to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:35 | 11.09.2018

Πολιτική

Μ. Ξενογιαννακοπούλου: «Είναι ώριμη η στιγμή για να συναντηθούν ξανά οι ευρύτερες προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις»

Την άποψη ότι «είναι ώριμη η στιγμή για να συναντηθούν ξανά οι ευρύτερες προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις», εξέφρασε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιανακοπούλου, σε συνέντευξή της στο «Θέμα Radio 104,6».


Η κ. Ξενογιαννακοπούλου επικαλέστηκε μάλιστα τη φράση του Καρλ Μαρξ ότι «απελευθερώνει σε κάθε συγκυρία η συνειδητοποίηση της κοινωνικής ανάγκης», για να σημειώσει ότι «η κοινωνική ανάγκη σήμερα είναι αφενός να προχωρήσουμε μπροστά με ένα σχέδιο προοδευτικό για τη χώρα αφετέρου να έχουμε μια ευρύτερη πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία».

Όπως εξήγησε, με το τέλος των μνημονίων η χώρα έχει μπει σε μία νέα εποχή, η οποία «χρειάζεται μια νέα προοδευτική πολιτική και κοινωνική συμμαχία για να υλοποιηθεί ένα πρόγραμμα στην κατεύθυνση που ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις συμφωνούν και θα θέλουν να συμβάλλουν».

Υποστήριξε, επίσης, πως το ότι περνάμε στη νέα φάση μετά τα μνημόνια σημαίνει ότι μπαίνει η πολιτική ξανά στο προσκήνιο, δηλαδή «πλέον οι κυβερνήσεις θα έχουν ένα περιθώριο ελιγμών μέσα στο δημοσιονομικό πλαίσιο για να κάνουν πολιτικές και ιδεολογικές επιλογές».

Αναφερόμενη στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, είπε ότι είναι όλες «απόλυτα κοστολογημένες», και εντός του δημοσιονομικού πλαισίου που προβλέπει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Σχετικά με τα θέματα του χαρτοφυλακίου της, η νέα υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης ανέφερε ότι οι περισσότερες προκηρύξεις για τους διοικητικούς γραμματείς των υπουργείων προχωρούν κανονικά και διαβεβαίωσε ότι θα έχουν ολοκληρωθεί στο σύνολό τους μέχρι το τέλος του έτους. Αντίστοιχα, είπε, προχωρούν και οι προκηρύξεις για τους προϊσταμένους Γενικών Διευθύνσεων ενώ υλοποιείται και η ψηφιοποίηση του Δημοσίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)