to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:52 | 14.07.2016

Πολιτική

Μ. Παπαδοπούλου (ΑΝΕΛ): Κανείς δεν ανέχεται την αναβολή για τη Siemens

"Κανείς δεν ανέχεται αυτή την εξέλιξη, ούτε ο ελληνικός λαός ούτε οι ΑΝΕΛ", δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΙ η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μανταλένα Παπαδοπούλου, αναφορικά με την αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης Siemens.


"Το σκάνδαλο της Siemens, ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης, αν όχι το μεγαλύτερο - είναι και διεθνές, γιατί αυτή η εταιρεία χρημάτιζε κόμματα και πολιτικούς και σε άλλες χώρες. Ήδη, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου διέταξε πειθαρχικό έλεγχο και η κυβέρνηση παρενέβη για να γίνει η εκδίκαση των δύο υποθέσεων της Siemens κατ’ απόλυτη προτεραιότητα, όπως προβλέπεται από το άρθρο 30 παρ. 3 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας" πρόσθεσε η Μανταλένα Παπαδοπούλου.

"Είναι κάτι που μένει να διερευνηθεί (το αν ευθύνεται η πλευρά της Δικαιοσύνης για την εξέλιξη αυτή)" επισήμανε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, τονίζοντας στην συνέχεια πως "χρέος της κυβέρνησης -και κάθε κυβέρνησης- είναι η Δικαιοσύνη να λειτουργεί ανεξάρτητα, χωρίς παρεμβάσεις, ώστε να μπορεί να φέρει εις πέρας την αποστολή της. Η κυβέρνηση παρενέβη σε αυτή τη φάση μετά την αναβολή της δίκης για να μην υπάρξει παραγραφή σε τέτοιου είδους εγκλήματα".

"Ο εκλογικός νόμος είναι ένα ζήτημα το οποίο υπερβαίνει τα κόμματα, είναι εθνικό ζήτημα και πρέπει να υπάρξουν συγκλίσεις. Οι ΑΝΕΛ στηρίζουμε το 3% ως όριο εισόδου ενός κόμματος στην Βουλή. Αυτό που ανέφερε ο Τέρενς Κουίκ, είναι ότι το 2,5 % είναι το όριο ασφαλείας για τα εθνικά ζητήματα. Οι ΑΝΕΛ δεν λειτουργούμε με βάση το κομματικό όφελος, με ποιο ποσοστό δηλαδή θα μπούμε στην Βουλή, γιατί το ζήτημα είναι εθνικό και όχι κομματικό. Και γι’ αυτό οι ΑΝΕΛ στηρίζουμε το 3% ως όριο" ανέφερε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, ερωτηθείσα σχετικά.

Σε ότι αφορά τις τηλεοπτικές άδειες, είπε ότι "καμία κυβέρνηση στην Ελλάδα δεν είχε κάνει διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και έρχεται η σημερινή κυβέρνηση να βάλει τέλος σε ένα καθεστώς ανομίας".

"Κανένας δεν αποκλείεται εκ προοιμίου. Η αναφορά του Προέδρου των ΑΝΕΛ ήταν πολιτική και επί της αρχής. Το ζήτημα είναι να υπάρξει ένα βιώσιμο τηλεοπτικό σύστημα που θα έχει τόσα τηλεοπτικά κανάλια, όσα αντέχει η αγορά με βάση τη διαφημιστική «πίτα», να υπάρχουν δηλαδή βιώσιμα σχήματα (κανάλια) που να εξασφαλίζουν τους εργαζόμενους και να μην δημιουργούν αρνητικά προηγούμενα με χρέη, όπως συμβαίνει με ορισμένα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης. Δεν θα μπω σε ονοματολογία για το ποια είναι τα μέσα ενημέρωσης που έχουν χρέη" ανέφερε στην συνέχεια.

Επισήμανε ότι "ο αριθμός των αδειών προσδιορίζεται από τη διαφημιστική πίτα η οποία είναι συγκεκριμένη. Οι μελέτες δείχνουν ότι σήμερα η κοινωνία (η αγορά) μπορεί να αντέξει τέσσερις άδειες. Δεν μπορεί να υπάρχουν σχήματα που δεν είναι βιώσιμα, που να μη μπορούν να πληρώνουν τους εργαζόμενους, που να μην πληρούν τα εχέγγυα. Δεν μπορεί να παίρνουν δάνεια τα τηλεοπτικά κανάλια, χωρίς να δίνουν εγγυήσεις ή χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να τα εξυπηρετήσουν. Μετά από 25 χρόνια αυτή η κυβέρνηση βάζει τέλος σε ένα καθεστώς ανομίας, ορίζει τους κανόνες και τις προϋποθέσεις. Και οι ΑΝΕΛ δεν διαφωνούμε με αυτό. Σε καμία περίπτωση δεν λέμε «να πάνε σπίτι τους» άνθρωποι που εργάζονται. Την πολιτική της ακραίας και άγριας λιτότητας την έφεραν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ".

Τέλος, αναφορικά με το ενδεχόμενο κυβερνητικού ανασχηματισμού, η Μανταλένα Παπαδοπούλου είπε ότι "το πότε θα γίνει ανασχηματισμός και ποια πρόσωπα θα παραμείνουν στην κυβέρνηση είναι απόφαση του πρωθυπουργού. Ο πρωθυπουργός είναι εκείνος που θα κρίνει, είναι δική του αρμοδιότητα. Εξάλλου, άλλα είναι τα θέματα που απασχολούν την κυβέρνηση".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)