to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:35 | 12.03.2018

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Μ. Παπασπύρου: Novartis και ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν συγκοινωνούντα δοχεία (βίντεο)

Την πορεία των ερευνών, τα έγγραφα του ΚΕΕΛΠΝΟ που τελικά βρέθηκαν καθώς και τα σοβαρά αδικήματα, όπως κλοπή δημοσίου χρήματος που διαπιστώνει η γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου και εκτός της υγείας αναφέρθηκε σε συνέντευξή της στον Alpha


Όπως ανέφερε η κ. Παπασπύρου θα φέρει στο φως και άλλες υποθέσεις εκτός της υγείας, διότι ανακαλύπτει πολύ σοβαρά αδικήματα όπως την απευθείας κλοπή δημοσίου χρήματος.

Ειδικότερα στο θέμα των ερευνών στα σκάνδαλα για την υγεία τόνισε ότι «η Novartis και το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι συγκοινωνούντα δοχεία από πλευράς ενεργειών».

Η γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης ενημέρωσε ότι βρέθηκαν τα έγγραφα του ΚΕΕΛΠΝΟ που αναζητούσαν και έχουν σταλεί στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών ερευνών και περιμένουν τις απαντήσεις. Συγκεκριμένα πρόκειται για το ηλεκτρονικό αρχείο για την τιμολόγηση των φαρμάκων, την αλληλογραφία δηλαδή μεταξύ ΕΟΦ και υπουργείου υγείας κατά την περίοδο 2011 με 2012 μια περίοδος που είναι υπό έρευνα από την εισαγγελία διαφθοράς.

Η κ. Παπασπύρου δήλωσε ότι αγνοεί γιατί την στοχοποιούν καθώς η δουλειά της είναι ο έλεγχος των δημοσίων υπαλλήλων, τους ιδιώτες ερευνά ο Εισαγγελέας. «Δεν μετέχω στις έρευνες για τα πολιτικά πρόσωπα, δεν γνωρίζω γιατί με στοχοποιούν» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Η έρευνα για τη Novartis δεν αφορά μόνο το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αλλά επίσης όλους όσους δημοσίους υπαλλήλους εμπλέκονται σε αυτό καθώς και αν τηρήθηκε η νομιμότητα. Σίγουρα υπάρχει ανταλλαγή στοιχείων των εισαγγελικών αρχών με το FBI, είπε.

«Η υπόθεση που ερευνά συγκεκριμένη εταιρεία επικοινωνίας αναφέρεται και στο πόρισμα του FBI και αφορά πολιτικό πρόσωπο που έχει συγγενική σχέση η ιδιοκτήτρια της εταιρείας. Η υπόθεση είναι στην προκαταρκτική δεν έχει μπει στο αρχείο» υποστήριξε η κ. Παπασπύρου.

Οι εισαγγελείς θα κάνουν ξεχωριστή υπόθεση για την απώλεια εγγράφων

«Η έρευνα της Novartis έχει προχωρήσει πάρα πολύ και σε δύο μήνες θα βγει το πόρισμα για την πρώτη περίοδο 2006  - 2011» δήλωσε η κ. Παπασπύρου διευκρινίζοντας ότι «δεν έχει υποστεί ζημιά μόνο το δημόσιο αλλά και οι ιδιώτες». Όπως υποστήριξε το έργο της διερεύνησης είναι ιδιαίτερα δύσκολο, ωστόσο υπάρχουν μέσα που μας βοηθούν, όπως η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών που κάνει «θαύματα».

Η γενική επιθεωρήτρια ανέφερε επίσης ότι «οι εισαγγελείς θα κάνουν ξεχωριστή υπόθεση για την απώλεια των εγγράφων. Οι υπάλληλοι θα πρέπει να το σκεφθούν πάρα πολύ καλά και να επιστρέψουν τα έγγραφα. Αλλιώς οι διώξεις θα είναι πάρα πολύ σοβαρές επειδή η ζημιά κατά του ελληνικού δημοσίου είναι πολύ μεγάλη». Η κ. Παπασπύρου δεν παρέλειψε να συγχαρεί «τους Επιθεωρητές που έψαχναν στα υπόγεια του ΚΕΕΛΠΝΟ μέσα στα ποντίκια».

Τέλος όπως είπε θα ασκηθεί «δίωξη για αποδοχή εικονικών τιμολογίων για ανύπαρκτες συναλλαγές στο ΚΕΕΛΠΝΟ συνολικού ύψους 1,5 εκ. Η έρευνα στο ΚΕΕΛΠΝΟ θα προχωρήσει και πριν το 2011 και αφορά οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο.

«Δεν είναι οι μόνες υποθέσεις θα βγουν και άλλες. Διαπιστώνω αδικήματα γενικώς στο Δημόσιο. Είναι τραγικό και αδιανόητο αυτό το βλέπουμε. Παλιά οι έλεγχοι αφορούσαν κακοδιαχείριση, να κάνεις μία πρόταση για να διορθωθούν αυτά. Τώρα διαπιστώνεις κλοπή δημοσίου χρήματος απευθείας. Είναι τραγικό» πρόσθεσε.

Κατ. Μπρέγιαννη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)