to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:05 | 12.05.2022

Πολιτική

Μ. Τζούφη: Με βία και καταστολή η κυβέρνηση προσπαθεί να απομακρύνει την συζήτηση από τα μεγάλα προβλήματα

Η Μ. Τζούφη ξεκαθάρισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απορρίπτει το σενάριο της επ’ αόριστον λειτουργίας αμερικάνικων βάσεων στην Ελλάδα, τη στιγμή που η κυβέρνηση Μητσοτάκη εμπλέκει μέρα με τη μέρα τη χώρα στον πόλεμο της Ουκρανίας και η αμερικάνικη ηγεσία έχει αποφασίσει την αναβάθμιση των τουρκικών F-16, που εκτελούν καθημερινά υπερπτήσεις και παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο.


«Με την ένταση της βίας και της καταστολής στα Πανεπιστήμια, η κυβέρνηση προσπαθεί να απομακρύνει τη συζήτηση από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία» τόνισε η Μερόπη Τζούφη μιλώντας στο ραδιόφωνο του FLASH 99,4. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η αναπλ. τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, «η ΝΔ δυσκολεύεται και παίζει το χαρτί του νόμου και της τάξης» για να συσπειρώσει το συντηρητικό της ακροατήριο, αλλά και για να αποκρύψει τις ευθύνες της αναφορικά με την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια και τον πληθωρισμό.

Παράλληλα, χαρακτήρισε λανθασμένη την απόφαση του ΣτΕ για το νόμο «Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη», επισημαίνοντας πως σε καμία χώρα της Ευρώπης δεν έχει ιδρυθεί και εγκατασταθεί αστυνομία μέσα στα ΑΕΙ. Για τις σκηνές βίας που εκτυλίχθηκαν στο ΑΠΘ, με δυνάμεις των ΜΑΤ να πετούν χειροβομβίδες κρότου-λάμψης μέσα στα κτήρια του και να σέρνουν φοιτητές στα μαρμάρινα σκαλιά της Σχολής Θετικών Επιστημών, η Μερόπη Τζούφη κατηγόρησε την κυβέρνηση για «κλιμάκωση που οδηγεί τα Πανεπιστήμια σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις», έκανε έκκληση «να πρυτανεύσει η λογική», ενώ υπογράμμισε πως «τα ίδια τα Πανεπιστήμια θα έπρεπε να έχουν την ευθύνη των μέτρων ασφαλείας και όχι το υπουργείο Δημόσιας Τάξης».

Τέλος, ερωτώμενη για τη στρατιωτική συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ, η βουλευτής Ιωαννίνων ξεκαθάρισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απορρίπτει το σενάριο της επ’ αόριστον λειτουργίας αμερικάνικων βάσεων στην Ελλάδα, τη στιγμή που η κυβέρνηση Μητσοτάκη εμπλέκει μέρα με τη μέρα τη χώρα στον πόλεμο της Ουκρανίας και η αμερικάνικη ηγεσία έχει αποφασίσει την αναβάθμιση των τουρκικών F-16, που εκτελούν καθημερινά υπερπτήσεις και παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)