to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:32 | 05.02.2020

Πολιτική

Μ. Τζούφη: Η εκπαιδευτική κοινότητα γνωρίζει πότε και από ποιον δόθηκε για πρώτη φορά η απαραίτητη σημασία στην Ειδική Αγωγή

«Σήμερα, η υπ. Παιδείας πανηγυρίζει για τους πρώτους 1.000 μόνιμους διορισμούς στην ειδική αγωγή, χωρίς να αναφέρει λέξη για το γεγονός ότι ο σχεδιασμός και η προκήρυξη για τις 4.500 μόνιμες προσλήψεις πραγματοποιήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση», τονίζει μεταξύ άλλων η αναπληρώτρια τομεάρχη Παιδείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ


Αναλυτικά η δήλωση της Μ. Τζούφη, αναπληρώτριας τομεάρχη Παιδείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, για τους μόνιμους διορισμούς στην ειδική αγωγή:

«Με θρησκευτική ευλάβεια η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, όταν δεν καταργεί και αναστέλλει, επιμένει να οικειοποιείται το έργο του ΣΥΡΙΖΑ στην εκπαίδευση. Σήμερα, πανηγυρίζει για τους πρώτους 1.000 μόνιμους διορισμούς στην ειδική αγωγή, χωρίς να αναφέρει λέξη για το γεγονός ότι ο σχεδιασμός και η προκήρυξη για τις 4.500 μόνιμες προσλήψεις πραγματοποιήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση. «Ξεχνώντας» ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προέβλεψε τα απαιτούμενα κονδύλια στον προϋπολογισμό του 2019 (22 εκ. ευρώ) και αποσιωπώντας ότι η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει τεράστιες ευθύνες για τις καθυστερήσεις και τη μη-ολοκλήρωση της διαδικασίας εντός του 2019.

Ένα από τα καθήκοντα του εκάστοτε υπουργού Παιδείας είναι να αποτελεί Παράδειγμα. Να διδάσκει ήθος στα παιδιά και τους έφηβους της χώρας, ανεξάρτητα των πολιτικών και των μικροπολιτικών διαφωνιών. Βασικό στοιχείο ήθους αποτελεί και η αναγνώριση του θετικού έργου των προκατόχων του.

Η ανάγκη της υπουργού Παιδείας να αποσπάσει κομματική υπεραξία και να ξεφύγει από τα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε το τελευταία διάστημα (κολέγια, Βοστώνη, κ.λπ.) είναι φανερή. Όμως η εκπαιδευτική κοινότητα γνωρίζει πότε και από ποιον δόθηκε για πρώτη φορά «στην ιστορία της χώρας» η απαραίτητη σημασία στην Ειδική Αγωγή. Γνωρίζει επίσης πως μέχρι τότε, οι μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες αντιμετωπίζονταν ως «παιδιά ενός κατώτερου Θεού».

Ελπίζουμε στην άμεση ολοκλήρωση και των υπόλοιπων 3.500 μόνιμων προσλήψεων στην ειδική αγωγή. Προσλήψεις που παρά τις δημοσιονομικές αντιξοότητες και τους μνημονιακούς περιορισμούς εξασφάλισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δρομολογώντας παράλληλα 10.500 διορισμούς στη γενική εκπαίδευση. Ίσως τότε, η υπουργός Παιδείας βρει την ευκαιρία να διορθώσει το σημερινό της ατόπημα».

* * *

Οι διορισμοί

Σημειώνεται ότι όπως αναφέρει και ανακοίνωση του υπ. Παιδείας, αναρτήθηκαν σήμερα τα ονόματα των 1040 επιτυχόντων για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Πρόκειται για μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) κλάδων Θεραπευτών Λόγου, Ψυχολόγων, Σχολικών Νοσηλευτών, Φυσιοθεραπευτών, Εργασιοθεραπευτών-Εργοθεραπευτών, Κοινωνικών Λειτουργών καθώς και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), που διορίζονται βάσει της σειράς κατάταξής τους στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες του ΑΣΕΠ καθώς και των δηλωθεισών προτιμήσεων τους στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Εκπαιδευτικού Προσωπικού.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)