to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:59 | 26.07.2022

Οικονομία

Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Αλχημείες Χατζηδάκη για να παρουσιάσει «ρεκόρ εξαμήνου» στην έκδοση νέων συντάξεων

Όπως σημειώνει μεταξύ άλλων η Μ. Ξενογιαννακοπούλου, ο υπ. Εργασίας «αποκρύπτει ότι με το υποτιθέμενο σύστημα των fast track συντάξεων χιλιάδες συντάξεις βγαίνουν με επιφυλάξεις και σημαντικά λάθη, με τους συνταξιούχους να λαμβάνουν μικρότερες παροχές από εκείνες που δικαιούνται».


H Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, τονίζει συγκεκριμένα:

Πανηγυρίζει ο κ. Χατζηδάκης για «ρεκόρ εξαμήνου» στην έκδοση νέων συντάξεων. Παραγνωρίζει όμως την αυτοθυσία των υπαλλήλων του υποστελεχωμένου ΕΦΚΑ, τους οποίους συστηματικά έχει απαξιώσει και στοχοποιήσει, σε σχέση με την διεκπεραίωση των αιτημάτων στις κύριες συντάξεις και, κυρίως, αποκρύπτει με αλχημείες την πραγματική εικόνα των εκκρεμών συντάξεων! Συγκεκριμένα, ο κ.Χατζηδάκης:

- Δεν συνυπολογίζει 20.000-25.000 κύριες συντάξεις εξωτερικού και τις ανελαστικές, που είναι παγωμένες και δεν διεκπεραιώνονται λόγω έλλειψης προσωπικού.

- Μαγειρεύει τα αναδρομικά, που δικαιούνται οι συνταξιούχοι, αλλοιώνοντας την συνταξιοδοτική δαπάνη και τα ληξιπρόθεσμα του Δημοσίου.

- Αποκρύπτει ότι με το υποτιθέμενο σύστημα των fast track συντάξεων χιλιάδες συντάξεις βγαίνουν με επιφυλάξεις και σημαντικά λάθη, με τους συνταξιούχους να λαμβάνουν μικρότερες παροχές από εκείνες που δικαιούνται.

- Αποκρύπτει την εκτόξευση των εκκρεμοτήτων στις επικουρικές συντάξεις, που ξεπερνούν τις 125.000.

Οι συνταξιούχοι όμως, που ζουν το συνεχιζόμενο δράμα των εκκρεμών συντάξεων, τον εμπαιγμό των αναδρομικών και τη συνεχή συρρίκνωση των εισοδημάτων τους, εξαιτίας των κυβερνητικών πολιτικών που ανατροφοδοτούν την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια, γνωρίζουν πολύ καλά τις ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη και θα δώσουν τη δική τους  απάντηση στις εκλογές!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)