to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:27 | 21.01.2015

πηγή: capital.gr

Διεθνή

Μ. Ρέντσι: Η ΕΚΤ μπορεί να στείλει το μήνυμα μιας “νέας κατεύθυνσης” πολιτικής στην Ευρώπη

H EKT και η Κομισιόν μπορούν να βοηθήσουν την Ευρώπη να στείλει ένα μήνυμα μιας νέας οικονομικής κατεύθυνσης, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ιταλός πρωθυπουργός στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός


Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να στείλει το μήνυμα μιας νέας αναπτυξιακής κατεύθυνσης πολιτικής στην ευρωζώνη αυτή την εβδομάδα μετά το πρόγραμμα επενδύσεων που έχει ήδη ανακοινώσει η Κομισιόν, δήλωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Matteo Renzi. 

H EKT και η Κομισιόν μπορούν να βοηθήσουν την Ευρώπη να στείλει ένα μήνυμα μιας νέας οικονομικής κατεύθυνσης, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ιταλός πρωθυπουργός στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, ενώ πρόσθεσε: Σέβομαι την ανεξαρτησία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. 

Σημειώνεται ότι ο Renzi που ανέλαβε την εξουσία πριν από 11 μήνες προσπαθεί να βγάλει την Ιταλία από την μακροβιότερη ύφεση στην ιστορία της από τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Κεντρική Τράπεζα της χώρας ανακοίνωσε πως η ιταλική οικονομία αναμένεται να σημειώσει ήπια ανάπτυξη το α’ τρίμηνο του έτους και να συνεχίσει να επεκτείνεται έως και το 2016. 

Χρειαζόμαστε μια διαφορετική ιδέα για την Ευρώπη, σημείωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι ο Renzi προσθέτοντας ότι η ΕΚΤ θα μπορούσε να διαδραματίσει έναν νέο ρόλο τα επόμενα χρόνια. 

Αν δώσουμε μια ελπίδα από την ΕΚΤ, αν ολοκληρώσουμε τελικά το επενδυτικό πρόγραμμα του Juncker και παράλληλα ενισχύσουμε τις προσδοκίες των πολιτών και επιδείξουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα, τότε η περιοχή μπορεί να εισέλθει σε μια περίοδο οικονομικής ανάπτυξης, εξήγησε ο Ιταλός πρωθυπουργός. 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, Τα 50 δισ. ευρώ το μήνα περίπου θα φτάνουν οι αγορές ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σύμφωνα με πρόταση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τράπεζας, με τη διάρκεια του προγράμματος να είναι τουλάχιστον ένα έτος. 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΚΤ συνεδρίασε την Τρίτη για να αποφασίσει για την πρόταση, η οποία θα αποτελέσει τη βάση των συζητήσεων για το 25μελές Διοικητικό Συμβούλιο της κεντρικής τράπεζας στην αυριανή συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής. 

Το τελικό νούμερο και οι λεπτομέρειες ενδεχομένως να αλλάξουν στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων στο Δ.Σ.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)