to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:51 | 24.06.2019

Πολιτική

Μ. Βαμβουρέλλη: Ο ΣΥΡΙΖΑ σταμάτησε τον ντροπιαστικό αποκλεισμό από το σύστημα Υγείας

Το δίλημμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου είναι αν θα συνεχίσουμε την ανάπτυξη των υπηρεσιών υγείας και το έργο βελτίωσης της ποιότητας, διατηρώντας το δημόσιο χαρακτήρα του συστήματος Υγείας, ή θα επιστρέψουμε σε ένα πολιτικό σύστημα που μας οδήγησε σε μνημόνια και σε όλη αυτή την περίοδο που κανείς δεν θέλει να θυμάται, ανέφερε η υποψήφια στο νότιο τομέα Αθηνών, Μαρία Βαμβουρέλλη μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.


Η κα Βαμβουρέλλη μετέφερε την εμπειρία της από το κυβερνητικό έργο, καθώς από το 2015 μέχρι και σήμερα διετέλεσε σύμβουλος του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού και συνέβαλε στην μεγάλη προσπάθεια σταθεροποίησης του ΕΣΥ.

Όπως ανέφερε, το 2015 το δημόσιο σύστημα Υγείας της χώρας βρισκόταν υπό κατάρρευση και σε μία οριακή κατάσταση από τις συνεχείς περικοπές των δημοσίων δαπανών και από την υποστελέχωση των δομών του. Το πρώτο πράγμα που έγινε από το 2015 έως το 2019 ήταν, σημείωσε, η ενίσχυση με προσωπικό το οποίο μαζί με τους συμβασιούχους ξεπερνά τις 18.500, ενώ παράλληλα εξαγγέλθηκε πρόγραμμα ενίσχυσης των δομών βάσει του κανόνα μία πρόσληψη ανά μία αποχώρηση, με τις 10.000 προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στο βάθος τετραετίας.

Ένα από τα κομβικά πράγματα που έκανε αυτή η κυβέρνηση, υπογράμμισε, είναι να σταματήσει την ντροπιαστική πρακτική του πλήρους αποκλεισμού από το σύστημα Υγείας, δίνοντας τη δυνατότητα στην πλήρη και καθολική πρόσβαση των ανασφάλιστων πολιτών.

Η κα Βαμβουρέλλη αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις οι οποίες δεν πρόλαβαν να ολοκληρωθούν, υπογραμμίζοντας τη διοικητική ανασυγκρότηση του συστήματος Υγείας και της συνολικής αναμόρφωσης των οργανισμών των νοσοκομείων, καθώς και του τομέα της αποκατάστασης, για τον οποίο δίνεται πολύ μεγάλη σημασία έτσι ώστε οι πολίτες να δέχονται ποιοτικές υπηρεσίες φροντίδας υγείας.

Επίσης σημείωσε την παρέμβαση στελέχωσης των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών με την προκήρυξη 528 γιατρών, οι οποίοι θα συμβάλουν κομβικά στην εξυπηρέτηση των πολιτών, ενώ τέλος έθεσε το δίλημμα που μπαίνει για το χώρο της Υγείας, το οποίο είναι αν θα συνεχίσουμε την ανάπτυξη των υπηρεσιών υγείας και το έργο για βελτίωση της ποιότητας, διατηρώντας το δημόσιο χαρακτήρα του συστήματος Υγείας, ή θα επιστρέψουμε σε ένα πολιτικό σύστημα που μας οδήγησε σε μνημόνια και σε όλη αυτή την περίοδο που κανείς δεν θέλει να θυμάται, όπως είπε χαρακτηριστικά.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)