to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:15 | 18.11.2020

Πολιτική

Μ. Τζούφη: Η κυβέρνηση αμαύρωσε την επέτειο του Πολυτεχνείου με πρόσχημα την πανδημία

"Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην προσπάθειά του να δραπετεύσει από το αδιέξοδο, δε δίστασε να σημαδέψει τις εκδηλώσεις τιμής για την 47η επέτειο του Πολυτεχνείου με αστυνομοκρατία, βία και καταστολή"


Δήλωση της αναπλ. τομεάρχη Παιδείας και βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Μ. Τζούφη:

Η κυβέρνηση της ΝΔ βρίσκεται αντιμέτωπη με τα προβλήματα που η ίδια δημιούργησε στη δημόσια υγεία, την παιδεία, την εργασία και την οικονομία. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην προσπάθειά του να δραπετεύσει από το αδιέξοδο, δε δίστασε να σημαδέψει τις εκδηλώσεις τιμής για την 47η επέτειο του Πολυτεχνείου με αστυνομοκρατία, βία και καταστολή.

Ο αυταρχικός εκτροχιασμός εκφράστηκε και στα Ιωάννινα, όπου η ανεξέλεγκτη αστυνομική βία είχε ως αποτέλεσμα τις δεκάδες «προληπτικές» προσαγωγές, τις συμπλοκές με μέλη του ΠΑΜΕ, τη χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης. Είχε επίσης τη σύλληψη δεκάδων φοιτητών, οι οποίοι αν και αφέθηκαν ελεύθεροι, αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες, ενώ καλούνται να πληρώσουν πολλαπλάσια πρόστιμα εν είδη «παραδειγματισμού».

Τη στιγμή που η κοινωνία φωνάζει για την προστασία της ζωής, για «ΜΕΘ εδώ και τώρα», η ΝΔ απαντά με «ΜΑΤ παντού», αμαυρώνοντας την επέτειο του Πολυτεχνείου και δημιουργώντας -εύλογα- συνειρμούς στους πολίτες με άλλες εποχές. Όμως η χουντικής έμπνευσης απαγόρευση των συναθροίσεων έσπασε στην πράξη, στέλνοντας το μήνυμα πως η ενωμένη αντίσταση δεν θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει την πανδημία ως πρόσχημα περιστολής των ελευθεριών και καταπάτησης των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)