to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:00 | 28.11.2017

Διεθνή

Μ. Παπαδοπούλου: Η σκευωρία που έστησαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σε βάρος του Π. Καμμένου κατέρρευσε

«Βατερλό» της αντιπολίτευσης χαρακτήρισε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μανταλένα Παπαδοπούλου, τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για την πώληση αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, προσθέτοντας πως η «σκευωρία που έστησαν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ σε βάρος του Πάνου Καμμένου κατέρρευσε».


«Παρουσίασαν μια νόμιμη υπόθεση ως υπόθεση διαφθοράς» δήλωσε η κ. Παπαδοπούλου σε συνέντευξή της στον «ALPHA 9.89». Εξέφρασε δε, την άποψη πως «η ενορχηστρωμένη επίθεση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ -των οποίων η αντιπολιτευτική τακτική καθορίζεται από συγκεκριμένα δημοσιογραφικά γραφεία και καθοδηγείται από μιντιακό λόμπι- κατά του Πάνου Καμμένου έγινε με στόχο να ρίξουν την κυβέρνηση».

«Οι λόγοι είναι ότι δεν επιθυμούν η κυβέρνηση να βγάλει τη χώρα από το μνημονιακό καθεστώς και συνασπίζονται για να συγκαλύψουν τα πραγματικά σκάνδαλα των offshore , των φορολογικών παραδείσων και της φοροδιαφυγής, την υπόθεση Αυγενάκη και το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ» είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά sτη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία η κ. Παπαδοπούλου τόνισε πως δεν έχει καταγγελθεί, αλλά υπάρχει αναβολή. «Από τα έγγραφα που κατατέθηκαν χθες στη Βουλή αποδεικνύεται ξεκάθαρα ότι πρόκειται για διακρατική συμφωνία» πρόσθεσε.

«Τα έγγραφα αυτά έχουν σφραγίδες και υπογραφές, όπως τα πιστοποιητικά τελικού χρήστη με τη σφραγίδα του προξενείου μας στο Ριάντ. Ο κ. Παπαδόπουλος επελέγη από το κράτος της Σ. Αραβίας και αυτό δεν το αμφισβήτησε ποτέ. Υπήρξε μια ξεκάθαρη συμφωνία και στους όρους της συμφωνίας είναι τα χρήματα από την πώληση του αμυντικού υλικού να πάνε απευθείας από το κράτος της Σ. Αραβίας στο υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας. Πώς θα μπορούσε να υπάρχει μίζα σε μια απευθείας συναλλαγή μεταξύ δύο κρατών; Αυτά τα έγγραφα είναι γνήσια και δεν μπορούν να αμφισβητηθούν» είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείσα για τον κ. Σφακιανάκη επισήμανε πως «δεν υπάρχει κανένα πληρεξούσιο από το κράτος της Σαουδικής Αραβίας για κανέναν κύριο Σφακιανάκη. Ο πληρεξούσιος εκπρόσωπος του κράτους της Σ. Αραβίας είναι μόνο ο κ. Παπαδόπουλος και χθες κατατέθηκαν στη Βουλή τα σχετικά πιστοποιητικά» ανέφερε.

Όπως η ίδια εξήγησε, σύμφωνα με τα έγγραφα που αποκαλύφθηκαν χθες «από την επικοινωνία της πρεσβείας μας και του Έλληνα προξένου μας στο Ριάντ με το υπουργείο Εξωτερικών ένας κύριος Σφακιανάκης προσπάθησε να κάνει τον διαμεσολαβητή για την πώληση του αμυντικού υλικού. Μπορεί κάποιος να κάνει την εκτίμηση ότι ενδεχομένως η Σαουδική Αραβία να πείστηκε ότι κάποιος τρίτος θα μπορούσε να πουλήσει το αμυντικό υλικό με χαμηλότερο τίμημα» κατέληξε η κ. Παπαδοπούλου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)