to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Μ. Κύρκος: «Πυροτέχνημα» η πρόταση για πρόωρες εκλογές

Πυροτέχνημα χαρακτήρισε ο ευρωβουλευτής Του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος το αίτημα του Κινήματος Αλλαγής και της Φώφης Γεννηματά για εκλογές πριν το κλείσιμο της αξιολόγησης και πριν το τέλος του τρίτου μνημονίου. Παράλληλα, μιλώντας Στο Κόκκινο, τάχθηκε υπέρ του διαλόγου της Σοσιαλδημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ για τη διερεύνηση τυχόν κοινών προγραμματικών σημείων.


«Είμαι τελείως αντίθετος με αυτό το αίτημα. Δεν πιστεύω ότι είναι ένα αίτημα πραγματικό, που περιμένει αυτός που το κάνει να γίνει πραγματικότητα. Ήταν ένα πυροτέχνημα! Αν είναι δυνατόν, πριν κλείσει η αξιολόγηση, που δεν είναι εύκολο να κλείσει, καθώς υπάρχουν πολλά προαπαιτούμενα, αν και πιστεύω ότι τελικά θα κλείσει διότι η ευρωπαϊκή πλευρά αυτό μας έχει δώσει να καταλάβουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά και εκτίμησε ότι το αίτημα για πρόωρες εκλογές αυτή τη στιγμή είναι «για να παίξουμε λίγο με τους αριθμούς στις δημοσκοπήσεις». 
 
«Εγώ θέλω να ανεβάζουμε τα ποσοστά μας στις δημοσκοπήσεις με συγκεκριμένες προτάσεις που πείθουν τους πολίτες και όχι με πυροτεχνήματα», πρόσθεσε ο κ. Κύρκος απαντώντας στα ερωτήματα του Δημήτρη Κουκλουμπέρη και του Νίκου Σβέρκου. 
 
Ο ευρωβουλευτής Του Ποταμιού σημείωσε ότι αν κάπου υστερεί το Κίνημα Αλλαγής είναι στην ενδυνάμωση μέσω περιγραφής των θέσεων για την επόμενη ημέρα στη χώρα, «πως δηλαδή εμείς την φανταζόμαστε με προτάσεις ανοιχτές στον οποιονδήποτε μπορεί να συνεισφέρει». Σύμφωνα με τον κ. Κύρκο η επόμενη ημέρα θα είναι δύσκολη για όλους και όπως είπε, «αυτό θα περίμενα από το Κίνημα Αλλαγής και όχι προτάσεις για εκλογές».
 
Με αφορμή την εκδήλωση του Γιάννη Ραγκούση για το μέλλον της προοδευτικής παράταξης, αν και διευκρίνισε ότι δε συμφωνεί μαζί του ότι ήδη υπάρχει η βάση για διαμόρφωση προοδευτικής πλειοψηφίας, όμως τόνισε ότι τα θέματα πρέπει να μπουν στο τραπέζι πριν τις εκλογές και από τώρα να μπουν «δύσκολα ερωτήματα» στον διάλογο με σκοπό «να ορίσουμε τα προβλήματα, να αναζητήσουμε λύσεις και να δούμε αν θα υπάρχουν συμπτώσεις». 
 
Τέλος, άσκησε κριτική και στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «πολλές φορές από την πλευρά της κυβέρνησης οι φωνές είναι διχαστικές», αλλά όπως σημείωσε πρέπει να συζητήσουμε χωρίς κατηγορίες.
 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)