to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:01 | 29.11.2018

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Μ. Τζούφη: Κρίσιμο το σημερινό μαθητικό συλλαλητήριο - Aφωνία από τη ΝΔ για την «τραγική» ανακοίνωση της ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών (ηχητικό)

Θα πρέπει όλοι στις δημοκρατικές δυνάμεις να απαντήσουν στην πολύ σοβαρή πρόκληση των εθνικιστικών κινητοποιήσεων στα σχολεία και το σημερινό μαθητικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο είναι πολύ κρίσιμο, τόνισε η υφυπουργός Παιδείας, Μερόπη Τζούφη, μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Κώστα Αλατζά.


 «Η ΝΔ δεν συμμετέχει, έχει μία επιλεκτική αφωνία. Διά πρωτοκλασάτων στελεχών της προσπαθεί να "ξεπλύνει" αυτή την δράση», ενώ «η ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών υιοθετεί τις τοποθετήσεις της Χρυσής Αυγής».

«Έχουμε υποχρέωση ως υπουργείο, να απαντάμε σε αυτά τα πολύ σημαντικά θέματα και το υπουργείο έχει απαντήσει», είπε η κ. Τζούφη, θυμίζοντας και τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου.
 
Όπως επανέλαβε, γίνεται «προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να διοχετεύσει αυτό το εθνικιστικό δηλητήριο σε μαθητές, με πολλούς και διάφορους τρόπους ... θα πρέπει να κινητοποιηθούν όλοι, πολιτικά κόμματα, εκπαιδευτικοί, φορείς, σύλλογοι γονέων, μαθητικά συμβούλια, να απομονώσουν τις φασιστικές κραυγές».
 
«Σήμερα διοργανώνεται στην Αθήνα μαθητικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο και θα πρέπει όλοι στις δημοκρατικές δυνάμεις να δώσουν την απάντησή τους σε αυτή την πολύ σοβαρή πρόκληση», τόνισε, θυμίζοντας ότι «η ΝΔ δεν συμμετέχει, έχει μία επιλεκτική αφωνία. Διά πρωτοκλασάτων στελεχών της προσπαθεί να "ξεπλύνει" αυτή την δράση ... 
είμαστε σε οριακή στιγμή, πρέπει όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις να κινητοποιηθούν», όπως τόνισε η κ. Τζούφη.
 
«Από τα 2.000 σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας, περίπου 20-25 βρίσκονται υπό κατάληψη με αυτού του τύπου τα εθνικιστικά συνθήματα», όπως ανέφερε, την ώρα που από την άλλη πλευρά και πρωτοβουλίες μαθητών και σχολείων ενάντια στον φασισμό και τον εθνικισμό, που φαίνεται να είναι πιο γενικευμένες. «Είναι κρίσιμο το σημερινό συλλαλητήριο», υπογράμμισε.
 
Η κ. Τζούφη τόνισε επίσης ότι υπάρχουν θέματα και με στοχοποίηση καθηγητών, θυμίζοντας και το σχετικό ψήφισμα της ΟΛΜΕ, περιστατικά που πρέπει να καταδικάσουν όλοι.
 
Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί «η προσπάθεια να ξεχαστεί η Ιστορία, που δεν αφορά μόνο την πατρίδα μας, είναι πανευρωπαϊκό φαινόμενο». 
Μάλιστα, αναφέρθηκε στην Σύνοδο υπουργών Παιδείας της Ευρώπης στις αρχές της εβδομάδας, όπου έγινε ξεχωριστή συνεδρίαση για το θέμα της αντιμετώπισης του αντισημιτισμού. «Προέκυψε ότι κάτω από την ομπρέλα του αντισημιτισμού υπάρχει αυτή η δράση της ναζιστικής ιδεολογίας, για κάθε τι το διαφορετικό, όχι μόνο τους "εβραίους", αλλά τον "μαύρο", τον άνθρωπο που δεν έχει πατρίδα, τον μετανάστη, τον πρόσφυγα, τον διαφορετικό».
 
Η κ. Τζούφη προσέθεσε ότι υπογραμμίστηκε ο ρόλος των social media μέσω των οποίων η διασπορά ψευδών ειδήσεων «μπορεί να επηρεάζει την μαθητική κοινότητα και η εκπαιδευτική κοινότητα φαίνεται να καθυστερεί και υστερεί στην αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων».
 

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Μερόπης Τζούφη στο Κόκκινο

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)