to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:27 | 04.03.2019

Διεθνή

Μ. Σχοινάς: Η ουγγρική εκστρατεία κατά της μετανάστευσης «διαστρεβλώνει την αλήθεια»

Η αντιμεταναστευτική εκστρατεία της κυβέρνησης της Ουγγαρίας, η οποία επιτίθεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διαστρεβλώνει την αλήθεια και το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ θα απαντήσει με ίση δύναμη για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.


Οι σχέσεις ανάμεσα στους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το εθνικιστικό κόμμα Fidesz του ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν έχουν επιδεινωθεί μετά τη μεταναστευτική κρίση του 2015, όταν ο Ορμπάν ανέπτυξε τις σκληροπυρηνικές αντιμεταναστευτικές πολιτικές του.

Η Ουγγαρία άρχισε πρόσφατα μια κυβερνητική ενημερωτική εκστρατεία με αφίσες και ολοσέλιδες καταχωρίσεις στον Τύπο, σύμφωνα με την οποία ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ο δισεκατομμυριούχος αμερικανός επενδυτής Τζορτζ Σόρος επιδιώκουν να ανοίξουν την Ουγγαρία στους μετανάστες.

Η Επιτροπή το απέρριψε ως «γελοία θεωρία συνωμοσίας», όμως το σαββατοκύριακο ο Ορμπάν δήλωσε σε συνέντευξή του στη γερμανική Welt am Sonntag πως στις αφίσες θα στοχοθετηθεί σύντομα και ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς.

«Η Επιτροπή υπήρξε σαφής σχετικά με τη γνώμη μας για την εκστρατεία της ουγγρικής κυβέρνησης που διαστρεβλώνει την αλήθεια και επιδιώκει να ζωγραφίσει μια σκοτεινή εικόνα μιας μυστικής συνωμοσίας δήθεν για να έρθουν περισσότεροι μετανάστες στην Ευρώπη», δήλωσε ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Είτε η εκστρατεία αυτή στοχοθετεί ή επιτίθεται στον πρόεδρό μας, τον αντιπρόεδρό μας Φρανς Τίμερμανς είτε σε οποιαδήποτε άλλα μέλη του προσωπικού του θεσμού μας, θα απαντήσουμε και θα υπεραπιστούμε τη δουλειά μας με ίση δύναμη απένταντι στις αναλήθειες και την απατηλή ρητορεία».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)