to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:46 | 03.06.2018

Πολιτική

Μ. Τζούφη: Πιστεύουμε στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο και έμπρακτα το ενισχύουμε (βίντεο)

Το Ελληνικό Πανεπιστήμιο βρίσκεται ψηλά στη συνείδηση της ελληνικής οικογένειας, ανέφερε στην ΕΡΤ η υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Μερόπη Τζούφη


«Καλή δύναμη» ευχήθηκε στα παιδιά και τις οικογένειες τους που συμπαρίστανται η υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Μερόπη Τζούφη μιλώντας στην ΕΡΤ1, προσθέτοντας ότι το υπουργείο Παιδείας θα είναι εκεί για να εξασφαλίσει το αδιάβλητο και την καλή εξέλιξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Το Ελληνικό Πανεπιστήμιο βρίσκεται ψηλά στη συνείδηση της ελληνικής οικογένειας. Όπως εξήγησε η κ. Τζούφη ενόψει της διαδικασίας ενοποίησης της Ανώτατης Εκπαίδευσης που θα περιλαμβάνει τα Τεχνολογικά Ιδρύματα και τα Ερευνητικά Ινστιτούτα συζητείται και σε ευρωπαϊκό επίπεδο με ποιες παρεμβάσεις θα γίνει η διασύνδεση με τον κοινό ευρωπαϊκό χώρο και με πολιτικές που θα εξασφαλίζουν την κινητικότητα.

Στο Παρίσι αποφασίστηκε να είναι διπλάσιοι οι πόροι για το Erasmus ενώ θα συμπεριλαμβάνουν και πεδία που δεν γίνονταν παλιότερα όπως οι Κοινωνικές Επιστήμες και ο Αθλητισμός και πως αυτό μπορεί να διασυνδεθεί με τα Ευρωπαϊκά Ιδρύματα. Στόχος είναι να ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας και να φτιαχτούν γέφυρες με το πνευματικό κεφάλαιο που έχει φύγει στο εξωτερικό.

Γίνεται πολύ συστηματική προσπάθεια στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Έχουμε εξασφαλίσει μεταπτυχιακές σπουδές και σε παιδιά που δεν είχαν τις οικονομικές δυνατότητες ενώ παράλληλα γίνεται μια πολύ σημαντική προσπάθεια βελτίωσης του εκπαιδευτικού περιβάλλοντος.

Πιστεύουμε στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο το οποίο ενισχύει. Δόθηκαν επιπλέον 45 εκ. σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες ενώ έχουμε 1.000 θέσεις ΔΕΠ και κλείνοντας την αξιολόγηση θα έχουμε την ενίσχυση των δομών με το 1 προς 5 στο Δημόσιο.

Υπέρ της κινητικότητας μέσα στα Πανεπιστήμια μίλησε η υφυπουργός ώστε να μπορούν τα παιδιά να διαλέγουν μια άλλη σχολή. Να έχουν επιπλέον επιλογές. Σε δημόσια διαβούλευση θα δοθεί το νομοσχέδιο από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

Από τον Σεπτέμβρη θα ξεκινήσει η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στο νέο σύστημα, ενώ τα βασικά μαθήματα πρέπει να διδάσκονται πολύ περισσότερες ώρες στο σχολείο, ώστε να χτυπηθεί η παραπαιδεία που κατατρώγει τις οικογενειακό εισόδημα αλλά απαξιώνει και τους δασκάλους της τάξης.

Στο νομοσχέδιο που θα έρθει προς ψήφιση εξασφαλίζεται η δυνατότητα προνομιακής εισαγωγή των παιδιών με χρόνιες παθήσεις στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα με επιπρόσθετο ποσοστό όπως ισχύει και για τους αθλητές. Δηλαδή χωρίς να καταλαμβάνουν τις θέσεις άλλων παιδιών.

Κατ. Μπρ. - ΑΥΓΗ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)