to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:48 | 16.12.2016

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Μ. Τζούφη: Η ΝΔ με τη χθεσινή της στάση έδωσε δείγματα γραφής σε Σόιμπλε και ΔΝΤ

«Η κυβέρνηση έδειξε καθαρά στον ελληνικό λαό ότι αυτοί που δήθεν κόπτονται για τον ελληνικό λαό επέλεξαν να δώσουν διαπιστευτήρια στον Σόιμπλε και το μόνο που τους απασχόλει είναι να επανέλθουν στην εξουσία», τόνισε Στο Κόκκινο και στον Στάθη Σχινά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη.


Η κ. Τζούφη τοποθετήθηκε σε σχέση τις αναταράξεις στο εσωτερικό της ΕΕ και για τη στάση ευθυγράμμισης του κ. Μητσοτάκη με τον Σόιμπλε.

Αρχικά, τόνισε πως η στάση της Νέας Δημοκρατίας ήταν αποτέλεσμα διεργασιών στο εσωτερικό της. Χθες, είπε έδωσε δείγματα γραφής στον κ. Σόιμπλε και στο ΔΝΤ και είχε δείξει άλλο τόσα και πιο πριν ειδικά για τα εργασιακά, όταν μιλούσε για ιδεοληψίες. Σημείωσε, πως «η κυβέρνηση έδειξε καθαρά στον ελληνικό λαό ότι αυτοί που κόπτονται επέλεξαν να δώσουν διαπιστευτήρια στον Σόιμπλε και αυτό που τους απασχόλει είναι να επανέλθουν στην εξουσία». Άλλωστε παρόμοια δήλωση έκανε ο κ. Βενιζέλος.

Για το θέμα των εκλογών 

Επισήμανε ότι η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει στην ίδια γραμμή των προηγούμενων ημερών. Οι ρυθμίσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, η ψήφιση του εθνικού μηχανισμού παρακολούθησης, ο οποίος βοηθά ώστε ο πολίτης να έχει άμεση προσβασιμότητα στις κοινωνικές δομές για να μην καταφεύγουν σε πελατειακά δίκτυα και η απαλλαγή των ανασφάλιστων και των άπορων από το παράβολο για την εξέταση τους από τα ΚΕΠΑ, αποτελούν παραδείγματα της κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης πρόσθεσε.

Παράλληλα, τόνισε πως οι εκλογές με βάση μια τελευταία έρευνα που δημοσιοποιήθηκε ότι δεν ενδιαφέρουν την κοινωνία, ενώ αναφορικά με τις εξελίξεις στην Ε.Ε. εκτίμησε πως «θα υπάρξει διαδικασία απεμπλοκής».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)