσια συνέντευξη. Ο κ. Μητσοτάκης μέσα από την αγωνία που υπάρχει λόγω της έκρηξης της ακρίβειας – ιδιαίτερα στα είδη πρώτης ανάγκης που είναι τρομακτική, από την αρχή του έτους έχει ξεπεράσει το 20% - προσπαθεί με τα γνωστά επιχειρήματα να αιτιολογήσει μία πολιτική που δεν φέρνει αποτελέσματα. Αντίθετα, ανατροφοδοτεί την κρίση. Είναι μία πολιτική που επιδοτεί την αισχροκέρδεια στην ενέργεια. Μία πολιτική που αρνείται, και τον ακούσαμε πάλι στη συνέντευξη, το αυτονόητο, αυτό που λέμε: τη μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης.

- Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρκείται στο “καλάθι του νοικοκυριού”, το οποίο είναι “καλάθι του εμπαιγμού” και το περίφημο “market pass”, που και οι ίδιοι οι πολίτες έχουν αποδοκιμάσει.

- Οι πολίτες αποδοκιμάζουν την κοροϊδία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία αντί να κάνει τις απαιτούμενες ρυθμίσεις, αντί να στηρίξει τους μισθούς – είδαμε πάλι μια προεκλογική ανακοίνωση για αύξηση του κατώτατου μισθού, όταν οι εργαζόμενοι έχουν χάσει πάνω από 20% της αγοραστικής τους δύναμης και ένα ζευγάρι εργαζομένων των 800€, έχει χάσει το 40% της αγοραστικής του δύναμης.

- Στην πραγματικότητα, έχουμε μία κυβέρνηση, η οποία ούτε τους μισθούς στηρίζει, αλλά πάνω απ’ όλα δεν κάνει τις παρεμβάσεις που πρέπει, προκειμένου να μειώσει τους έμμεσους φόρους και να κάνει τους απαιτούμενους ελέγχους για αισχροκέρδεια.

2. Σε ό,τι αφορά τα εργασιακά θέματα:

- Να ξεκαθαρίσουμε ότι με το νόμο Χατζηδάκη έχουν διαλυθεί οι εργασιακές σχέσεις, έχουν υπονομευθεί πλήρως οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, έχουμε μία δραματική μείωση των κλαδικών συμβάσεων, βρίσκονται στοιβαγμένες στο γραφείο του κ. Χατζηδάκη και δεν υπογράφονται.

- Έχουμε μία αντιστροφή στις νέες προσλήψεις. Από τον περασμένο Ιούνιο και μετά, αφορούν κατά 53% θέσεις μερικής απασχόλησης και αποτελούν μειοψηφία οι θέσεις πλήρους απασχόλησης. Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας πολιτικής φθηνής ελαστικής εργασίας. Και δεν μπορεί αυτό να είναι το μέλλον.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)