to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:01 | 25.04.2019

Πολιτική

Μ. Μπαλαούρας: Εξετάζονται μέτρα για ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ και φορολογία εισοδήματος

Πλέον το πολύ υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα που παράγει η ελληνική οικονομία και ο προϋπολογισμός δίνει χώρο για σταθερά μέτρα ελάφρυνσης, εκτίμησε ο κ. Μπαλαούρας


Το μόνιμο, δομικού χαρακτήρα υψηλό πλεόνασμα δίνει την δυνατότητα στον πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο για σταθερά μέτρα ελάφρυνσης, όπως αυτά που εξετάζονται για τον ΕΝΦΙΑ, τον ΦΠΑ και την φορολογία εισοδήματος, είπε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής Μάκης Μπαλαούρας μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.

Πλέον το πολύ υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα που παράγει η ελληνική οικονομία και ο προϋπολογισμός δίνει χώρο για σταθερά μέτρα ελάφρυνσης, εκτίμησε ο κ. Μπαλαούρας, το οικονομικό επιτελείο και ο πρωθυπουργός έχουν διαπιστώσει ότι έχει αποκτήσει μόνιμο και δομικό χαρακτήρα. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι:

- ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί ακόμη περισσότερο, πάνω από το ποσοστό που έχει προδιαγράψει ο προϋπολογισμός 
- η φορολογία και στο ΦΠΑ φαίνεται ότι θα μειωθεί (στον μεγάλο συντελεστή, σήμερα 24%, ή να γίνει συνδυασμός με μεταφορά από το 24% σε μειωμένους συντελεστές διάφορων προϊόντων)
- η φορολογία στο πρώτο κλιμάκιο επίσης μπορεί να μειωθεί, από το 22% στο 20%, για την φορολόγηση του εισοδήματος

Όπως είπε χαρακτηριστικά, αυτά είναι τα μέτρα που εξετάζονται και «μάλλον προς τα εκεί πάμε».

Σε συνδυασμό με το νέο πλαίσιο για την πρώτη κατοικία, τις 120 δόσεις για χρέη προς Ταμεία και τις 120 δόσεις για χρέη προς την εφορία «έχουμε πολύ καλά μέτρα για την οικονομία και τους πολίτες», όπως εκτίμησε, τονίζοντας ότι «πια δεν είναι μέτρα ελαφρύνσεων που δεν έχουμε όταν πιάνουμε κάποιο πλεόνασμα, αλλά θα σηματοδοτήσουν και την πορεία της οικονομίας για τα επόμενα χρόνια».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)