to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:52 | 12.03.2018

Πολιτική

Μ. Μπόλαρης: Ο νόμος δεν μπορεί να κάμπτεται κάτω από πιέσεις και συμφέροντα

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι εδώ και δεκαετίες "σκοπιμότητες και συμφέροντα" χρησιμοποίησαν το χώρο του αθλητισμού για να ασκήσουν επιρροή προς την πολιτεία, δημιουργώντας φαινόμενα "παρακμής" και "ταπείνωσης" της λειτουργίας της δημοκρατίας και πρόσθεσε ότι είναι ευθύνη της πολιτείας να κοπεί αυτός ο "ομφάλιος λώρος".


"Ο νόμος δεν μπορεί να κάμπτεται κάτω από πιέσεις και συμφέροντα, αυτή είναι η απαίτηση όλων μας" τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάρκος Μπόλαρης, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM" στον απόηχο των γεγονότων του χθεσινού αγώνα ΠΑΟΚ - ΑΕΚ.

Υπογράμμισε, δε, ότι "όλοι οι πολίτες θέλουμε να ζούμε σε ένα κράτος που υπάρχει σεβασμός στο δίκαιο, θέλουμε να ζούμε σε κράτος δικαίου" και πρόσθεσε: "Και αυτό πάει ένα βήμα πιο πέρα και λέμε ότι γι' αυτό θέλουμε σε κάθε άθλημα να κερδίζει ο καλύτερος".

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι για να είναι σωστό άθλημα το ποδόσφαιρο, απαιτείται να υπάρχει "εφαρμογή των κανονισμών" και "εφαρμογή του νόμου", υπογραμμίζοντας πως "εάν αυτό το πράγμα χρειάζεται και σκληρές αποφάσεις θα παρθούν και σκληρές αποφάσεις".

"Δεν μπορεί να προστατέψουμε το άθλημα, τους αθλητές, τους φιλάθλους αν δε σεβόμαστε τους νόμους και εάν δε σεβόμαστε τους κανονισμούς, με βάση τους οποίους είναι οργανωμένο το άθλημα" πρόσθεσε ο κ. Μπόλαρης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ακόμη ότι εδώ και δεκαετίες "σκοπιμότητες και συμφέροντα" χρησιμοποίησαν το χώρο του αθλητισμού για να ασκήσουν επιρροή προς την πολιτεία, δημιουργώντας φαινόμενα "παρακμής" και "ταπείνωσης" της λειτουργίας της δημοκρατίας και πρόσθεσε ότι είναι ευθύνη της πολιτείας να κοπεί αυτός ο "ομφάλιος λώρος".

"Στον τόπο μας, οι σκοπιμότητες και τα συμφέροντα, οι οποίες παρεισέφρησαν στο χώρο του αθλητισμού, του ποδοσφαίρου, είχαν κομματικές πολιτικές επιδιώξεις έτσι ώστε να χρησιμοποιηθούν ομάδες, φίλαθλοι, οπαδοί, ως μοχλός πίεσης προς την πολιτεία. Κι εκεί έχουμε ένα από τα πιο ισχυρά φαινόμενα διαπλοκής, το οποίο εισπράξαμε, δεκαετίες τώρα, στον τόπο μας" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπόλαρης, σημειώνοντας πως "αν δεν κόψουμε αυτόν τον ομφάλιο λώρο τα πράγματα θα συνεχιστούν έτσι".

Ο κ. Μπόλαρης υπογράμμισε, ωστόσο, ότι η στάση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ ήταν "υποδειγματική" στο χθεσινό παιχνίδι ΠΑΟΚ - ΑΕΚ, όπως και στο προηγούμενο παιχνίδι με ΠΑΟΚ -Ολυμπιακός, που επίσης διακόπηκε και ότι "αυτός ο κόσμος, ο οποίος έφυγε και τις δύο φορές στο γήπεδο, έφυγε πληγωμένος".

   *Τη συνέντευξη πήραν ο Φάνης Γρηγοριάδης και ο Νίκος Γιώτης

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)