to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:31 | 09.05.2019

Πολιτική

Μ. Θεοφιλάτος: Διεκδικούμε περισσότερη Δημοκρατία και δικαιώματα στην ΕΕ

Να αποφασίζει το Ευρωκοινοβούλιο και όχι οι τεχνοκράτες στην ΕΕ είναι ο βασικότερος στόχος, αλλά και να ενισχυθούν τα δικαιώματα στην εργασία και την κοινωνία, είπε για τους δικούς του στόχους ο υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Μάριος Θεοφιλάτος Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.


Ο κ. Θεοφιλάτος, που είναι και μέλος της γραμματείας του ΚΣ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι μία δική του παρουσία στο Ευρωκοινοβούλιο θα είχε στόχο «πρώτα και πιο βασικά να συζητήσουμε τα ζητήματα Δημοκρατίας. Είδαμε τα τελευταία χρόνια ότι οι πιο κρίσιμες αποφάσεις και για την χώρα και για άλλες της ΕΕ παίρνονταν από μη εκλεγμένα όργανα, κατά κύριο λόγο από τεχνοκρατικές διαδικασίες. Πρέπει να ξαναβάλουμε πολύ εμφατικά το ζήτημα του ρόλου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι κρίσιμες αποφάσεις να συζητώνται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να λαμβάνονται από εκεί».

Συνέχισε υπογραμμίζοντας «το δεύτερο ζήτημα, που αφορά πάρα πολύ και την νέα γενιά, αυτό των εργασιακών. Το παράδειγμα της Ελλάδας μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για αρκετές χώρες, με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, την αύξηση του κατώτατου μισθού. Πρέπει να δούμε εάν μπορούμε να το διεκδικήσουμε σε επίπεδο Ευρώπης, να υπάρξει μία κοινή εργατική πολιτική, ένας κοινός κατώτατος μισθός, να συζητήσουμε όλα αυτά τα ζητήματα».

«Τρίτον, είναι το ζήτημα των δικαιωμάτων, για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, για το προσφυγικό… Τα συζητάει η νέα γενιά, οι νέοι άνθρωποι», αυτά τα θέματα, όπως σημείωσε ο κ. Θεοφιλάτος.

Καθώς ο ίδιος είναι μουσικός, για τα πολιτιστικά θέματα είναι ήδη σε επαφές και συζητήσεις με πρόσωπα και ομάδες, «πρωτίστως για το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων, πώς μπορούμε να το συζητήσουμε σε επίπεδο Ευρώπης», όπως προσέθεσε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)