to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:00 | 13.05.2016

Διεθνή

Μ. Ρέντσι: Αν υπάρχει μία χώρα που δικαιούται να λάβει χρήματα για το μεταναστευτικό, αυτή είναι η Ελλάδα

Στα μέχρι τώρα αποτελέσματα της συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία αλλά και στην μεταναστευτική πίεση που δέχεται η χώρα μας αναφέρθηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, μιλώντας σε εκπομπή του δημόσιου τηλεοπτικού καναλιού Rai Uno.


 «H συμφωνία με την Τουρκία έχει φέρει ένα κάποιο αποτέλεσμα. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί διότι, αντικειμενικά, το μεταναστευτικό ρεύμα μειώθηκε. Με την Τουρκία πρέπει να επαληθεύσουμε και ένα μεγάλο θέμα: αν μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού της η συμφωνία αυτή μπορεί να συνεχίσει να εφαρμόζεται, όπως εύχομαι», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στην χώρα μας, ο Ματέο Ρέντσι τόνισε: «Αν υπάρχει μια χώρα που δικαιούται να λάβει χρήματα για τον αριθμό μεταναστών που φιλοξενεί, αυτή είναι η Ελλάδα. Όταν κάποιος βλέπει τις εικόνες της Ειδομένης, πρέπει να ντρέπεται για την ανθρώπινη υπόστασή του».

Ο Ρέντσι θεωρεί, επίσης, ότι «δεν πρέπει πλέον να σπαταλώνται χρήματα της Ευρώπης σε τόσα προγράμματα που δεν είναι χρήσιμα» και δηλώνει ότι «θα πρέπει να δοθούν στην Αφρική, σε χώρες όπως τη Γκάνα και τον Νίγηρα».

Σε ό,τι αφορά την πρόσφατη έγκριση των συμφώνων συμβίωσης για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια, η οποία προκάλεσε την αντίδραση συντηρητικών καθολικών οργανώσεων και μέρους των επισκόπων Ιταλίας, ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός υπογράμμισε: «Είμαι χριστιανός καθολικός, αλλά ορκίσθηκα στο Σύνταγμα και όχι στο Ευαγγέλιο. Ήξερα ότι θα υπήρχαν κάποιες αντιδράσεις και σέβομαι, επίσης, όποιον δήλωσε πως διαφωνεί με τον νόμο».

«Όταν ένας νόμος, όμως, είναι σωστός, πρέπει να τον ψηφίσεις, έστω και αν κάποιοι εναντιώνονται στην έγκρισή του», είπε στην συνέχεια ο Ματέο Ρέντσι.

Σε σχέση με το μέτωπο της οικονομίας, τέλος, δεσμεύθηκε ότι «και το 2017 οι φόροι θα συνεχίσουν να μειώνονται», αλλά επιφυλάχθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, παρά μόνο όταν θα έχει στα χέρια του λεπτομερέστερα στοιχεία σε σχέση με την πορεία της δημόσιας οικονομίας της χώρας του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)