to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:46 | 01.04.2021

Πολιτική

Μ. Τζούφη: Εντελώς συμπληρωματικά τα self-tests - H κυβέρνηση μεταθέτει την ευθύνη σε μαθητές και γονείς

«Παρά τις μεγάλες κουβέντες της κυβέρνησης, υπάρχουν ασθενείς με κορονοϊό που χάνουν τη ζωή τους γιατί δεν υπάρχει επαρκής αριθμός ΜΕΘ» τόνισε η Μερόπη Τζούφη, μιλώντας στη ραδιοφωνική συχνότητα της ΕΡΤ Ιωαννίνων.


Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για την επιλογή να μην εντάξει τις ιδιωτικές κλινικές στη μάχη κατά της πανδημίας, ενώ υπογράμμισε τις καθυστερήσεις στο εμβολιαστικό πρόγραμμα με ευθύνη της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο σημείο αυτό, αναφέρθηκε στο σχέδιο που παρουσίασε πρόσφατα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την άμεση ενδυνάμωση του ΕΣΥ, το οποίο περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- προσλήψεις 15.000 υγειονομικών, μισθολογικές αυξήσεις, ενδυνάμωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, δημιουργία κλινών ΜΕΘ και νέων νοσοκομειακών δομών.

Όσον αφορά την έκκληση του Αλέξη Τσίπρα για «νομοθετικό μορατόριουμ», η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως η κυβέρνηση κάνει ότι δεν καταλαβαίνει και επιλέγει συνειδητά την κοινωνική πόλωση παρά την έκρηξη της πανδημίας. «Για παράδειγμα, η νομοθέτηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας είναι σαφές πως δεν είχε επείγοντα χαρακτήρα, δεδομένου ότι τα ΑΕΙ είναι κλειστά εδώ και ένα χρόνο. Όμως η κυβέρνηση προχωρά γιατί αντιλαμβάνεται την πανδημία ως ευκαιρία ώστε να εφαρμόσει αντιδραστικές ρυθμίσεις».

Πιο ειδικά για το άνοιγμα των σχολείων, η Μερόπη Τζούφη υπογράμμισε πως, εδώ και ένα χρόνο, το υπουργείο Παιδείας ανοιγοκλείνει τα σχολεία χωρίς να λαμβάνει κανένα υγειονομικό μέτρο. «Τα παιδιά φέτος έχουν πάει στο σχολείο 7-8 εβδομάδες και τα προβλήματα της τηλεκπαίδευσης είναι γνωστά σε όλους. Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση νομοθέτησε τη δραστική περικοπή του αριθμού των εισακτέων στα Πανεπιστήμια. Πρόκειται περί αναλγησίας».

Αναφορικά με την απόφαση για τα self-tests μαθητών και εκπαιδευτικών, η βουλευτής Ιωαννίνων τόνισε ότι «η κυβέρνηση μεταθέτει την ευθύνη σε γονείς και μαθητές να κάνουν τον έλεγχο στο σπίτι», ενώ σημειώνει με νόημα πως η επιτροπή εμπειρογνωμόνων δε γνωρίζει λεπτομέρειες για τα συγκεκριμένα τεστ, όπως και για τη διαδικασία που προτίθεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση.

«Σύμφωνα με τις διεθνείς αναφορές, τα self-tests είναι εντελώς συμπληρωματικά στη διάγνωση της νόσου. Ακόμα και αν γίνουν τεχνικά σωστά από τους γονείς ή τα παιδιά, έχουν αυξημένη πιθανότητα να δώσουν ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα».

Ερωτηθείσα για τα χρήματα του Ταμείου Ανάπτυξης, η Μερόπη Τζούφη υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση δεν έχει διαπραγματευθεί με κανέναν την κατανομή τους. Ούτε με τα κόμματα, αλλά ούτε με τους κοινωνικούς φορείς. Σε κάθε περίπτωση, τα έως τώρα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη δείχνουν πως η διάχυση των πόρων δε θα γίνει προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Τέλος, απαντώντας στα σενάρια για πρόωρες εκλογές, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως η ΝΔ αναζητά «παράθυρο» για προσφυγή στις κάλπες με το αφήγημα της «επιτυχημένης» διαχείρισης της πανδημίας και του «μοιράσματος» των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης. Εκτιμά επίσης πως τα μείζονα προβλήματα σε οικονομία και κοινωνία θα εμφανιστούν από το Σεπτέμβριο και έπειτα, με την ΝΔ να επιζητεί νέα λαϊκή εντολή ώστε να εφαρμόσει ένα σκληρότερο πρόγραμμα διακυβέρνησης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)