to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:33 | 07.02.2014

Πολιτική

Μ. Βορίδης & Αδ. Γεωργιάδης: Ας μιλήσουν, λοιπόν (τα διεθνή ΜΜΕ), για αντισημιτισμό

Τα στοιχεία για το παρελθόν των δύο επιφανών αντισημιτών της κυβέρνησης που προκαλούν ανατριχίλα. Δε θα τα διαβάσετε στα εγχώρια ΜΜΕ που αναγνωρίζουν τους δύο ακροδεξιούς σαν εξέχοντα μέλη της «φιλοευρωπαϊκής φιλελεύθερης παράταξης»


Το λιγότερο φαιδρή μπορεί να χαρακτηριστεί η προσπάθεια να συσχετιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ με αντισημιτικές θέσεις την ώρα που στην κυβερνώσα παράταξη «κόβουν και ράβουν» ο δηλωμένος αντισημίτης Μ. Βορίδης και ο μαθητής του Κ. Πλεύρη, Αδ. Γεωργιάδης.

Δημοσίευμα της μεγαλύτερης ισραηλινής εφημερίδας Yediot Ahronot (με ημερομηνία 8/10/13) το οποίο  εγκαλεί ως αντισημίτες τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Μ.Βορίδη και τον υπουργό Υγείας Α. Γεωργιάδη  επανέφερε πρόσφατα στο προσκήνιο όσα ήδη ξέρουμε για τους επιφανείς αντισημίτες της ΝΔ.

Ανησυχία ΚΙΣ Ελλάδος σε ώτα μη ακουόντων

Σε αντίθεση με τον εκτελεστικό διευθυντή της αμερικανοεβραϊκής οργάνωσης American Jewish Committee, Ντέιβιντ Χάρις που «ξέχασε» (κατά την επίθεσή του στον «εξτρεμιστικό» ΣΥΡΙΖΑ) την παρουσία των δύο πρώην στελεχών του ΛΑΟΣ στη Νέα Δημοκρατία, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος είχε αναδείξει το ζήτημα όταν έγιναν οι δύο «μεταγραφές» στη ΝΔ (17 Φεβρουαρίου 2012):»

«Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει την ανησυχία και έκπληξη του Ελληνικού Εβραϊσμού από την ένταξη των κ. Βορίδη και Γεωργιάδη στο κόμμα της “Νέας Δημοκρατίας”, οι οποίοι στο παρελθόν έχουν εκφράσει ή ταυτιστεί με προσβλητικές για τους Εβραίους απόψεις. Ελπίζουμε ότι η ηγεσία της “Νέας Δημοκρατίας”, ενός μεγάλου δημοκρατικού κόμματος εξουσίας, θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου τέτοιου είδους απόψεις να παραμείνουν στο περιθώριο της ελληνικής κοινωνίας που διακρίνεται από τις αρχές της Δημοκρατίας, και θα προστατεύσει την προβλεπόμενη από το Σύνταγμα ισονομία των πολιτών χωρίς διάκριση φυλής ή θρησκείας».

Ο Βορίδης με φόντο ναζιστική αφίσα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936

Η ελπίδα, βέβαια, του ΚΙΣ Ελλάδος «πέθανε» μαζί με την υπουργοποίηση των δύο ακροδεξιών που, από πολέμιοι του «συστημικού» Α. Σαμαρά, έχουν μετεξελιχθεί σε βασικούς υποστηρικτές των μνημονιακών πολιτικών. Άλλωστε, νιώθουν πολύ άνετα σε ένα κόμμα  με ενεργούς ακροδεξιούς θύλακες πέριξ (του) και μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αντισημικό παρελθόν, λαμπρό υπουργικό μέλλον

Στο ίδιο μήκος κύματος, η εφημερίδα Haaretz  (6/3/12) καλούσε το Ισραήλ να δράσει προκειμένου «να κρατηθούν οι νεοναζί εκτός της ελληνικής κυβέρνησης». Το σχετικό δημοσίευμα έκανε εκτενή αναφορά στο αντισημιτικό παρελθόν των δύο πρώην στελεχών του ΛΑΟΣ και, μεταξύ άλλων θυμίζει ότι:

Ο Μ. Βορίδης υπήρξε ο διάδοχος του σημερινού επικεφαλής της  Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, στην ηγεσία της νεολαίας της χουντικής και Παπαδοπουλικής ΕΠΕΝ.  Ήταν δεδηλωμένος αντισημίτης από τα μαθητικά και φοιτητικά του χρόνια και  ηγείτο στο παρελθόν ξενοφοβικού και ακροδεξιού κόμματος, που λειτουργούσε ως φορέας αντισημιτικών και ρατσιστικών απόψεων, του «Ελληνικού Μετώπου» . Ο Α. Γεωργιάδης, ένας από τους βασικότερους υπουργούς της κυβέρνησης Σαμαρά σήμερα, υπήρξε «μαθητής» ενός δηλωμένου αντισημίτη, του Κωνσταντίνου Πλεύρη, ο οποίος έχει συγγράψει βιβλίο εναντίον των Εβραίων και τηρεί στάση αμφισβήτησης του ολοκαυτώματος και στα νεανικά του χρόνια της νιότης του φωτογραφιζόταν με ναζιστικές στολές, μιμούμενος τον Χίτλερ. Ο ίδιος ο τηλε - υπουργός είχε απαντήσει με υπεκφυγές σε δημοσιογράφο του BBC που του θύμισε το ακροδεξιό παρελθόν του:

Bild: Στην Ελλάδα κυβερνούν οι αντισημίτες 

Και η γερμανική Bild, όταν υπουργοποιήθηκε ο Βορίδης στην κυβέρνηση Παπαδήμου, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου:

«Το στέλεχος του Λά.Ο.Σ., Μάκης Βορίδης, αναλαμβάνει το Υπουργείο Μεταφορών.

Ο συγκεκριμένος προέρχεται από  οργάνωση  νεολαίας  προσκείμενης  στη  στρατιωτική Χούντα [σ.σ. εννοούν την παπαδοπουλική Νεολαία ΕΠΕΝ] και είχε μακροχρόνιους στενούς δεσμούς με το γαλλικό ακροδεξιό "Εθνικό Μέτωπο" του Ζαν-Μαρί Λεπέν.

Ο κομματικός συνάδελφος του Βορίδη, Άδωνις Γεωργιάδης, μεταξύ άλλων και συνεκδότης αντισημιτικού  υλικού, αναλαμβάνει το υφυπουργείο Ναυτιλίας.Επιπλέον, υφυπουργεία αναλαμβάνουν και δύο ακόμα στελέχη του κόμματος. Το κόμμα Λά.Ο.Σ. είναι γνωστό για τις ξενοφοβικές του θέσεις.

Ο Καρατζαφέρης, στο ιδρυτικό συνέδριο του κόμματός του, είχε δηλώσει: "Δεν είμαστε σαν κι αυτούς, Εβραίοι, ομοφυλόφιλοι ή κομμουνιστές". Ο εκατομμυριούχος επιχειρηματίας των μέσων ενημέρωσης έχει επανειλημμένως υποπέσει σε εξυβριστικούς αντισημιτικούς χαρακτηρισμούς. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)